Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Με γενναίες μειώσεις της κατώτατης σύνταξης υλοποιούν την "αναδιανομή εισοδημάτων", τα μνημονιακά ανδρείκελα του ΣΥΡΙΖΑ.

 


Τεράστιες θα είναι οι μειώσεις για όσους βγουν στην κατώτατη σύνταξη μετά την 1/2015.Τα μνημονιακά ανδρείκελα του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας δεσμεύσεις των επικυρίαρχων των Μνημονίων υλοποιούν στο ακέραιο τις απάνθρωπες επιταγές μειώνοντας για πάνω από 90 ευρώ την κατώτατη σύνταξη.
Όπως  σχεδίασαν την τεχνητή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με το 1ο μνημόνιο έτσι και σήμερα συνεχίζουν να επενδύουν την "ανάπτυξη" τους πάνω σε αυτόν τον βασικό κανόνα. Την συνεχή και απάνθρωπη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα, πάντα όσον αφορά τα πλατιά κοινωνικά μέρη, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, κλπ.
Την ίδια ώρα που εφαρμόζονται οι πολιτικές της φτώχειας για τους πολλούς και αδύναμους ,  οι εφοπλιστές θα φορολογούνται με βάση το "εφοπλιστικό" φιλότιμο και τον πατριωτισμό(πχ Βαρδιλογιάννης), το πολιτικό προσωπικό , οι δημοσιογράφοι τους κλπ θα δημιουργούν πλούτο απο τις συνεχείς συμφωνίες με τους επικυρίαρχους "θεσμούς",  οι πετραιλαιάδες θα διακινούν τα βαπόρια τους γεμάτα αλλά με ξεχασμένα φορολογικά έγγραφα, τα απαλλακτικά βουλεύματα θα βγαίνουν με τι κιλό σε καραμπινάτα φορολογικά εγκλήματα (πχ Θέμος-ΠΡΩΤΟ ΘΑΙΜΑ) και βέβαια οι διεφθαρμένες τράπεζες των εφοπλιστών θα συνεχίσουν να "ανακεφαλαιοποιούνται " με δις ευρώ από νέα μνημονιακά δάνεια στο όνομα της άγριας εκμετάλλευσης  του λαού και τη λεηλασία μιας ολόκληρης  .  .

Συγκεκριμένα για τις τεράστιες μειώσεις των κατώτατων μισθών και σύμφωνα με τον καθεστωτικό μνημονιακό Τύπο : "Στα 392,7 ευρώ καθορίζεται για φέτος, αντί των 486 ευρώ,  το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος."

Αυτό τον μηχανισμό των κομματικών τερατογεννέσεων των ολοκληρωτικών καθεστώτων των Μνημονίων , πρέπει να τον τσακίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.