Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στην Άρτα, την Τετάρτη 16 Δεκ.


Οι ανατροπές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 25 χρόνια - ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε μνημονιακά - στο ασφαλιστικό σύστημα, κύριο στόχο είχαν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των περικοπών των συντάξιμων αποδοχών. Με το νέο νομοσχέδιο θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα: με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ' αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.
Το ασφαλιστικό αφορά όλη την κοινωνία, πολύ περισσότερο που σήμερα, ακόμη και με τις κουτσουρεμένες συντάξεις, ζουν ολόκληρες οικογένειες.
Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015, στις 7:00μμ., στο ξενοδοχείο Κρόνος,
στην εκδήλωση του ΜΕΤΑ νομού Άρτας με θέμα:
« Ώρα "μηδέν" για την κοινωνική ασφάλιση»
και ομιλητή το Γιώργο Χαρίση, γραμματέα του ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.