Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas



Δελτίο Τύπου

Από τις 18 Ιανουαρίου η εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των 720 εργαζομένων μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση ή διασφάλιση για το μέλλον τους.

Είναι προφανές πως η εξαγορά αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία από την διοίκηση της Vodafone, όπως και από κάθε διοίκηση μεγάλων επιχειρήσεων, για μείωση του εργατικού κόστους. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έκδηλο μετά τον νέο εκβιασμό υπαλλήλων του τμήματος Credit Vetting και Collection με σύμβαση Vodafone να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν ως επινοικιαζόμενοι με μειώσεις στις αποδοχές τους και απώλεια των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Στην παρούσα χρονική φάση, με τις τηλεπικοινωνίες να βρίσκονται σε διαρκή αναβρασμό, δίνεται στις εργοδοσίες του κλάδου ακόμα μια ευκαιρία, πέρα από τις «διευκολύνσεις» που τους προσφέρουν απλόχερα οι κρατικοί αξιωματούχοι φορολογικά και νομικά, να προσθέσουν στα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν από την εργασία όλων μας ακόμη περισσότερα. Για να το κατορθώσουν καλλιεργούν την ανασφάλεια για το αν θα έχουμε την επόμενη ημέρα δουλειά, διαδίδουν αβάσιμες φήμες δήθεν για να μας καθησυχάσουν, μας παροτρύνουν να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά γιατί αλλιώς θα χρειαστεί να μας αποδεσμεύσουν και προβαίνουν σε απομακρύνσεις-απολύσεις όταν «τυχαίνει» να αποκτήσουμε μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγείας μας κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

Κάτω από αυτές τις κοινωνικές συνθήκες υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος του συμβιβασμού με την πραγματικότητα που ορίζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, η αναζήτηση ατομικών λύσεων και η επιδίωξη μιας νέας δουλειάς κάτω από οποιουσδήποτε όρους. Ο άλλος είναι αυτός της συλλογικής οργάνωσης, της μαζικής διεκδίκησης των ατομικών μας δικαιωμάτων, του οργανωμένου αγώνα που ισχυροποιεί τη θέση μας και αυξάνει τις πιθανότητες να καλυτερεύσουμε τις ζωές μας. Εξάλλου κάθε δικαίωμα, εργασιακό και κοινωνικό, που απολαμβάνουμε σήμερα δεν αποτελεί παραχώρηση αλλά κατάκτηση του εργατικού κινήματος των προηγούμενων δεκαετιών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν καθώς σε κάθε φιλονικία τους βγαίνουν κερδισμένοι οι υπερπλούσιοι και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι . Αντιθέτως εάν συνεργαστούν, σχεδιάσουν και οργανώσουν μεθοδικά τις διεκδικήσεις τους, με συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της κοινωνίας έχουν πολλά να κερδίσουν με πρώτο από όλα το δικαίωμα στην ελπίδα και την δυνατότητα μιας καλύτερης ζωής. Μιας ζωής χωρίς ανεργία, χωρίς φτώχεια, χωρίς πολέμους και ρατσισμό. Αλλά μια ζωή που θα χαιρόμαστε για κάθε μέρα που έρχεται καθώς θα έχουμε τη ευκαιρία να την ζήσουμε και να την απολαύσουμε πραγματικά. Όλοι εμείς που μοχθούμε καθημερινά και όχι απλώς μια μικρή μειοψηφία μέσα σε κάθε κοινωνία.

Πάνω σε αυτή τη λογική το Σωματείο Εργαζομένων στην Cyta Hellas μαζί με την στήριξη του Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, που αποτελείται από τους εργαζόμενους και τα σωματεία Vodafone, Wind, Nokia, Πλαίσιο, Σ.Μ.Τ. και Cyta Hellas, καλεί κάθε άνεργο και εργαζόμενο, κάθε εργατική, κοινωνική, πολιτική συλλογικότητα που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα να παραβρεθεί στην επιτροπή αλληλεγγύης την Τετάρτη 28/03 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών στις 18:30 στον 3ος όροφο ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί την 24ωρη απεργία που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas για την Παρασκευή 30/03.

Απαιτούμε


Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας , των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας μας τώρα καθώς και στον επόμενο εργοδότη


Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια διεκδίκηση Κλαδικής και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μαζί με τα υπόλοιπα σωματείου του κλάδου


Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας και επαρκή στελέχωση των βαρδιών στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης


Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Φ.Σ. που απολύθηκε λόγω προβλήματος υγείας σε θέση που δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με σύμβαση Cyta αορίστου χρόνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.