Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Οι "γαλάζιοι" αλητήριοι ονειρεύονται τον ρόλο των απατεώνων του Σύριζα .


Η συμμορία που ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία" ράβει καινούρια κουστούμια, γιατί όπως πιστεύει, θα κυβερνήσει, είτε τώρα, είτε λίγο αργότερα. Ονειρεύονται λοιπόν, πως πέφτουν με τα μούτρα στο φαΐ, κρατώντας οι ίδιοι την κουτάλα αυτή τη φορά, ώστε να μοιράζουν τις μερίδες οι γαλάζιοι αλητήριοι κι όχι οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην φάνε, έχουμε γλάρο.

Το πρώτο που ξεχνά η Νέα Δημοπρασία, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την πολιτική της. Tην πολιτική του ΝΑΙ. Το Μνημόνιο, που ο κόσμος απέρριψε, αλλά η ίδια η ΝΔ, μαζί με τα δεκανίκια του σάπιου συστήματος, λύσσαξε για να εφαρμοστεί. Ορίστε, εφαρμόστηκε το ΝΑΙ, μείναμε στην ΕΕ. Και βέβαια η καταστροφή συνεχίζεται. Η ίδια η ΝΔ λοιπόν ψήφιζε το καλοκαίρι τα όσα εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Νέοι Δοσίλογοι έφεραν τα δικά τους Μνημόνια, πριν συντριβούν στις εκλογές, κατ' εντολή των αφεντικών τους, των τοκογλύφων. Τι νέο προσφέρει λοιπόν; Νέους φόρους, περισσότερες απολύσεις, κι άλλες περικοπές.

Αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε πολιτικό της Νέας Δημαγωγίας, θα καταλάβουμε αμέσως πως ο καημός τους είναι ότι δεν βρίσκονται πλέον στην εξουσία. Ότι δεν ψήφισαν τα μέτρα, γιατί απλά κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πήγε στη Βουλή. "Βολική αδιαθεσία" λέγεται αυτό που είχε. Δεν τόλμησε η Οικογένεια Δρακουμέλ, ούτε για τα μάτια του κόσμου, να καταψηφίσει. Πάντα έπαιζε σε πολλά ταμπλό. Η Ντόρα έκλεισε το μάτι στους τοκογλύφους, που άλλωστε ήξεραν ότι θα ψηφιστούν, όλα όσα θέλουν. Οι νεοδημοκράτες όχι μόνο θα έκαναν τα ίδια, αλλά ακόμα χειρότερα, τουλάχιστο όσον αφορά συντάξεις και απολύσεις στο Δημόσιο. Τι διαφορετικό επί της ουσίας, θα έκανε η ΝΔ; Απολύτως τίποτα. Απλά θα άλλαζαν τα πρόσωπα, που θα έπαιρναν τις μίζες -"χορηγίες" σύμφωνα με τη δική τους ορολογία.

Το επόμενο που αγνοεί, είναι η μνήμη μας. Δεν ξεχάσαμε, δεν συγχωρέσαμε. Είμαστε ιδιαίτερα τσαντισμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ, εξαγριωμένοι από την αδιαντροπιά του, αλλά θυμόμαστε πολύ καλά τα "επιτεύγματα" του γαλάζιου οδοστρωτήρα. Η ΝΔ δεν είναι απλά μέσα σε βούρκο. Είναι η ίδια ένας βρωμερός βόθρος με λαμόγια κάθε λογίς, που βούτηξαν με τα ξερά τους το Δημόσιο χρήμα. Που κατέστρεψαν τα πάντα. Ο Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν είναι κάτι νέο, αλλά αντιπροσωπεύει την πιο διεφθαρμένη οικογενειοκρατία. Τη χειρότερη μορφή δεξιάς, δήθεν "μετριοπαθή" στα λόγια, αλλά φασιστική στην πράξη. Άλλωστε το πρόγραμμά του συγκινεί μόνο τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τα ΜΜΕ τους. Το 1%. Γι αυτό η ΝΔ δεν έχει την αυταπάτη, ότι θα κερδίσει ποσοστό αλλά ελπίζει στη ραγδαία φθορά των δοσίλογων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά να κυβερνούν όλοι μαζί.

Κυρίως η ΝΔ κάνει ότι δεν βλέπει μια αλήθεια: Το πόσο άλλαξε ο κόσμος, αυτός που λέμε "μέσος" ψηφοφόρος. Τα " επίσημα ιδανικά" της ΝΔ (γιατί στην πραγματικότητα "ιδανικό" έχει μόνο τη μάσα), κυρίως η θέση της υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και της ΕΕ, δεν συγκινούν πλέον. Όλο και περισσότεροι βλέπουν, ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Ότι το Μνημόνιο είναι η προέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει βαθιές ρίζες μέσα στο ίδιο το σύστημα.

Κι όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι θέλουν τώρα να φύγουν από την παγίδα. Και λέω "οι περισσότεροι", αφού αυτοί που επιθυμούν παραμονή, είναι όσοι έχουν τρελά κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και των συνταξιούχων: Πολυεθνικές, κεφαλαιούχοι, ιδιαίτερα οι Τράπεζες και τα ΜΜΕ φυσικά, που τα κονομάνε χοντρά τόσο από τις διαφημίσεις, όσο και από άλλες "δουλειές" όχι πολύ καθαρές.

Η έξοδος από την ΕΕ, δεν είναι πια "απειλή", που χρησιμοποιούσαν τα καθάρματα για να τρομάζουν, αλλά Ευχή και Ελπίδα. Θέλουμε ριζική αλλαγή. Θέλουμε αξιοπρεπή ζωή, Υγεία, Παιδεία για όλους, όχι μόνο για όσους έχουν χρήματα. Ότι επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν κάνουν, όποιους κι αν κινητοποιήσουν, το νερό μπήκε στ' αυλάκι. Ο κόσμος θα προχωρήσει ενώ πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους αυτόκλητους "σωτήρες" της καπιταλιστικής συμφοράς.

Βαθύ Κόκκινο/mitsos 175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.