Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γλιτώνουν το πλιάτσικο τα φράγματα Πουρνάρι 1 και 2 στον Άραχθο. Τέρμα στο πλιάτσικο- ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Tα φράγματα Πουρνάρι 1 και 2 θα παραμείνουν στο δημόσιο έλεγχο καλύπτοντας ανάγκες των πολιτών, γλιτώνοντας τη λεηλασία που τους είχα υποσχεθεί τα ανδρείκελα του Μνημονίου. Η απόφαση για τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ξεπουλήματος που είχαν ετοιμάσει τα ανδρείκελα των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ παίρνει οριστικό τέλος. Η απόφαση είναι σημερινή και αποτελεί ανάσα ανακούφισης για όλο το λαό αλλά και για δεκάδες εργαζόμενους που απειλούνταν τόσο η δουλειά τους όσο και οι σχέσεις εργασίας που τους είχαν προγράψει τα ανδρείκελα του Μνημονίου.
                         
                     

Η απόφαση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ υπήρχε ήδη από το 1ο Μνημόνιο ενώ  πήρε σαφής χρονοδιάγραμμα πώλησης  με το διαχωρισμό της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη.
Φράγματα, λιγνιτωρυχεία, εργοστάσια παραγωγής (πχ το υπερσύγχρονο ΑΗΣ  Κομοτηνής) όλα πληρωμένα με χρήματα του ελληνικού λαού είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των αρπακτικών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είχαν ετοιμάσει το ξεπούλημά τους.
Το 1ο εξάμηνο του 2015 θα ολοκληρωνόταν  το πλιάτσικο της ΔΕΗ και η ουσιαστική καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ελλάδας. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και περιβαλλοντικά εγκλήματα που έγιναν ποτέ σε βάρος της  χώρας.

Από την Άρτα το ξεπούλημα της ΔΕΗ είχαν υπογράψει κατά το 1ο Μνημόνιο οι Στασινός, Παπασιώζος και Τσιρώνης ενώ στήριξαν το ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ που περιλάμβανε και τα φράγματα Πουρνάρι 1 και 2 οι Γκογκας και Στυλιος, όλοι τους κομματικοί των ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ.   

Το άμεσο ξεπούλημα που είχαν ετοιμάσει τα αρπακτικά του Μνημονίου και θα ολοκληρωνόταν το 1ο εξάμηνο του 2015 και που ευτυχώς σταμάτησε περιλάμβανε τις παρακάτω υποδομές της ΔΕΗ:

- Λιγνίτης: ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600 MW,
ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330 MW και η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW.
 Τα δικαιώματα της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία τους (Αμυνταίου, Κλειδιού, Λόφων Μελίτης, Κομνηνών Ι & ΙΙ, Βεύης.

- Υδροηλεκτρικά φράγματα: Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW,
 Θησαυρού, ισχύος 384 MW,
'Αγρας, ισχύος 50 MW,
 Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW,
Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW.


- Υπερσύγχρονο εργοστάσιο με Φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.

Είχαμε γράψει παλαιότερα:

- ΔΕΗ:  Σπάνε τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδαςκαι τη λεηλατούν. Μας καταδικάζουν σε διαρκή αποικιακή υπανάπτυξη.

Σχετικά με τη χθεσινή Συζήτηση ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του νερού και τωνΦραγμάτων του Πουρναρίου.

- Δι_ασημοι αρτινοί που ψήφισαν το ξεπούλημα των φραγμάτων  Πουρναρίου 1 & 2, και ένα κατατοπιστικόάρθρο..


- Στη Βουλή το πλιάτσικο  της ΔΕΗ( πχΦράγματα  Πουρνάρι 1&2).  Με απεργίες απαντούν οι συνδικαλιστέςεργαζόμενοι της ΔΕΗ και καλά κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.