Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κατέρρευσε στημένη πολιτική δίωξη-Δίκη, στο Αγρίνιο.




Κατέρρευσε μία πολιτική δίκη στο Αγρίνιο με τρόπο που απεικονίζει τη μεθοδολογία με την οποία το αστυνομικό και δικαστικό κράτος προσπαθεί να συνθλίψει απλούς ανθρώπους, αγωνιστές που τολμούν και παλεύουν, συμμετέχοντας στον κοινωνικό και ταξικό αγώνα.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα τιμής του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε απο την αστυνομία, γίνεται πρωινή πορεία απο μαθητές και φοιτητές στο κέντρο του Αγρινίου.
Χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο η πορεία δέχεται τη βία της αστυνομίας που όμως δεν μένουν μόνο στη βία κατά των παιδιών αλλά προχωρούν και σε 3 συλλήψεις .
Οι συλλήψεις "δικαιολογούνται" από την αστυνομία ότι έγιναν τη στιγμή που οι 3 συλληφθέντες προσπαθούσαν να απελευθερώσουν ένα ακόμη παιδί που "κρατούνταν" εκείνη την ώρα από την αστυνομία(το οποίο δεν συνελήφθη).
Οι συλληφθέντες έχουν γίνει πολλές φορές στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών λόγω της κοινωνικής και πολιτικής τους δράσης, της συνεχούς παρουσίας τους στους λαϊκούς αγώνες. Εκείνους τους Αγώνες που δεν χαρακτηρίζονται για την ατομική τους ιδιοτέλεια αλλά για το υπέροχο αίτημα της  κοινωνικής/πολιτικής  ελευθερίας και αλληλεγγύης,  για Όλους.
Η υπόθεση παίρνει αναβολή και η εκδίκασή της ορίζεται για σήμερα(29/1).

Η δίκη θα ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι και θα τελειώσει το απόγευμα, οι 4 αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί θα πέσουν σε συνεχείς αντιφάσεις, ενώ το κορυφαίο όλων είναι ότι το παιδί που ήταν αντικείμενο απελευθέρωσης και το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν εκείνο που πήγαν να απελευθερώσουν οι 3 συλληφθέντες και για αυτό συνελήφθησαν , αποδείχθηκε από ατράνταχτα στοιχεία αλλά και την εκ νέου μαρτυρία του "αρμόδιου" αστυνομικού ότι την αποφράδα εκείνη ημέρα δεν ήταν καν στο Αγρίνιο, αλλά σε άλλη πόλη καμιά 400ρια χιλιόμετρα μακριά.
Η απουσία μεθόδων τηλεμεταφοράς οδήγησε στον οριστικό τραγέλαφο της Δίκης.
Η πολιτική δίωξη είχε καταρρεύσει.
Οι κατηγορίες περί αντίστασης , φθορές κλπ αποδείχθηκαν φθηνές κατασκευές που έπρεπε πλέον να αποσυρθούν στα ενδότερα της ιστορίας των συνεχών πολιτικών διώξεων στην Ελλάδα.

Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν και εκτός αυτού έγινε σε όλους γνωστή η μεθοδολογία των δικαστών και αστυνομικών μηχανισμών να στήνουν πολιτικές δίκες με στόχο την καταστολή και σύνθλιψη κοινωνικών_πολιτικών αγωνιστών..

Η αθώωση όλων ολοκλήρωσε αυτή την πολιτική δίωξη, αυτή την τόσο συνηθισμένη κατασκευή πολιτικών διώξεων από τους μηχανισμούς της αστυνομίας και των δικαστών, προκειμένου να "αφοπλίσουν" τις κοινωνίες και τους αγώνες από συνεπείς αγωνιστές και να προστατεύσουν άθλια και απάνθρωπα καθεστώτα αφήνοντας ανθρώπους και κοινωνίες έρμαια αυτών.

Την πολιτική δίκη “παρακολούθησαν” δεκάδες αλληλέγγυοι . Από την άλλη και η παρουσία της αστυνομίας(όλων των ειδών) δεν την έλεγες και διακριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.