Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Athens Pride 2015 . Η κοινότητα LGBT γιορτάζει με σύνθημα "ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ"Λίγα λόγια για τη γιορτή Υπερηφάνειας

Tο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στην ευρύτερη περιοχή είναι παράλληλα κι ένα από τα δυναμικότερα αναπτυσσόμενα φεστιβάλ στην Ευρώπη : Στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τα περίπτερα των δεκάδων οργανώσεων που συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πλατείας συμμετέχοντας έτσι σε ένα από τα καλύτερα ανοιχτά πάρτυ της πόλης!

Όπως είθισται, οι εκδηλώσεις του Athens Pride κλιμακώνονται με την περίφημη πορεία Υπερηφάνειας: μια ισχυρή επίδειξη ποικιλομορφίας και αποδοχής! Με φόντο τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες και χιλιάδες φίλες και φίλοι πορεύονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με εορταστική, περήφανη αλλά και διεκδικητική διάθεση. Για πάνω από μια ώρα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε ένα ενθουσιώδες μωσαϊκό εικόνων, ήχων και χρωμάτων!

Γιατί να έρθει λοιπόν κανείς στο Αthens Pride? Προφανώς, οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί για την καθεμία και τον καθένα.Ένα όμως είναι σίγουρο:

Αν δεν δηλώνεσαι, αν κρύβεσαι, δεν θα αποκτήσεις τίποτα γιατί όταν μένεις στο ημίφως, ουσιατικά ζεις στο σκοτάδι. Με τη συμμετοχή σου στο Αthens Pride λές: είμαι περήφανος/περήφανη γι' αυτό που είμαι κι επειδή σε μία κοινωνία που παραμένει ομοφοβική δεν κρύβομαι, ζω τη ζωή μου όπως θέλω και διεκδικώ τα δικαιώματα μου.

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκινούν από τις 12:00 το μεσημέριμε εργαστήρια Face and Body Painting με τα χρώματα της υπερηφάνειας, κατασκευή πλακάτ με τα συνθήματα που επιθυμεί ο καθένας κτλ.

Από τις 13.00 και μέχρι τις 17.00 το απόγευμα θα υπάρχουν μουσικά DJ sets για να κρατήσουν «ζεστούς» τους παριστάμενους, μέχρι να ξεκινήσει, από κει και μετά, η διαδικασία των χαιρετισμών που θα απευθύνουν επίσημοι και άλλοι προσκεκλημένοι.

Από τις 18.00 και μετά, ακολουθεί ZUMBA PARTY με ομάδα ZUMBA Instructors να δίνει τις απαραίτητες... χοερυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Στις 18.30 έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη της παρέλασης και στις 19.00 θα γίνει η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Στη συνέχεια, ο κόσμος θα επιστρέψει στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ακολουθήσει από τις 21.00 και μέχρι... όσο πάει το LIVE SHOW & PARTY του φετινού Athens Pride.

Ειδική μέριμνα για ΑμεΑ

Για πρώτη φορά θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ στην πλατεία και ειδικοί χώροι στάθμευσης, στη μία πλευρά της πλατείας, για αναπηρικά οχήματα.

Επίσης θα υπάρχουν διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας και χειλανάγνωσης, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κωφών κ βαρηκόων καθώς επίσης και εθελοντές/τριες προσβασιμότητας, αν κάποιο ΑμεΑ επιθυμεί συνοδεία ή/και περιγραφή, για να επισκεφθεί τα υπόλοιπα περίπτερα, να απολαύσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή για να πάρει μέρος στην παρέλαση.

πηγή: "ανώνυμο" καθεστωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου