Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Σήκωσαν τα "μανίκια" και ξεπουλάνε τα Πάντα..


 

Όλο το σύστημα της συμμορίας του συριζα, δουλεύει ασταμάτητα στο μεγάλο πλιάτσικο που έχουν δρομολογήσει. Αεροδρόμια, λιμάνια, δημόσιες εκτάσεις, δημόσιες υπηρεσίες , "απλές" εξυπηρετησούλες πχ τράπεζες, δάνεια , στοχευμένες αλλαγές σε πολεοδομικούς περιβαλλοντικούς  σχεδιασμούς  κλπ  Η  αλητεία της συμμορίας του συριζα κορυφώνει το πλιάτσικο και ταυτόχρονα την επίθεσή της στην κοινωνία ...


Ξεπουλάνε


Στις 29 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔΑΔΠ) με σκοπό να τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες που αφορούν 10 ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ προσβλέπει το 2016 σε ολοκλήρωση διαγωνισμών που θα του αποφέρουν έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ


Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, συνεδρίασε στις 11 Δεκεμβρίου όπου παρουσιάστηκαν εκκρεμότητες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Με ενημερωτικό σημείωμά της, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ενημέρωσε στις 15/12 τα μέλη του ΚΣΔΑΔΠ, πως το Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29 Δεκεμβρίου, με σκοπό να παρουσιαστούν και να τακτοποιηθούν οι εναπομείνασες εκκρεμότητες.

Οι εκκρεμότητες αυτές, έχουν να κάνουν με αιτήματα του ΤΑΙΠΕΔ για εισηγήσεις και παρουσιάσεις του ΚΣΔΑΔΠ σχετικά με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) έκδοσης Πολεοδομικής Μελέτης για τον υδροβιότοπο της Κασσιώπης στην Κέρκυρα και το Ξενία Σκιάθου αλλά και έγκρισή των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, τη Σαμπάριζα Θερμησίας της Ερμιονίδας, την Ακτή και το κάμπινγκ στο Ποσείδι, Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το Castello Bibelli της Κέρκυρας, το Ξενία «Καρτερού» στο Ηράκλειο Κρήτης, το ακίνητο Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης και επί του τροποποιημένου σχεδίου ΠΔ για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου.

Τέλος στο σημείωμα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας προς τα μέλη του ΚΣΔΑΔΠ παρουσιάζεται ως εκκρεμότητα και το θέμα του Αστέρα Βουλιαγμένης στο Μικρό Καβούρι, για το οποίο το ΣτΕ με την υπ’ αριθ. Δ28/2015/4.3.2015 απόφασή του, απέρριψε το σχέδιο ΠΔ για την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό, το 2016 να έχει ολοκληρώσει διαγωνισμούς που θα του αποφέρουν έσοδα 2,6 δισ. ευρώ καθώς για το 2015, τα έσοδα ανήλθαν στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, με το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις. Να βρίσκεται στα σκαριά, έσοδα, υποδομές και εταιρείες που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να μεταφερθούν στην διάδοχη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνήσεις υπάλληλοι πολυεθνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.