Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι φασίστες έστησαν αποτυχημένη προβοκάτσια στην Κρήτη [Και καλά μουσουλμάνοι μετανάστες βεβήλωσαν εκκλησία]

Και κάνει τόσο μπαμ ότι την έστησαν οι ναζίδες…

O SKAI, το Πρώτο Θέμα, το newsbomb και μια πληθώρα ακόμα «ενημερωτικών» ιστοσελίδων αναπαράγουν την είδηση πως στην Κρήτη βέβηλοι έγραψαν σε εκκλησία τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά». Αυτή η είδηση ξεκίνησε από μια ντόπια κρητική ιστοσελίδα, το e-mesara.gr  [https://archive.is/X3Dih].

Φυσικά δεν έγραψαν πως αυτό είναι μια ακόμη προβοκάτσια των ντόπιων ναζίδων τόσο κακά στημένη που βρωμάει από χιλιόμετρα, και που αυτό αποδεικνύεται και από την ανάρτηση της είδησης στον επίσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, στην οποία όχι μόνο μετάφρασαν το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος» αλλά του πρόσθεσαν και το «Η εκκλησία σας πέθανε», ενώ συμπλήρωσαν και στο αρχικό ρεπορτάζ τους πως «Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ομάδα λαθρομεταναστών αραβικής καταγωγή» [https://archive.is/nfKPE].
Και εξηγούμαστε. Κάποια ναζιστικά ντουγάνια μπήκαν στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Λαγολιό Κρήτης. Εκεί έγραψαν με σπρέι στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» (και που στα αραβικά είναι «Allahu Akbar») και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό του ναού. Που ξέρουμε ότι είναι ναζίδια; Θα το δείτε στη συνέχεια.
 
Οι δαιμόνιοι reporter του e-mesara.gr μπήκαν στον ναό μέσα και τράβηξαν φωτογραφίες τα μισοκαμμένα ιερά βιβλία και το μισοκαμμένο τέμπλο του ιερού. Και φυσικά τράβηξαν και το «ο Θεός είναι μεγάλος».
 
1lagolio_6
Στο σημείο αυτό να πούμε πολλά μπράβο στους δημοσιογράφους του e-messara.gr που ξέρουν τόσο καλά την αραβική γλώσσα που κατάφεραν και μετάφρασαν τη φράση, παρ’όλο που όπως θα δείτε στη πιο κάτω φώτο είναι τόσο κακογραμμένη που δεν θυμίζει με τίποτα κάτι που θα έγραφε άνθρωπος που μιλάει και γράφει αραβικά.
 
Γιατί λέμε όμως ότι αυτό δεν θα το έγραφε άνθρωπος που γνωρίζει την αραβική; Γιατί τα αραβικά γράφονται από τα δεξιά στα αριστερά ενώ το συγκεκριμένο είναι γραμμένο από τα αριστερά στα δεξιά. Πως το ξέρουμε; Το ξέρουμε γιατί κάνει μπαμ από τη φώτο. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, τα πρώτα γράμματα από τα αριστερά έχουν σταγόνες χρώματος να κυλάνε ενώ από τη μέση και μετά δεν στάζει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο που το έγραψε, άρχισε να γράφει από τα αριστερά, μιας και όσος κόσμος έχει πιάσει έστω και μια φορά στα χέρια του σπρέι γνωρίζει πως οι πρώτες γραμμές πάντα έχουν περισσότερο χρώμα που αφήνει κηλίδες μιας και το χρώμα βγαίνει με μεγαλύτερη πίεση από το δοχείο.
 
Και τώρα πάμε στο ακόμα πιο χτυπητό στοιχείο του πράγματος. Δείτε πως είναι γραμμένη κανονικά στα αραβικά η επίμαχη φράση και πως είναι γραμμένη από τα στοκάδια τους ναζί.
1lagolio_6
Κάνει μπαμ ότι κάποιος έκατσε και το έγραψε έχοντας μπρος του μια φωτογραφία με τη φράση και προσπάθησε να την ξεπατικώσει και όχι κάποιος που μιλάει και γράφει αραβικά.
 
Αλλά δεν τελειώνει εδώ η ιστορία. Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα, η φωτιά μπήκε μεταξύ 15:00 και 17:00 το μεσημέρι. Μέσα στο φως της μέρας δηλαδή. Και εκείνη τη στιγμή που μπήκε η φωτιά κάποιος περαστικός περνούσε τυχαία απ’έξω, πήρε πρέφα την φωτιά και φώναξε το χωριό να την σβήσουν όλοι μαζί. Όπως θα δείτε στις φώτο η φωτιά έχει πολύ μικρή έκταση, που σημαίνει πως εκείνος που την έβαλε δεν θα είχε προλάβει να απομακρυνθεί πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο τυχαίος περαστικός θα μπορούσε να τον είχε δει…αλλά δεν τον είδε.
 
Τι κάνει Heil Hitler στην προβοκάτσια;

πηγή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.