Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ισχυρό Χαστούκι στην ανεργία της Ηπείρου με το διορισμό του Τσιρώνη.




 Ένα ισχυρό χαστούκι, τι χαστούκι δηλαδή, χτύπημα κάτω απο τη μέση,  δέχθηκε η ανεργία στην Ήπειρο με τον αναπάντεχο διορισμό του Τσιρώνη Δημήτριου σε θέση δημοσίου υπαλλήλου  στο υπουργείο Παιδείας.
 
Είναι ίσως ο πρώτος διορισμός που συμβαίνει στην Ηπείρου εδώ και καιρό και πράγματι αποτελεί έναν κάλο οιωνό για την αντιμετώπιση της ανεργίας που στην Ήπειρο έχει ξεπεράσει το 30% έχοντας βάλει  πλώρη για την πρώτη θέση πανελληνίως αν όχι πανευρωπαϊκά. Ο διορισμός του Τσιρώνη ούτε την αξιολόγηση του Κυριάκου χρειάστηκε,  ούτε ΑΣΕΠ, ούτε άλλο διαγωνισμό έστω  και μαϊμουδίσιο, ο αρτινός λεβέντης και φέρελπις Τσιρώνης είχε κατατεθειμένη την αξία του και αυτό ήταν γνωστό.   

Ο διορισμός του Τσιρώνη Δημήτριου,  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ “επί επταετίας” του Μνημονίου και νυν πολιτευτή και υπαλλήλου του Λοβέρδου πάλι βουλευτού του ΠΑΣΟΚ “επί επταετίας” του Μνημονίου , έγινε δεκτός(ο διορισμός του) στην πόλη της Άρτας με ξεχωριστή λαμπρότητα.

Φιλοξενήθηκε σχεδόν σε όλες τις τοπικές φυλλάδες(και blogg) που φυτοζωούν στις σελίδες τους τέτοια υποκείμενα σαν τον Τσιρώνη που με χαρά διαβίβασαν την εντολή πρόσληψης του στο κοινό της Άρτας,  μαζί με το πλούσιο βιογραφικό του γεμάτο από ανάλογους διορισμούς κατά το ένδοξο και ηρωικό παρελθόν του. Ίσως γιατί οι φυλλάδες είδαν στα γεμάτα σπιρτάδα  μάτια του διορισμένου πλέον Τσιρώνη  τα μάτια των δικών τους παιδιών  και τις ανέσεις και ευκαιρίες  που προσφέρει απλόχερα το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου στα δικά του παιδιά,  αυτά που θα τα ξεχωρίσουν από την κοινωνική σφαγή των άλλων.
Ανθρώπινα πράγματα, ταπεινά και ανθρώπινα.

Τέλος πάντων,  μακριά απο εμάς οι κακεντρέχειες ,η χαρά του Τσιρώνη είναι και δική μας χαρά.
 Ο διορισμός του Τσιρώνη ήταν ένα πανίσχυρο χτύπημα στην ανεργία στην Ήπειρο,  έστω και αν εκατοντάδες  άνθρωποι έξω από το σύστημα των διορισμών των εγκάθετων και παρακρατικών που συνθέτουν το σημερινό καθεστώς,  μένουν άνεργοι, κλείνουν τα καταστήματά τους, χάνουν τις περιουσίες , θυσιάζονται από τις αποφάσεις που υπέγραψαν ανδρείκελα σαν τον Τσιρώνη.    

Η ανεργία στην Ήπειρο από σήμερα και τούδε,  δεν μπορεί παρά να ανησυχεί,  το καθεστώς  των ακροδεξιών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ  θα την αντιμετωπίσει πάραυτα,  ο διορισμός του Τσιρώνη ήταν το πρωτο χτυπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.