Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

14ο Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος






Με τη μεγάλη πορεία για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ κορυφώνεται σήμερα στις 7 μ.μ. το 14ο Athens Pride, για δεύτερη χρονιά στην πλατεία Συντάγματος.

Τα περίπτερα των οργανώσεων και των υποστηρικτών, μεταξύ των οποίων η «Εφ.Συν.» που συμμετέχει σταθερά με περίπτερο στη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της, θα ανοίξουν από το πρωί.

Οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας θα φέρουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβόλου του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το Athens Pride.



Πρώτη φορά φέτος, το κτίριο της Βουλής θα είναι φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβολική αναγνώριση ότι ο αγώνας για την ισονομία των ΛΟΑΤΚΙ είναι αγώνας για τη δημοκρατία και πως η εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ αφορά την καρδιά του κράτους δικαίου.

Οι δράσεις ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι, με βάψιμο σώματος και προσώπου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για όσες και όσους το επιθυμούν, ενώ από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 5 η πλατεία θα συντονιστεί στον ρυθμό που θα δίνουν τα DJ sets.

Στις 5 το απόγευμα ξεκινούν οι χαιρετισμοί από την εξέδρα και στις 6.30 έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτινής πορείας διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και μνήμης για την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ στο μπαρ Stonewall της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1969.


Τη διοργάνωση στηρίζουν φέτος διπλωμάτες από 32 χώρες: Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, Χιλή.

Μετά την πορεία, ακολουθεί ζωντανό σόου και πάρτι μέχρι τα μεσάνυχτα, με συμμετοχή εναλλακτικών σχημάτων και γνωστών καλλιτεχνών.




Μεταξύ άλλων, στη σκηνή του φετινού Athens Pride στο Σύνταγμα θα τραγουδήσουν η Μαρίνα Σάττι, η Ευρυδίκη και η Ελεονώρα Ζουγανέλη.


Δημήτρης Αγγελίδης / ef syn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.