Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Μεγάλη πορεία αναρχικών ενάντια στις μαφίες των ναρκωτικών..

         

Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά σίγουρα από τις πιο καλές στιγμές που αναρχικοί μαζί με συλλογικότητες γειτονιάς,  στέκονται απέναντι στις μαφίες των ναρκωτικών της περιοχής,   με μαζικότητα και πολιτικά χαρακτηριστικά περιφρούρησης της κοινωνίας .
Χθες το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν μαζικά σε πορεία κατά της μαφίας των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.
Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες πέσιμο ναρκόεμπόρων σε αναρχικούς που έβγαιναν από κατάληψη της περιοχής.

Τα ναρκωτικά είναι μία από τις πιο προσοδοφόρες βιομηχανίες , στα χέρια ατόμων που εμπλέκονται με όλα τα αποβράσματα του Κράτους, της Εξουσίας και φυσικά των μηχανισμών του Κεφαλαίου. Χαίρουν της προστασίας και ασφάλειας ,  όχι μόνο της διακίνησης και προώθησης αλλά και της διαχείρισης των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών,   με τοποθετήσεις αυτών των κεφαλαίων σε άλλες δραστηριότητες (πχ ποδοσφαιρικές ομάδες, εφοπλιστικές επιχειρήσεις κλπ) που στη συνέχεια τους εξασφαλίζουν προβολή στα διεφθαρμένα ΜΜΕ, πολιτική και δικαστική διείσδυση και ασυλία....

Τα Εξάρχεια ήταν πάντα ένα μέρος όπου το Κράτος ενθάρρυνε την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών κυρίως για λόγους πολιτικής καταστολής μιας και η περιοχή αποτελούσε έναν πραγματικό κήπο ριζοσπαστικών αντιστάσεων.. χθές πήραν μία απάντηση που δεν θα είναι και η μοναδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.