Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Κράτος αστυνομικής βίας για έμας και πλήρη ασυδοσία της διαφθοράς για αυτούς, στο "πρόγραμμα" της ΝΔ..

Αστυνομοκρατία, για πολίτες και πρόσφυγες, απαιτεί η Ν.Δ

Βροχή παρεμβάσεων και ερωτήσεων στην Βουλή το τελευταίο 3ημερο για την δράση των αλληλέγγυων και εκκλήσεις για μέτρα «επιβολής του νόμου» στην Αθήνα. Μιλά για «πρόσφυγες με τσεκούρια», το «άβατο των Εξαρχείων» και «υποκινητές αλληλέγγυους».

Σε μία συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης ως κεντρικού πολιτικού θέματος την περιστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων επιδίδεται το τελευταίο τριήμερο η Νέα Δημοκρατία.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα αλλά και την …πλατεία Εξαρχείων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την λήψη μέτρων για την «εμπέδωση» του «αισθήματος ασφάλειας» επιχειρώντας με έντεχνο τρόπο να εμπλέξει την κοινωνική δράση με το …ποινικό έγκλημα.  Όπως με σαφήνεια προκύπτει από τις τοποθετήσεις των υπεύθυνων του κόμματος για την δημόσια τάξη και το προσφυγικό αλλά και από ερώτηση στην Βουλή της Ντόρας Μπακογιάννη, βασικός στόχος είναι και ο περιορισμός της δράσης των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες.

Αυτά την ίδια στιγμή που με νομοθετική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της παροχής ασύλου, η Ε.Ε πιέζει για ακόμη πιο «ξενοφοβικές» πολιτικές και ήδη έχουν παρατηρηθεί κρούσματα απαγόρευσης αλληλέγγυων οργανώσεων να επισκεφθούν χώρους διαμονής μεταναστών.

Την ανάγκη «ελέγχου των αλληλέγγυων» ως ύποπτους για υποκίνηση εξεγέρσεων μεταναστών με …τσεκούρια υποστηρίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Αφορμή διαμαρτυρίες μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Λέρου. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας στα hot spots των νησιών μας, με αποκορύφωμα τις χθεσινές επιθέσεις μεταναστών με τσεκούρια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων της Λέρου, στις οποίες προκλήθηκε και ο τραυματισμός ενός από αυτούς.

Οι εξαγριωμένοι μετανάστες ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνσή τους από τη χώρα, προκαλώντας όχι μόνο ένταση, αλλά και υλικές ζημιές στα γραφεία πρώτης υποδοχής. Οι αρχικές προσπάθειες των αστυνομικών να ελέγξουν την κατάσταση απέτυχαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους κατευνάσουν.
Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αναλόγως τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αρμόδιων διαχειριστικών Αρχών στα νησιά, καθώς και να ελέγξει τη δράση των ‘’αλληλέγγυων’’ ομάδων οι οποίες τους υποκινούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, με αφορμή όμως την …πλατεία Εξαρχείων. Μιλά για άβατο και εφαρμογή του νόμου «αδιακρίτως»: «Παρά τις δημόσιες, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, επανειλημμένες παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ανεξέλεγκτης δράσης των “γνωστών – αγνώστων” των Εξαρχείων, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να επιβάλει τη νομιμότητα και να αποκαταστήσει την τάξη, αποφασίζει να δώσει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια δράσης στους παρανόμους. Δημιουργεί έτσι ένα ιδιόμορφο άβατο και ασυλία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, που παραπέμπει σε “κράτος εν κράτει”.

Η αναστολή της λειτουργίας φορέων και εγκαταστάσεων του Δημοσίου στην περιοχή των Εξαρχείων, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, αλλά και το κατάντημα της Κυβέρνησης, η οποία κλείνει έτσι το μάτι στους “γνωστούς – άγνωστους”.  Η Νέα Δημοκρατία, για μία ακόμη φορά, καλεί δημόσια την Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Νόμο για όλους αδιακρίτως. Η ανοχή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές  μετατρέπεται σε συνενοχή».

Το ότι οι πρωτοβουλίες αυτές τις αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπορεύονται από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή αποδεικνύει και η ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη.Αναφέρεται συγκεκριμένα σε απομακρύνσεις γραφείων των ΕΛΤΑ και του ΟΑΣΑ από την περιοχή λόγω συχνών επεισοδίων. Όπως σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη «οι εν λόγω αποφάσεις καταδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες. Αδυνατώντας να αστυνομεύσουν την περιοχή των Εξαρχείων, την καθιστούν «άβατο» και την παραδίδουν στα χέρια περιθωριακών ομάδων, εξτρεμιστών και του υποκόσμου. Αντί να ενισχύσουν τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν προκειμένου τα Εξάρχεια να είναι αναπόσπαστο μέρος του αστικού ιστού, τη μετατρέπουν σε γκέτο».

Μάλιστα θέτει το ερώτημα του «σε ποιες ενέργειες σχεδιάζουν να προβούν, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας;»


the press project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου