Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η μυστική διπλωματία της Χρυσής Αυγής



Ο πρέσβης του Πακιστάν, Χαλίντ Ουσμάν Καϊσέρ με τον Μιχαλολιάκο στο γραφείο του φίρερ στη Βουλή
.
(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 17/11/2017)


Ανοιχτή επιστολή στον πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα, Χαλίντ Ουσμάν Καϊσέρ, απέστειλε προ ημερών ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί απειλή για τους ντόπιους και τους μετανάστες κάθε βήμα νομιμοποίησης της υπόδικης ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και ξεπλύματος της δολοφονικής της δράσης».

Η επιστολή αναφερόταν βέβαια στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις επαφές του φίρερ Μιχαλολιάκου και της οργάνωσής του με τον πρέσβη του Πακιστάν και προσέθετε, απευθυνόμενη στον πρέσβη, ότι «αποτελούν προσβολή για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού οι συναντήσεις σας με τα υπόδικα στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, με εκείνους που διεύθυναν τα τάγματα εφόδου, χτυπώντας και μαχαιρώνοντας εκατοντάδες μετανάστες, από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, την Αφρική».



O Παναγιώταρος στην εκδήλωση της πακιστανικής πρεσβείας.

Στις 20/10/2017 ο ιστότοπος της πακιστανικής εφημερίδας «Pakistan Today» επιβεβαίωσε ότι ο πρέσβης του Πακιστάν συνάντησε τον αρχηγό «της διαβόητης νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών στον Ασπρόπυργο και τη Λαμπρινή. Οπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αλλά και από συνέντευξη του κ. Καϊσέρ στο «VICE» (9/11/2017), ο πρέσβης θεώρησε ότι θα μπορούσε να ανοίξει διάλογο για τη ρατσιστική βία με τους ναζιστές.

Και βέβαια ο Μιχαλολιάκος για άλλη μια φορά «καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», πιστός στον διπλό λόγο κατά τον οποίο η Χρυσή Αυγή από τη μία αρνείται την εγκληματική της δράση για να γλιτώσει τις ποινικές ευθύνες κι από την άλλη υποδαυλίζει το μίσος και εξαπολύει τις επιθέσεις της.

Ο Χρήστος Παππάς με το ναζιστικό φέσι, της 13ης Ορεινής Mεραρχίας των SS («Handschar»), η οποία αποτελούνταν κυρίως από Μουσουλμάνους της Βοσνίας που πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ
Ο Χρήστος Παππάς με το ναζιστικό φέσι, της 13ης Ορεινής Mεραρχίας των SS («Handschar»), η οποία αποτελούνταν κυρίως από Μουσουλμάνους της Βοσνίας που πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ.


Λίγες μέρες αργότερα ο Παναγιώταρος ήταν προσκεκλημένος στην πρεσβεία, σε εκδήλωση εθνικής εορτής του Πακιστάν, και έδινε συνέντευξη στον Σαγέντ Τζαμίλ Μοχάμεντ, πρόεδρο ενός πακιστανικού πολιτιστικού συλλόγου. Ηταν μια συνέντευξη-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Ειδικότερα ο κ. Σαγέντ μοίραζε απλόχερα φιλοφρονήσεις στον Παναγιώταρο και μιλούσε για «στενή συνεργασία» Χρυσής Αυγής και πακιστανικής πρεσβείας «για να μη δώσουμε αφορμή σε ορισμένους που θέλουν να βλάψουν τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας για τέτοιες επιθέσεις».
Και ο Παναγιώταρος επιβεβαίωνε τη διάθεση της οργάνωσης για «συνεργασία», περιτυλίγοντάς την και με λίγο Μ. Αλέξανδρο: «Υπάρχουν άπειρα πολιτιστικά στοιχεία, τα οποία αυτή τη στιγμή αναδεικνύονται στο Πακιστάν, αρχαίες ελληνικές πόλεις του Μ. Αλεξάνδρου».

Τη συνέντευξη του Παναγιώταρου, όπως και τη συνάντηση στο γραφείο του Μιχαλολιάκου, έφερε στο φως μέσα από το διαδίκτυο ο σατιρικός αντιφασιστικός ιστότοπος «Χρυσή Αυλή», προκαλώντας αναταράξεις στο εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και στον ευρύτερο ακροδεξιό και φασιστικό χώρο, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή η Χρυσή Αυγή κρατούσε τις επαφές της με την πακιστανική πρεσβεία κρυφές.
Φυσικά οι επαφές αυτές δεν μας εκπλήσσουν. Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής δεν είναι η εθνικιστική ξενοφοβική που συναντούμε σε ακροδεξιά μορφώματα της Ευρώπης, αλλά ο κυνικός ναζισμός.
Με τις συναντήσεις αυτές η οργάνωση δεν κάνει άνοιγμα προς τους μετανάστες από το Πακιστάν, δηλαδή προς τα θύματά της και τους υποψήφιους στόχους της.

Δεν κάνει άνοιγμα, για παράδειγμα, προς την πακιστανική κοινότητα «Η Ενότητα», η οποία εκπροσωπεί τα θύματα, καταγγέλλοντας συστηματικά την εγκληματική της δράση. Κάνει άνοιγμα προς την πρεσβεία ενός κράτους, η οποία με τη σειρά της, προσφέρει στην οργάνωση «πολιτική νομιμοποίηση», αντιμετωπίζοντάς την ως «κοινοβουλευτικό κόμμα».

Κάν’ το όπως ο Αδόλφος


Η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει ξαφνικά γραμμή ή ιδέες, ούτε μειώθηκε το μίσος της για τους Πακιστανούς και όλους τους «αλλόφυλους» που θεωρεί «υπανθρώπους». Στην πραγματικότητα αντιγράφει και πάλι το πρότυπό της, τον Χίτλερ, ο οποίος προσπαθούσε να διεισδύσει στον αραβικό κόσμο προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιό του της εξόντωσης των Εβραίων.
Είναι άλλωστε η ίδια η Χρυσή Αυγή που γράφει το 2013 στο βιβλίο της «Η Παγκοσμιοποίηση χωρίς μάσκα», με το ψευδώνυμο «Γ. Λύκος», ότι «το Ισλάμ αποτελεί κεντρική παράμετρο στις διεθνείς σχέσεις κι αυτή η βαρύνουσα σημασία του μπορεί μόνο να αυξάνεται, καθώς το Ισραήλ θα συνεχίσει να ακολουθεί αδυσώπητα την πραγματοποίηση του μεσσιανικού πεπρωμένου του.
[…] Το Ισλάμ είναι πεπεισμένο ότι επέρχεται ένας αυριανός ιουδαιοκρατούμενος, πιο φρικιαστικός, άνομος κι απαίσιος κόσμος». Γι’ αυτό και δεν ξαφνιάζει ότι η οργάνωση εξυμνεί τη Χεζμπολάχ, όταν αυτή στρέφεται κατά του Ισραήλ: «Ο ηρωικός αγώνας των μαχητών της Χεσμπολλά το 2006, κατόρθωσε προς στιγμήν να εξευτελίσει τον ισραηλινό επεκτατισμό, συντρίβοντας τις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις μ’ έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό εξαιρετικού θάρρους, λαμπρής σχεδίασης κι εξαιρετικής πειθαρχίας» γράφει.


Θυμίζουμε εδώ τη φωτογραφία του Χρήστου Παππά με το ναζιστικό φέσι που έχει φέρει στο φως ο «Ιός» στην «Εφ.Συν.». Πρόκειται για το καπέλο της 13ης Ορεινής Μεραρχίας των SS («Handschar»), η οποία αποτελούνταν κυρίως από Μουσουλμάνους της Βοσνίας.
Αλλά ο απόλυτος κυνισμός της οργάνωσης αποτυπώνεται και σε όσα έχει καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ. Σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη, οι μπλούζες της Χρυσής Αυγής, που πουλούσε ο Παναγιώταρος, είχαν ετικέτα «made in Pakistan», «την οποία μας έλεγαν να αφαιρούμε για να μην το δει κανείς».
Είναι οι μπλούζες που φόραγαν τα τάγματα εφόδου για να επιτεθούν σε Πακιστανούς, γενικότερα σε μετανάστες και σε όσους η οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.