Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μια μεγάλη Δικαστική αγκαλιά για τους ναζιστές .... εδάφιο ιστορίας της ελληνικής δικαιοσύνης



Δικαστές: Η "οικογένεια" που συνόδεψε τα πιο διεφθαρμένα καθεστώτα στην Ελλάδα, τα πιο ακροδεξιά και "δωσίλογα", η "οικογένεια"  που ονόμασε τις μίζες(ΟΛΩΝ τους) ως "χορηγίες", η "οικογένεια" που αποφάσισαν να "κερδίσουν" εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά εν μέσω των ακροδεξιών μνημιονιακών καθεστώτων την ίδια ώρα που σε εκατομμύρια ανθρώπους τους επιβάλλονταν οι πολιτικές της γενικευμένης φτώχειας , της  αστυνομοκρατίας, της ανεργίας, της μείωσης των "δαπανών" που αφορούσαν τη ζωή τους κλπ ..
H «οικογένεια» των δικαστών που νομιμοποίησε τα ξενόφερτα Μνημόνια και κυνήγησε με τρομερή μανία κάθε αντιστεκόμενο , η "οικογένεια"  που ήταν ικανή να τρέξει ξημερώματα για να καταγγείλει μία απεργία ως «παράνομη και καταχρηστική»  αυτή η οικογένεια μπορεί από εχθές να υπερηφανεύεται για έναν ακόμη άθλο της.

Το 2011(σήμερα 'εχουμε 2016!!!)  το ναζιστικό κώμα της ΧΑ είχε προκαλέσει ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες πρόσφυγες (κυρίως απο μαχαίρα) και έναν δολοφονημένο προσφυγα . Το πογκρόμ θα πάρει τίτλο κατεπείγουσας υπόθεσης  από την "οικογένεια" των δικαστών για να πάει μόλις χθες στο αρχείο ή καλύτερα στο αχρείο της ιστορίας της ελληνικής δικαιοσύνης..

       Παραγράφηκε το πογκρόμ του 2011
               



Είναι πλέον γεγονός. Το ρατσιστικό πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας από χθες έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Και κάπως έτσι οι δράστες των εγκλημάτων που συνθέτουν την τρομακτική αυτή υπόθεση ρατσιστικής βίας δεν θα διωχθούν ποτέ.

Πρόκειται για μια υπόθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό και πάνω από 100 τραυματίες μετανάστες, ενώ έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης και σήμερα αποτελεί αναγνωστέο έγγραφο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οπως μάλιστα αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, «προκύπτει πλήρως και χωρίς καμία αμφιβολία η συμμετοχή του κόμματος στις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών, ανεξέλεγκτα, στο κέντρο της Αθήνας [...] με επικεφαλής επίλεκτα τότε στελέχη και ήδη βουλευτές και κατηγορούμενους, ήτοι τον προαναφερόμενο Ηλία Κασιδιάρη και τους Ηλία Παναγιώταρο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα και άλλους».

Κι ενώ το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αξιολογεί το πογκρόμ του 2011 ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν την ίδια την υπόθεση του πογκρόμ επέδειξαν τέτοια ολιγωρία ώστε, παρ’ όλο που η προκαταρκτική εξέταση χαρακτηρίστηκε «κατεπείγουσα», βάλτωσε και τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο «αγνώστων δραστών», με αποτέλεσμα σήμερα τα εγκλήματα να έχουν παραγραφεί.

«Η αποτυχία αυτή των διωκτικών και δικαστικών αρχών δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις δημόσιες διακηρύξεις και διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Και είναι κοινή, εθνική και διεθνής εμπειρία ότι όταν η ρατσιστική βία δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται», τονίζουν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Σκαρμέας, οι οποίοι και είχαν καταθέσει τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήδη από τις 12/05/2014.

εφ συν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.