Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Κώστας Βαξεβάνης για Μαρινάκι:"φοράς μαύρο πουκάμισο αλλά έχουν σπάσει τα κουμπιά"

«Πιστεύετε πως είσαστε οι Superman»

Λοιπόν Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν γνωρίζω ούτε τον Καραπαπά, ούτε τους διάκους που έχεις χειροτονήσει ως αυτόκλητους υπερασπιστές σου, ούτε τα εξαπτέρυγα που κάνουν άθλιες αναρτήσεις και στις επιδεικνύουν μετά για να δείξουν πόσο καλοί είναι.


Ξέρω όμως άλλα πράγματα. Πρώτα ξέρω πως όποιος κατέχει εξουσία κρίνεται από τους συνεργάτες του και όταν την πατάει την πατάει κυρίως από αυτούς. Ξέρω επίσης πως όλοι αυτοί οι τύποι που αναλαμβάνουν εξυπηρετήσεις πατώντας άλλοτε στην αγωνία και άλλοτε στη φιλοδοξία σου, δεν μπορούν να υπερασπίσουν όχι εσένα, αλλά ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί είναι απόβλητοι της ζωής και του επαγγέλματός τους, αποτυχημένοι στη δουλειά τους , που αν δεν υπήρχε κάποιος να τον κουλαντρίζουν και να τον λιβανίζουν, ούτε σε μπουτίκ του Ολυμπιακού δεν θα δούλευαν. Τώρα θα μου πεις ότι για σένα είναι χρήσιμοι, αλλά ακόμη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι έχουν ένα μέτρο. Τώρα θα μου ξαναπείς ότι εσύ συμφωνείς μαζί τους και αυτό είναι όντως ένα θέμα. Έχετε την ίδια κουλτούρα, ζείτε μέσα στην ίδια αχλή που δημιουργεί η συνύπαρξή σας και ο ένας επιβεβαιώνει τον άλλο στην πιο «πετυχημένη» αθλιότητα. Έχετε την ίδια χοντροκοπιά που δημιουργεί η αυταπάτη της δύναμης και την ίδια παραζάλη πως η κοινωνία είναι ένα φέουδο στην οποία το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείχνετε το μαστίγιο ή το καρότο. Κάνετε ακόμη την ίδια παραδοχή πως αντριλίκι είναι η επιθετικότητα που θα σας κάνει να κυριαρχήσετε , πως μαγκιά είναι τα νοικιασμένα μπράτσα και τα πιστόλια και αντριλίκι η αγορασμένη επικράτηση. Για να φοβηθεί κάποιος απ αυτά πρέπει να έχει την ίδια κουλτούρα με σας, να υποκλίνεται στις ίδιες αξίες και τα ίδια πρότυπα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν έχουν καμία ισχύ. Εσύ και οι δικοί σου θα πιστεύετε πως είσαστε οι Superman αλλά για την κοινωνία θα είσαστε μια μύγα στον κώλο της ιστορίας. Στην αφήγησή σας θα είσαστε οι ανυποχώρητοι μαυροπουκαμισάδες αλλά οι κόσμος πάντα θα μιλάει για τα δυο κουμπιά που λείπουνε από το τσιτωμένο πουκάμισο. Άλλο βλέπει ο ένας και άλλο ο άλλος.

Την μία Βαγγέλη Μαρινάκη κλαίγεσαι και εκλιπαρείς πως δεν είσαι έμπορος ναρκωτικών και με καλείς να προστατεύσω από αυτή την κακή εικόνα τα παιδιά σου και την άλλη οι παρατρεχάμενοί σου με αποκαλούν ΚΥΠατζή. Ξέρεις όμως ποια είναι η διαφορά; Ότι εγώ σίγουρα δεν είμαι ΚΥΠατζής και αυτό το ξέρουν τα δικά μου παιδιά τα οποία όταν διάβασαν τι έγραψαν οι παπατζήδες σχολίασαν γελώντας «πρέπει να έχει χοντρά ζόρια ο τύπος για να φτάσει σε αυτό το σημείο»

Εσύ τώρα, που δεν είσαι πρεζέμπορος και είσαι άντρας βαρύς, μπορείς να μου πεις πού είναι η αθωότητα και το αντριλίκι σου, όταν αγκαλιάζεις και συνεταιρίζεσαι με τον άνθρωπο που σε αποκάλεσε έμπορο ναρκωτικών, τον Γιάννη Αλαφούζο; Γιατί κατάπιες τις κατηγορίες; Γιατί το γύρισες το καράβι, άλλαξες όνομα μεσοπέλαγα και κατάπιες τη γλώσσα σου;

Δεν σε φοβάμαι Βαγγέλη Μαρινάκη είτε αμολήσεις τα σκυλιά είτε τις βρωμιές. Ό,τι έχω να πω το λέω επώνυμα και δημόσια. Και για` σένα και για τη Μαρέβα και για το Μητσοτάκη και για τους κοινούς σας φίλους επιχειρηματίες. Θα συνεχίσω να το λέω γιατί δεν καταλαβαίνεις πως είμαστε από άλλη πάστα. Εσύ χωρίς τους φρουρούς και τα λεφτά σου είσαι κάτι που δεν έχει σημασία, αλλά για μένα δεν έχουν σημασία ούτε τα λεφτά που δεν έχω, ούτε η εξουσία. Είμαι όπως σωστά έχεις πει, ένας τρελός με την τρέλα των ανθρώπων παλιάς κοπής. Πράγμα που σημαίνει πως όταν βρεθούμε τετ α τετ θα σου πω τα ίδια πράγματα είτε έχεις φρουρούς είτε όχι. Πράγμα που δεν είμαι σίγουρος για σένα. Ένα μπου έκανε ο Αλαφούζος και δίπλωσες στα δύο, τόσο βαριά και ανυποχώρητη ηθική.

Μπορώ να σου γράφω ως αύριο, αλλά φοβάμαι (είναι το μόνο που φοβάμαι) πως δεν μπορείς να καταλάβεις, όχι γιατί είσαι χαζός αλλά γιατί είσαι από αλλού και πας αλλού. Δεν έχει και για σένα νόημα να βάζεις να μου γράφουν κατηγορίες λέγοντας σκίστε τον και αν χρειαστεί θα πληρώσουμε τα δικαστήρια. Δηλαδή θέλω να πω, πως αν γράψω κάτι για σένα, όλοι θα ξέρουν ότι ισχύει, ενώ αν εσύ βάλεις να γράψουν για μένα θα εκθρέψεις απλώς κάποιους κουτσομπόληδες που εκ των πραγμάτων θα πληρώσεις. Γιατί λειτουργούν σαν το παλιό τζουκ μποξ, ρίχνεις κέρμα και παίζουν, αλλά μέχρι να παίξουν την πλάκα ενός άλλου. Ρώτα και τον Ψυχάρη που δεν τον έκλαψε κανείς από όσους του χάιδευαν με αυταπάρνηση τα…φρύδια.

Τώρα για όλα τα υπόλοιπα σκανδαλώδη που υπονοεί ο ψάλτης των εντολών σου, σου θυμίζω πως είσαι ιδιοκτήτης κάμποσων εφημερίδων. Αν έχεις να πεις σκανδαλώδη πες τα να μάθει ο κόσμος και βάλε και τα αποδεικτικά στοιχεία.

ΥΓ: Α και πού είσαι; Είσαι τόσο άντρας που τις παρέες σου και τους επιχειρηματίες που παρακαλάς να συνεργαστείς, τους βγάζεις στα μανταλάκια για να ενοχοποιήσεις δήθεν εμένα. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παίρνω διαφήμιση από όλους πλην από εσένα. Γιατί δεν εξαγοράζομαι και κυρίως, γιατί βρίσκεσαι υπό διερεύνηση με πολύ βαριές κατηγορίες.

---

Το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη γράφτηκε ως απάντηση στον συνεργάτη του Β. Μαρινάκη, Κ. Καραπαπά

Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.