Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

"Μόνο το 10% των δανείων έφθασαν στην Ελλάδα.." Η Επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος περιγράφει το πλιάτσικο

                           
Οι Γαλλικές, Γερμανικές, Ολλανδικές Τράπεζες, Τρισέ , Μέρκελ, Σαρκοζί με συνευθύνη Γιώργου Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, με παρατυπίες, με παρανομίες, με μη νόμιμες διαδικασίες και κατά παράβαση του ελληνικού Συντάγματος και των ελληνικών νόμων προώθησαν τα μνημόνια προς όφελος των δανειστών. Και ιδιαίτερα των Τραπεζών.

Αυτές είναι οι πρώτες καταγγελτικές διαπιστώσεις του Ερικ Τουσαίν, επιστημονικού συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους από τη λειτουργία της επιτροπής αλήθειας, που παρουσιάζει τα πρώτα συμπεράσματα της.
Ενώ ταύτισε απόλυτα την τακτική Τρισέ με  την σημερινή τακτική που ακολουθεί ο Μάριο Ντράγκι λέγοντας ότι  όπως και το 2010 ο Τρισέ δεν ήθελα να ακούσει τίποτα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους,  εκβιάζοντας με διακοπή χρηματοδότησης  της Ελλάδας, το ίδιο  κάνει και σήμερα ο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Τουσαίν αναφέρθηκε στο ιστορικό διόγκωσης του δημοσίου χρέους από το 2008, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου  διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κων. Καραμανλή, τα ανακριβή στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, (υπόθεση που ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη), καθώς και  στις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες σημείωσε ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν   πήγαν σε λογαριασμών ιδιωτών που ελέγχεται από τους δανειστές, ενώ τα ακίνητα, στη συνέχεια, τα  νοικιάζει το ίδιο το δημόσιο.

Ακόμη επισήμανε ότι:

-    Μόνο το 10%  των δανείων, φαίνεται να έφτασαν στην Ελλάδα ενώ τα υπόλοιπα δεν γνωρίζουμε ακόμη και αν έφτασαν καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας αρνείται να δώσει στοιχεία  κίνησης των σχετικών λογαριασμών.

-    Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπέζων ουσιαστικά, κατά 50%  την πλήρωσαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ  το ΔΝΤ και ΕΚΤ που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση απαιτούν σήμερα μειώσεις των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ελλήνων.

πηγή:Κουτί της Πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.