Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

«Οι εφοπλιστές έχουν αποδείξει τον πατριωτισμό τους» έσκουξε ο νεο εφοροΥπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες(οι γνωστοί εφοπλιστές) που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα(απο το φιλότιμό τους). Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, εμείς θα χάσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, αλλά και πολύτιμα έσοδα»



Μέσα στα λιμνάζοντα σάλια  προς τον «ευγενή»  κλάδο των εφοπλιστών ο νέος αναπληρωτής εφοριαΥπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έσκουξε μια σειρά παρλάτες που ξεφωνίζουν την κατεύθυνση και των νέων φορολογικών  μέτρων που θα υπερασπισθούν οι υποτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ κλπ την αμέσως επόμενη  μνημονιακή περίοδο .
Ο νέος αναπληρωτής εφοροΥπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εν ονόματι Αλεξιάδης του οποίου η τοποθέτηση  ακολούθησε την  παραίτηση  της Βαλαβάνη που   την είχαν κάνει σκουπίδι τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και εργολάβων, οδηγώντας την ουσιαστικά σε “απόλυση” που λεν και οι κάθε είδους μαφιόζοι.
 

Αυτός λοιπόν ο τεράστιος εφοριακόΥπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή της θητείας του βρήκε ότι έπρεπε να γίνουν αναγκαίες διορθώσεις  στις 100 δόσεις(κατά σύμπτωση συμφωνεί και η τρόικα), βλέπει με επιείκεια τους εφοπλιστές που καταλήγει  οφείλουμε ως έθνος να τους προσέχουμε και να τους προστατέψουμε από τους διεθνείς κινδύνους του ανταγωνισμού και αυτό γιατί τα δικά μας εφοπλιστικά καλόπαιδα  είναι αθώα και άμαθα.. αλλά και πατριώτες και το χουν δείξει πολλές φορές , τι πολλές δηλαδή εκατομμύρια .. ειδικά στο δικό τους πληρωμένο από αυτούς πολιτικό και όχι μόνο  προσωπικό.
Να σκεφτεί κανείς ότι αν φορολογούνταν μόνο τα απαλακτικά βουλεύματα για μία σειρά απο σκοτεινές υποθέσεις που χορηγούνται σε εφοπλιστές  θα είχαν γεμίσει τα μισά ταμεία..

Η συνέντευξη του Αλεξιάδη δόθηκε στο ΜΜΕ του Αναστασιάδη(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) , ενός εκδότη που κυκλοφορούσε με κάμποσα μαύρα εκατομμύρια αλλά το έληξε το νομικό ζήτημα με ένα απαλλακτικό βούλευμα και που ο συγκεκριμένος εκδότης με τα ΜΜΕ του είχε αναλάβει την  “απόλυση”  της Βαλαβάνη με συνεχή εξευτελιστικά άρθρα για αυτή και την οικογένεια της και  που αντικατέστησε πάραυτα ο νυν εφοροΥπουργός Αλεξιάδης που έτρεξε να δώσει συνέντευξη στον με απαλλακτικό βούλευμα αφορολόγητο δημοσιογραφοΚομιστή   Θέμο .  
Έχει μεγάλη αξία (ηθική και πολιτική) να διαβάσει κανείς τη συνέντευξη (τουλάχιστον τα αποσπάσματα για τους εφοπλιστές) που έδωσε ο τοποθετημένος μετά τον συντεταγμένο και τεχνητό διασυρμό της Βαλαβάνη, να διαβάσει τη συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΑΙΜΑ του φορο απαλλαγμένου Θέμου .

Εκτός από τα χαζοσαλιαρίσματα  για τους εφοπλιστές , ο νυν εφοροΥποτυργός ετοιμάζει νέα  τάγματα εφόδου  εφοριακών που θα τα στελεχώσει μάλιστα και με  μετακινήσεις “ικανών” από άλλες υπηρεσίες (γιατί όχι  από τα εκπαιδευμένα  ΜΑΤ και τις ορδές των ΔΕΛΤΑ που επίσης ξέρουν από «πατριωτισμό» όταν πρόκειται να υπερασπισθούν Μνημονια)  και τα οποία τάγματα εφόδου των εφοριακών θα εφορμούν στις λαϊκές και στα ταβερνάκια τρομοκρατώντας τα λαϊκά εισοδήματα και  αφήνοντας ήσυχους τους εφοπλιστές να ανταγωνίζονται μέσα σε ένα “φιλόξενο” περιβάλλον . Αυτά   υπόσχεται ο εφοριακόΥπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μαζί μία ανατροπή του φορολογικού συστήματος  για την οποία βέβαια θα συμφωνούν και οι “Θεσμοί”. Αυτά για τους άλλους.

Για τους  εφοπλιστές η φορολογική ενόχληση τους(sic) θα γίνει ύστερα από “διάλογο” μαζί τους (δε θα τους τρίξει και τα δόντια!!) και εφόσον έχουν καταναλωθεί σε μεγάλες και ικανές  ποσότητες από όλους τους εμπλεκόμενους της κυβέρνησης τα κύρια χαρακτηριστικά του διαλόγου όπως ,  η “φιλοπατρία” των εφοπλιστών και το “φιλότιμο πνεύμα”  που δείχνουν χρόνια τώρα και που είναι πλήρως κατανοητά από όλο τον κοσμάκι σε αντίθεση με το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό , τους δημοσιογραφικούς τους υπαλλήλους , τους διάφορους λειτουργούς  κλπ..


Α! στη συνέντευξή του ο νυν φιλεύσπλαχνος με τους εφοπλιστές εφοροΥπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  ξέχασε να θίξει με την ξεχωριστή ευγένεια που τον διακρίνει  έναν ακόμη κλάδο της βαριάς αφορολόγητης ελληνικής Οικονομίας ,   μετά τους εφοπλιστές,  εκείνου της εκκλησιαστικής βιομηχανίας που οι φόροι των κεφαλαίων που διακονεί είναι ανάλογοι με τον πατριωτισμό και το φιλότιμο των εφοπλιστών όπως και ο συσσωρευμένος πλούτος τους . ..

 

Εδάφια από την συνέντευξη του εφοροΥπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.



«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες(οι γνωστοί εφοπλιστές) που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα. Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, εμείς θα χάσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, αλλά και πολύτιμα έσοδα». Προσθέτει δε ότι «οι όποιες μετατροπές στα θέματα φορολογίας θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου».

Παρακάτω ο διάλογος  αλλάζει και γίνεται

ο  Αλεξιάδης λέει ότι "το υπουργείο εξετάζει μια σειρά από μέτρα(δεν θα αφορούν τους εφοπλιστές  αλλά τα λαικά εισοδήματα), όπως το να κλείνουν οι εφορίες κάποιες ημέρες την εβδομάδα. «Θα είναι στις εφορίες οι εφοριακοί, θα εξυπηρετούν το κοινό σε ειδικές περιπτώσεις αλλά δεν θα είναι ανοιχτές για όλο το κοινό». Προσθέτει επίσης ότι εξετάζονται μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες στον χώρο των εφοριών για να ενισχυθούν, ότι θα επιταχυνθούν οι προσλήψεις που είναι σε εκκρεμότητα αλλά και ότι θα εφαρμοστεί δέσμη από μέτρα για να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού.

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ, σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν ο φόρος να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός», προσθέτοντας: «Αυτή την πρόταση καταθέσαμε στους θεσμούς και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος. Η πρώτη δόση θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία με τους θεσμούς».


ΥΓ:  και ένα άρθρο απο τον εφοπλιστικό κόσμο που έσπευσε να προστατέψει ο εφοριοΥπουργός Αλεξιάδης.
 εφοπλιστής Μαρινάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.