Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Γαλλία. "Δε ζητάμε τίποτα, τα παίρνουμε όλα". Όλος ο κόσμος ένα πεδίο ταραχών!

  

Όλος ο κόσμος ένα πεδίο ταραχών!
Πάντα πλάϊ στους εξεγερμένους, ποτέ με τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους.

Τους τελευταίους δύο μήνες (Μάρτιος-Απρίλιος) οι δρόμοι μεγάλων πόλεων της Γαλλίας έχουν μετατραπεί σε πεδία αντίστασης, όπου λαμβάνουν χώρα μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στα πλαίσια γενικών απεργιών που εναντιώνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οδοφράγματα, καμμένα πολυτελή αμάξια και περιπολικά, ξυλοκοπημένοι μπάτσοι και ασφαλίτες, σπασμένες τράπεζες, κουκουλοφόροι με πέτρες στα χέρια, αποτελούν μερικές εικόνες που μας αποδεικνύουν ότι σε κάθε γωνιά της γης ο πόλεμος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο ακόμη διεξάγεται κι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

"Δε ζητάμε τίποτα, τα παίρνουμε όλα", "Καμία εξέγερση χωρίς φωτιά", "Καταστροφή της μισθωτής σκλαβιάς" κλπ, είναι κάποια απ' τα συνθήματα του black bloc και των αναρχικών ομάδων που συγκρούονται και εκφράζουν τις αρνήσεις τους στο δρόμο.

Όπως είναι αναμενόμενο, απ' τα όσα εκτυλίσσονται δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εργατοπατέρες και οι ρεφορμιστές που κάνουν λόγο για προβοκάτορες, που παρομοιάζουν το black block με τους φασίστες, που καταδικάζουν τις βίαιες πρακτικές ενάντια στο κράτος και που ταυτόχρονα έχουν σχέσεις με την αστυνομία. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι πασιφιστές και οι αρνητές της βίας -που η ύπαρξη τους ξεκάθαρα ευνοεί τους εξουσιαστές- αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν αργεί η ώρα που θα πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις καταστολής προχωρούν σε άφθονη χρήση χημικών, σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτές και συλλαμβάνουν κόσμο. Εν ολίγοις, κάνουν τα πάντα υπό τις διαταγές των ανωτέρων τους για να προστατεύσουν τα αφεντικά τους και τους φιλήσυχους πολίτες-υπηκόους.

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές πλέον ότι η οικονομία καταρρέει, με αποτέλεσμα να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο: Μισθοί πείνας σε συνδυασμό με άθλιες συνθήκες εργασίας, που συντελούν σε έναν απάνθρωπο εργασιακό μεσαίωνα, όπου ο εργάτης είναι ο σύγχρονος δούλος στη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα, η καταστολή γιγαντώνεται και ενδυναμώνεται, προκειμένου η αστυνομοκρατία στους δρόμους να αποτελεί καθημερινότητα και όποιος επιδιώκει την επίθεση στον κόσμο της εξουσίας να διστάζει να αναλάβει δράση.

Τέρμα πια τα ψευτοδιλλήματα. Εκείνος που επιλέγει την αδράνεια, επιλέγει τις αλυσίδες του.

Η στιγμή είναι τώρα, ο τόπος είναι εδώ. Από τους δρόμους της Γαλλίας μέχρι τα στενά της Χιλής, από τα βουνά του Μεξικού μέχρι τις λεωφόρους της Αθήνας. Όλος ο κόσμος ένα πεδίο ταραχών!


https://www.youtube.com/watch?v=ymzlobbNV4I
Επεξεργασία του βίντεο και μουσική παραγωγή: Aegri Somnia

Πρωτοβουλία απο την Αναρχική Ομάδα Τέχνης - Οχετός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.