Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το Δ.Σ του Δήμου Αρταίων κάλεσε τους αρτινούς βουλευτές,Στύλιο και Γκόκα να παραιτηθούν αν ψηφισθεί το πλιάτσικο της ΔΕΗ(ολόκληρο το ψήφισμα)



Σε μία πρωτόγνωρη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας  και υπο την τεράστια λαική πίεση και οργή που προκαλεί το νομοσχέδιο για το πλιάτσικο της ΔΕΗ, προχώρησε ο Δήμος Αρταίων. Καλεί τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , Γκόκα και Στύλιο αντίστοιχα να παραιτηθούν σε περίπτωση που οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες στο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση που αντικατοπτρίζει απόλυτα την λαϊκή οργή που υπάρχει στην κοινωνία για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι βουλευτές Γκόκας και Στύλιος θα υπακούσουν σε αυτή τη λαϊκή εντολή, καθώς και οι δύο διακρίνονται για την τυφλή υπακοή τους στους ξένους εντολοδόχους της Τρόικας ενώ είναι γνωστή και η  συνολική τους στάση (ΝΑΙ σε Όλα) στα Μνημόνια και στις διαταγές που εκτελούν  .

Θεωρούμε ότι η  "εντολή" της παραίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε απο όλες τις παρατάξεις είναι και επιλογή  της κοινωνίας, όμως η πολιτική πράξη  της παραίτησης απο τους δύο βουλευτές που διαθέτουν  αυτή την πολιτική συγκρότηση που μας έχουν αποδείξει στα κοινοβουλευτικά τους χρόνια,   είναι απίθανο να συμβεί.. τους είναι προτιμότερο να αποτελέσουν ουρά σε ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Ελλάδας,  που έχει συμβεί..

Ολόκληρο το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρνάρι Ι &ΙΙ.

3. Διεκδικούμε τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη που είχε αναλάβει η ΔΕΗ από το 1981 και δεν έχουν εκπληρωθεί έως σήμερα, αλλά και τη μεγιστοποίησή τους όσον αφορά τόσο την ύδρευση όσο και την άρδευση, τη συνεχή ροή του ποταμού και τον εγκιβωτισμό της κοίτης του ποταμού Αράχθου.

4. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα παραμείνουν κλειστές.

5. Καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης να λάβουν αντίστοιχη απόφαση για κλείσιμο των υπηρεσιών τους κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

6. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στο Πουρνάρι Ι, συμπαρατασσόμενο στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι από τις 12:00 μ.μ απόψε προκειμένου να μην τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες του φράγματος και εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να στείλει απορριμματοφόρα στην κοίτη του ποταμού για παρεμπόδιση της λειτουργίας του φράγματος, με την έναρξη της απεργίας των εργαζομένων

7. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ.

 8. Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο διαφορετικά να παραιτηθούν του αξιώματός τους.

 9. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για περαιτέρω κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από το συντονιστικό όργανο που συγκροτήθηκε κατά τη σύσκεψη της 1ης Ιουλίου στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑΣ.

Αναθέτει κάθε παραπέρα ενέργεια στον κ. Δήμαρχο

 Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 241/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.