Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Με νόμο του Μεταξά καταδίκασαν τους διωχθέντες απο το ακροδεξιό πογκρόμ της Θεσσαλονίκης...

Σιγά σιγά ολοκληρώνεται η επιχείρηση που οργάνωσε η συμμορία του συριζα στη Θεσσαλονίκη σε ένα πρωτοφανές ακροδεξιό πογκρόμ κατά αναρχικών , προσφύγων και των δομών αλληλεγγύης.. Απο τις δεκάδες πολιτικές διώξεις κάποιες "ολοκληρώθηκαν" δικαστικά  και κάποιες άλλες πήραν αναβολή για αρχές Αυγούστου, έντονος ο συμβολισμός της παρουσίας  του νομοθέτη με βάση το νόμο του οποίου εκδικάζονται οι πολιτικές διώξεις και που δεν είναι άλλος απο τον  φασίστα Μεταξά..  

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή σε πέντε από τους καταληψίες του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου. Ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως σε έναν από τους καταληψίες
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας, αλλά το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Για όλους τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, εκτός από τον 6ο κατηγορούμενο, για τον οποίο η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ, ημερησίως.



Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζαν ότι η παραμονή τους ήταν παράνομη, ενώ έκαναν λόγο για «κατάληψη στέγης», τονίζοντας ότι εάν τους εζητείτο θα αποχωρούσαν.

Πανεπιστημιακοί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκαν στα στατικά προβλήματα του κτιρίου - το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΑΠΘ - όπως επίσης στο γεγονός ότι το οίκημα δεν χρησιμοποιείτο για τις διδακτικές ανάγκες του Ιδρύματος. Κατέθεσαν δε, ότι υπήρχε «σιωπηρή ανοχή» από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές σε ό,τι αφορά την παρουσία των«ενοίκων».

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν τρεις συγκατηγορούμενοί τους, που τελικώς κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ανάμεσα στους οποίους δύο νεαροί Ιταλοί που φιλοξενήθηκαν στο κτίριο, κάνοντας στάση στο ταξίδι τους προς τη Σαμοθράκη, κι ένας φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επίσης δήλωσε φιλοξενούμενος.

Στην αθωωτική πρόταση που έκανε για την περίπτωσή τους ο εισαγγελέας της έδρας, τόνισε ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δημόσια περιουσία. Σχετικά με τους συλληφθέντες των δύο άλλων καταλήψεων, του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, και της 8όροφης οικοδομής επί της οδού Καρόλου Ντηλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου, αντίστοιχα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.