Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κερδήθηκε μία άνιση μάχη ….. Όλα όμως συνεχίζονται




Βλέποντας σήμερα τα συντρίμμια του στρατοπέδου των “ΝΑΙ στα Μνημόνια”(και όχι μόνο) και φέρνοντας στο μυαλό όλα όσα τους συνόδεψαν μέχρι την Κυριακή πραγματικά στέκεσαι αμήχανος μπροστά στο μέγεθος αυτής της άνισης μάχης που δόθηκε από ένα λαό ενάντια σε ένα σύμπλεγμα μηχανισμών κρατικών, παρακρατικών, οικονομικών, κέντρων κλπ που τελικά ηττήθηκαν ή καλύτερα βίωσαν μία ιστορική συντριβή. Όχι γιατί απλά έχασαν από το μέτρημα κάποιων ψήφων αλλά γιατί ένας ολόκληρος λαός αρνήθηκε να συμπορευτεί μαζί τους . Όλοι αυτοί δεν ήταν ένα συνηθισμένος κομματικός αντίπαλος αλλά ένα σύμπλεγμα εξουσιαστικών μηχανισμών που ποδοπάτησαν τους πάντες τα τελευταία χρόνια, κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία, ξεπούλησαν δημόσιες επιχειρήσεις, κλπ, οι περισσότεροι μάλιστα εκ των οποίων έρχονταν από τα πιο βαθιά και μαύρα σκοτάδια της νεοελληνικής ιστορίας( απόγονοι μεταπολεμικών ακροδεξιών καθεστώτων, χουντικοί, υπάλληλοι ξένων κρατών κλπ) .



Υλικά σύστασης του αντιδραστικού μπλοκ.
Βιομήχανοι, σύσσωμοι μαζί με τις ενώσεις τους(ΣΕΒ), Μέσα ενημέρωσης διεθνή, εθνικά και τοπικά(από τα τοπικά ΜΜΕ μόνο το Ράδιο Άρτα πήρε σαφή θέση στο ΟΧΙ), ενώσεις πχ συνδικαλιστικών(ΓΣΕΕ/ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, , επαγγελματιών όπως και στην Άρτα, πολιτικά ανδρείκελα των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΠΟΤΆΜΙ,ΔΗΜΑΡ κλπ όλων των εποχών , ένας μακρύς παρασιτικός συρφετός.
Ανδρείκελα που κοινωνούσαν πάντα και ανυπερθέτως με τσεπωμένες μίζες από τους σημερινούς ευρωπαίους εκβιαστές μας(πχ Γερμανία/Siemens).
Βαριά Ονόματα , βαριά παράσιτα , κοινοί κλεπταποδόχοι του δημόσιου πλούτου , αρπακτικά της μίζας , σεσημασμένοι ναιναίκοι ξένων συμφερόντων. Μητσοτάκης, Σημίτης, Λαλιώτης, Παπαδήμος, κλπ, που τα κουμάντα τους φθάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως βέβαια και στην Άρτα. Όλοι αυτοί ήταν ικανοί να ανατριχιάσουν τον οποιοδήποτε και να κάνουν το ΝΑΙ ακόμη πιο εφιαλτικό απ ότι ήταν. Όλο αυτό το σκυλολόι απείλησε ανοιχτά έναν ολόκληρο λαό, ότι αν τυχόν δεν του υποταχθεί στις ορέξεις του, δεν δεχθεί να του μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς, δεν δεχθεί να μένει όλο αυτό το κύκλωμα σε φορολογική/δικαστική ασυλία, δεν αποδεχθεί ο ελληνικός λαός ως υποχρέωση του το να συνεχίσουν όλοι αυτοί να αρπάζουν τον δημόσιο πλούτο του ανενόχλητα, τότε αυτός ο λαός θα εκβιαστεί, θα πεινάσει, θα βιαστεί η καθημερινότητά του, όπως πχ με τις κλειστές τράπεζες οι οποίες ανήκουν πλέον όλως τυχαίως στους αλήτες (Βαρδινογιάννη, Λάτση, Σάλλα κλπ) που χρηματοδοτούσαν τους «ΝΑΙ στα μνημόνια».

Αυτή η άνιση μάχη κερδήθηκε με τους μηχανισμούς να ανασυγκροτούνται και να περιμένουν..

Αυτή την ώρα η κοινωνία μετά το νικηφόρο ΟΧΙ θα πρέπει να δει και να πιστέψει(ο καθένας) στη δυναμική της αντίστασης. Να οργανωθεί, να οργανώσει τους χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης, να μειώσει όσο μπορεί αυτή την άνιση αναλογία αυτού του πολέμου, αυτού του οικονομικού πολέμου, να προετοιμαστεί και να προετοιμάσει. .
Το μόρφωμα των παρακρατικών γερμανοτσολιάδων των ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ με τις ταξικότατες φορεσιές τους, θα το/τους διατηρήσουν , το έχουν κάνει και αλλού , αλλού με επιτυχία και αλλού με αποτυχία, η Βενεζουέλα, η Ουκρανία , η Αργεντινή έχουν ήδη “γνωριστεί” με τέτοιες αντιδραστικές κατασκευές. Tα ΜΜΕ, είτε διεθνή, είτε εθνικά και τοπικά θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη μανία να αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα των εκβιαστών μας.
 
Απο την πλευρά μας πρέπει εκτός απο καλή ανάγνωση των θρυλούμενων της εποχής μας , να μάθουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας ακόμη πιο αποτελεσματικά.
Οι όποιες διαφωνίες, αντιθέσεις, αντιπάθειες υπάρχουν στο εσωτερικό του ριζοσπαστικού χώρου ακόμη και αν δεν μπορούν να γεφυρωθούν και να δημιουργήσουν ομοειδής συλλογικότητες δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να δημιουργηθούν μικρότερες ή μεγαλύτερες συνθέσεις αγωνιστών , συνελεύσεις κλπ, που θα προκαλούν συνεχή πολιτική δουλειά , όποιας έντασης και δυναμικής.

Το μόνο ζήτημα που πρέπει να τεθεί είναι η σημερινή αναγκαιότητα , που απαιτεί την κινητοποίηση όλων σε μία σειρά από πεδία αγώνα(αλληλεγγύη, ταξική δράση, αντιφασιστική γραμμή, πολιτισμός, κλπ).

Πεδία αγώνα όπως η οργάνωση της προπαγάνδας ( με εφημερίδες, μπλοκ, κλπ) που θα απαντά στα ΜΜΕ (εθνικά ,τοπικά) διαμελίζοντας τη χειραγώγηση της κοινωνίας από τους αλήτες(δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες) των ΜΜΕ.
Η οργάνωση αντιφασιστικής γραμμής παντού στην Ελλάδα, μη ξεχνάμε ότι το μόρφωμα των ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ θα “διαπαιδαγωγηθεί” από τους ίδιους μηχανισμούς που γιγάντωσαν τα κοινοβουλευτικά ποσοστά και τις δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών , προετοιμάζοντάς τους όπως έκαναν και στην Ουκρανία με τους ναζιστές του Δεξιού Τομέα.
Οργάνωση από συνθέσεις συλλογικοτήτων και αγωνιστών στο πεδίο της αλληλεγγύης και της ενδυνάμωσης των ταξικών αντιπαραθέσεων / αγώνων..

Το μέγεθος αυτής της νίκης του ΟΧΙ , δεν πρέπει να χαθεί στα συμπτώματα της ανάγνωσης μιας επιπόλαιας επικαιρότητας(την οποία και δεν ελέγχουμε), αλλά να μετατραπεί σε εμπειρία αγώνα που θα προσθέτει συνεχώς δράσεις, νέες συλλογικότητες και κοινωνικούς/ταξικούς αγωνιστές διασφαλίζοντας την διαρκή πολιτική δράση, την  κοινωνική/ταξική (αντ)επίθεση , την αλληλεγγύη..

Όλα συνεχίζονται ..  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.