Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την συγκέντρωση της 16/12 έξω από το Market In στα Ιωάννινα


Δυναμική ήταν η συγκέντρωση έξω από τα Market In στα Γιάννενα, που είχε καλεστεί για τις 11 το πρωί. Αρχικά, συγκεντρώθηκε το μπλοκ της ΕΣΕ με ισχυρή περιφρούρηση στον προαύλιο χώρο του καταστήματος. Στην συνέχεια η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από τα μπλοκ της ΟΚΔΕ, της ATTACK και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. Περίπου 70 άτομα συνολικά με πολύ δυνατό παλμό στα συνθήματα και συνεχές μοίρασμα ανακοινώσεων.

Δεν υπήρχε παρουσία αστυνομίας, ενώ οι μπράβοι, έχοντας κρυμμένα καδρόνια, πυροσβεστήρες και λάδια, κατέβασαν τα ρολλά της διπλανής στοάς και λούφαξαν εκεί μέσα, αν και εμφανίζονταν ενίοτε ορισμένοι απο αυτούς κουκουλωμένοι μπροστά στα ταμεία του σουπερμαρκετ.

Δυστυχώς, η διoίκηση του Εργατικού Κέντρου και η ηγεσία του ΠΑΜΕ, με μια εντελώς λανθασμένη ανάγνωση της κατάστασης, επέλεξε να μην παρευρεθούν στη συγκέντρωση που οι ίδιοι είχαν καλέσει δυο μέρες πριν στην απεργία (http://www.pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-18-09-56/156-2012-10-02-11-32-37/2012-11-15-12-04-06/9239-εργατικό-κέντρο-ιωαννίνων-συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε-τον-αγώνα-μας,-με-συλλαλητήριο-μπροστά-στο-market-in-το-σάββατο-16-δεκέμβρη-στις-11-π-μ) και να συγκεντρώσουν κόσμο 150 μέτρα μακριά από το Market In, σε ένα σημείο που δεν είχε επαφή με το σουπερμάρκετ, στην Πλ.Πάργης. Σημειώνουμε ότι έγιναν πολλές προσπάθειες απο μεριάς της ΕΣΕ να επιτευχθεί μια κοινή συγκέντρωση αλλα δεν καρποφόρησαν. Γνωρίζουμε οτι η πλειοψηφία των διαδηλωτών σε αυτη τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ αλλα και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Market In, δεν μπορούσαν να κατανοήσουν αυτή την απόφαση. Το εργατικό κίνημα, δυστυχώς, συνεχίζει να δέχεται πλήγματα απο τις ηγεσίες των εργατοπατέρων που οδηγούν στην υποχωρητικότητα και τον συμβιβασμό, σε μια συγκυρία τόσο κομβική, σε μια εποχή που διακυβέυονται τόσο σοβαρά ζητήματα για την συνδικαλιστική δράση.

Στις 12:30 το μπλόκ της ΕΣΕ και της ΟΚΔΕ κινήθηκε σε πορεία προς το Εργατικό Κέντρο.



ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ Καλούμε αύριο 17 Δεκέμβρη στις 11:00 Χ.Τρικούπη & Μ.Αγγέλου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

athens indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.