Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σχέδιο παρέλκυση της δίκης από τους νεοναζί



Σχέδιο παρέλκυση της δίκης από τους νεοναζί Στη σημερινή (Δευτέρα, 30 του Μάη) συνεδρίαση έγινε σαφές ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη τους, με μια προφανή παρελκυστική τακτική. Οπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο ρεπορτάζ, οι δύο διορισθέντες από το δικαστήριο συνήγοροι θα ζητούσαν διακοπή προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, όπως έχουν δικαίωμα, και έτσι η κίνηση αυτή της προεδρεύουσας εφέτη Μ. Λεπενιώτη θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ.

Μπορεί η προθεσμία που δόθηκε στους διορισμένους συνηγόρους να είναι μικρή (μέχρι την Παρασκευή 3 Ιούνη), όμως η παρελκυστική τακτική θα συνεχιστεί με νέους διορισμούς. Γνωρίζουμε συνήγορο που τον πλεύρισαν και τον ρώτησαν αν δέχεται να αναλάβει κατηγορούμενο χρυσαυγίτη. Γνωρίζουμε ότι δέχτηκε και έτσι, όταν υποβληθεί αίτημα διορισμού, ο συνήγορος θα ζητήσει διακοπή προκειμένου να ενημερωθεί.

Το μόνο βέβαιο είναι πως μ’ αυτή την παρελκυστική τακτική από το στενό πυρήνα των υπερασπιστών των νεοναζί, τους αφαιρείται ο ισχυρισμός ότι τελούν υπό δικαστική ομηρία.

Η προεδρεύουσα ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνη θα γίνουν συνεδριάσεις στις 3, 9, 13, 24 και 28. Περιμένουμε πότε θα γίνει η επόμενη παρελκυστική κίνηση.

KONTRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.