Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΘ 2018. Ομάδες Αναρχικών συλλογικοτήτων θεσσαλονίκης

post image



ΔΕΘ 2018:

Στις 8 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη θα μαζευτεί ο συρφετός του πολιτικού και οικονομικού εμπορίου. Θα μαζευτούν οι έμποροι της ελπίδας, οι έμποροι της κατανάλωσης, οι έμποροι του πνεύματος και της ύλης. Θα δώσουν το βρωμερό παρόν τους οι έμποροι της εκμετάλλευσης, της εξαπάτησης, της διαπλοκής, του ανίερου και με κάθε κόστος, κέρδους. Μέσα από τις αστυνομοκρατούμενες πύλες της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης θα μαζευτεί όλος ο παλιός γερασμένος κόσμος.
Να είμαστε από έξω.
Να φέρουμε την φλογερή πνοή του νέου κόσμου που γεννιέται στο μυαλό και στις καρδιές μας και να επιταχύνουμε το αναπόφευκτο τέλος τους..

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στη φετινή ΔΕΘ παρευρίσκονται ως τιμώμενη χώρα οι Η.Π.Α. και οι επιχειρήσεις τους. Ένα ακόμα δείγμα επικύρωσης και διεύρυνσης των σχέσεων του ελληνικού και αμερικάνικου κράτους και επιβεβαίωσης της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο μπλοκ συμφερόντων της κυρίαρχης διεθνούς πολιτικο-οικονομικής ελίτ, ηγέτιδα δύναμη της οποίας είναι το κράτος των Η.Π.Α.Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω. Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Τα νέα μέτρα λιτότητας μπορεί να μην αποκαλούνται, από δω και μπρος, “μνημόνια”, αλλά θα συνεχίζουν να εντείνουν τη ληστρική μεταβίβαση του πλούτου από τη βάση προς την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα εξαπλώνεται σαν το πυκνό σκοτάδι, καταδικάζοντας στην ανέχεια και την υποτέλεια, εις το διηνεκές μάλιστα, τους από τα κάτω.
Η διεθνής δημοσιονομική εποπτεία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060.
Η επιτήρηση δεν πρόκειται να λήξει προτού εξοφληθεί το 75% του δημόσιου χρέους, κάτι που συνεπάγεται αιματηρά πλεονάσματα που πρόκειται να επωμιστεί εξ’ ολοκλήρου στις πλάτες της η ίδια η εργατική τάξη. Επιπλέον, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή πιο απλά οι ιδιωτικοποιήσεις θα κρατήσουν μέσω του Υπερταμείου ως το 2114.
Ούτε ένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί δεν έχει ανακληθεί και καταργηθεί, ούτε μία από τις 60.000 μνημονιακές διατάξεις, ούτε μία από τις 300.000 υπουργικές και εφαρμοστικές μνημονιακές αποφάσεις. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως όλα τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών τα έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια και άλλοι επίδοξοι διεκδικητές της κυβερνητικής κουτάλας, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τα μνημόνια όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά η πραγματικότητα, που ζούμε μέσα στη δίνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, επιβάλλει τη διαμόρφωση μιας κατάστασης επιβολής ενός συνεχούς μνημονίου, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου με σκοπό τα όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά μας. Τον Ιούνιο ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022”, με στόχο την εξασφάλιση πλεονασμάτων ύψους 42 δις ευρώ ως το 2022 (3,56% του ΑΕΠ για το 2018, 3,96% για το 2019, 4,15% για το 2020, 4,53% για το 2021 και 5,19% για το 2022). Κατά το χρονικό διάστημα 2018-2022 οι άμεσοι φόροι πρόκειται να αυξηθούν κατά 6,1%, ενώ οι έμμεσοι φόροι πρόκειται να αυξάνονται ετησίως κατά 1,3%. Κατά την ίδια περίοδο οι συντάξεις θα περικοπούν συνολικά κατά 12 δις ευρώ (2,882 δις το 2019, 2,967 δις το 2020, 3,115 δις το 2021 και 2,918 δις το 2022). Οι περικοπές των λεγόμενων προσωπικών διαφορών στις επικουρικές συντάξεις θα ανέρχονται στα 232 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Από τις 20/1/2020 το αφορολόγητο πρόκειται να μειωθεί από 8636 στα 5686 ευρώ, μην αφήνοντας σε χλωρό κλαρί ακόμα και τα πιο υπο-αμειβόμενα τμήματα της τάξης μας. Η “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.” (Υπερταμείο), που αποτελεί τον διαχειριστή όλων των συμμετοχών και των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, έχει τεθεί ως υποθήκη στους δανειστές, ώστε να εξοφλήσει ως και 25 δις από το δάνειο των 86 δις ευρώ που πήρε το ελληνικό κράτος το 2015 από τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), εφόσον το ελληνικό δημόσιο δεν μπορέσει να εξοφλήσει το ποσό. Ως αναμενόμενο, η αποπληρωμή του απαιτούμενου από τον ESM ποσού συνεπάγεται έναν νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, οι πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και σε οφειλές προς το δημόσιο, ενώ με αλλαγές του πτωχευτικού δικαίου, ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας, μαζί με μια σειρά προστατευτικών διατάξεων για τους οφειλέτες. Από την άλλη, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα, οι τράπεζες πρόκειται να ανακεφαλαιοποιηθούν με ενισχύσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.Στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι οι Η.Π.Α.. Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, να επικυρωθεί για άλλη μια φορά, η βαθύτερη πρόσδεση του ελληνικού κράτους στο ΝΑΤΟ..Αυτό που διαχωρίζει τη φετινή ΔΕΘ από τις προηγούμενες, είναι σίγουρα η επικείμενη μαζική εμφάνιση του εθνικού κορμού στον δρόμο, με αφορμή το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας, τη στιγμή που η Δημοκρατία της Μακεδονίας προ-ετοιμάζεται να ενταχτεί προσεχώς στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις τάξεις αυτού του ομολογουμένως ετερογενούς εθνικιστικού πλήθους, έχει βρει την ευκαιρία να φωλιάσει μια διακριτή και οργανωμένη μερίδα φασιστών, αναμένοντας την άντληση πολιτικού κεφαλαίου από όλες αυτές τις μαζώξεις, στις οποίες έχουν καταφέρει να επιβάλλουν το πολιτικό τους πλαίσιο. Η αλήθεια είναι ότι η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια.
Η απόληξη της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του μέχρι στιγμής έχει καταγράψει επιθέσεις σε χώρους αγώνα (εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, σε οπαδούς και παίκτες της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Τούμπας, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ), βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του Εβραϊκού νεκροταφείου και επιθέσεις σε μετανάστες.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε, πλέον, ξεκάθαρα πως ο οργανωμένος πυρήνας αυτών των συλλαλητηρίων αποτελεί την επιτομή της μαύρης αντίδρασης, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις αντισημιτικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, τη σοβινιστική-φυλετιστική ρητορική που διατυμπανίζουν, μπολιάζοντάς την απλόχερα με θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και τα απροκάλυπτα φασιστικά αντι-αναρχικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα που φωνάζουν.

Όλα αυτά απλώς συμπληρώνουν το συνολικό φασιστικό (κατά συνέπεια άσπονδο εχθρό των προλεταριακών μαζών) προφίλ της οργανωμένης προμετωπίδας των συλλαλητηρίων, που προσπαθεί να ριζώσει στη δημόσια σφαίρα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αρωγοί στο θέριεμα του εθνικισμού, όπως αυτός διαμορφώνεται από τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό ζήτημα, αποτελούν μεταξύ άλλων αστικά κόμματα που αντιπολιτεύονται ψάχνοντας για ψήφους στους κόλπους ενός συντηρητικού-αντιδραστικού κοινού.Στη φετινή ΔΕΘ είναι επιτακτική η ανάγκη να στήσουμε συλλογικά αναχώματα ταξικής αντίστασης απέναντι σε όλες τις επιθετικές αιχμές του αστικού στρατοπέδου: την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον φασισμό. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια μεριά του χάρτη και αν βρισκόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας.Όλοι ξέρουμε που μας έχουν οδηγηση ολοι αυτοι που μας κυβερναν.


Καλέσματα : https://athens.indymedia.org/event/76362/ https://athens.indymedia.org/event/76377/ https://athens.indymedia.org/event/76343/ https://athens.indymedia.org/event/76347/ https://athens.indymedia.org/event/76353/ https://athens.indymedia.org/event/76356/ https://athens.indymedia.org/event/76370/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.