Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ενημερωτικό και σχόλιασμός για τη συγκέντρωση-πορεία κατά των πετρελαίων.




Η συγκέντρωση είχε ορισθεί για τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Αρκετά πιο νωρίς είχαν τοποθετηθεί πανό από διάφορες συλλογικότητες που έθεταν το ζήτημα της προστασίας της φύσης  από τα αρπακτικά των πολυεθνικών του πετρελαίου.
Ο κόσμος άρχισε να φθάνει επίσης από πολύ νωρίς  με αποτέλεσμα η πλατεία μπροστά από το κτήριο της πρώην νομαρχίας να γεμίσει . Πανό, κείμενα , στη συνέχεια μικρές ομιλίες έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας.

Όταν ο κόσμος έκλεισε τον κεντρικό δρόμο και κατέβηκε για να ξεκινήσει η πορεία φάνηκε και η μαζικότητα της συγκέντρωσης . Πάνω από 1300-1500  άνθρωποι ξεκίνησαν την πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων. Κεντρικό σύνθημα αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία. Τη συγκέντρωση οργάνωσαν και συμμετείχαν δεκάδες συλλογικότητες αριστερές, αναρχικές , οικολογικές , απλοί πολίτες και σύλλογοι που ασχολούνται με την προστασία της φύσης. Συμμετείχαν απο πολλές περιοχές, απο την Άρτα,  την Πρέβεζα, το Αγρίνιο, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα και βέβαια τα Ιωάννινα.

Σίγουρα η συγκέντρωση και η πορεία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, σε μία εποχή δύσκολη για δημόσιες εμφανίσεις όσον αφορά το κίνημα. Ένα ζήτημα όπως αυτό της καταστροφής μιας ολόκληρης περιοχής από τα αρπακτικά των πολυεθνικών,  κατέβασε τον κόσμο στους δρόμους αμφισβητώντας ευθέως το σχέδιο αφανισμού , της καταστροφής και της λεηλασίας από τους μαζικούς ακρωτηριασμούς της φύσης που θα προκύψουν από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Το μήνυμα ήταν σαφές απο όλους και όλες :  "καμία ανοχή στις εξορύξεις και στην καταστροφή της φύσης" και είναι σίγουρο ότι το πήραν και οι "αρμόδιοι φορείς", οικονομικοί παράγοντες-πολυεθνικές, πολιτικοί από το μπουφε της αυτοδιοίκησης  και του κοινοβουλίου αλλά και το υπόλοιπο τσούρμο των τοπικών ΜΜΕ που είναι αναγκαίοι ώστε να κινηθεί το κύκλωμα της επένδυσης.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουν όλοι την επέλαση πανεπιστημόνων που θα κάνουν υπερωρίες προκειμένου να πείσουν για την "ασφαλή"   επένδυση των πετρελαίων καθώς και  την προβολή αυτών από τα πρόθυμα ΜΜΕ.

ΥΓ: Το πώς θα λειτουργήσει το κύκλωμα μπορούμε να το δούμε και από τη (ανάλογη)δράση για την επιβολή άλλων πολυεθνικών που έδρασαν στην ελληνική οικονομική-πολιτική και μιντιακή πραγματικότιτα. Τέτοιο παράδειγμα η novartis που σήμερα γνωρίζουμε ότι για να προχωρήσει  τις δουλειές της στην επιβολή της αγοράς φαρμάκων , χρησιμοποιούσε ακριβώς τα ίδια εργαλεία , δηλαδή πανεπιστήμονες, πολιτικούς, και βέβαια ΜΜΕ και δημοσιογράφους."


οι  φωτο είναι απο εδώ: https://www.babylonia.gr/2018/06/02/poreia-sta-giannena-enantia-stis-eksorykseis-ydrogonanthrakon-fotovinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.