Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

1ο Αντιφασιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Άρτα.



Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Μια νίκη σταθμός στην παγκόσμια ιστορία αφού σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι ημέρα τιμής όσων έδωσαν τη ζωή τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα κόσμο ειρηνικό μακριά από τον φασισμό και τον ναζισμό. Τιμή σε όσους αντιτάχθηκαν στην ιδεολογία του μίσους που οδηγούσε στον εκφυλισμό του ανθρώπινου είδους. Σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν στις γραμμές του αγώνα πολεμώντας το ναζισμό και το φασισμό.

Φέτος, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, συλλογικότητες της Άρτας (ΣΩ.Β.Α (Σωματείο Ανέργων Βάσης κι επισφαλώς εργαζομένων Άρτας), ΜΕ.Τ.Α Άρτας (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Άρτας), διοργανώνουν αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Play 5X5 στους Αγίους Αναργύρους.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει 12 ομάδες: 1. Antifa Red Army, 2. Atletico Antifasista, 3. Αυλός, 4. Baader Meinhof, 5. Kompotistas, 6. Mano Negra, 7. Μικρή Μόσχα, 8. Partalistas, 9. Παιδιά του Ζούκωφ, 10. Πανπρολεταριακός, 11. Παρτιζάνοι, 12. Footy Riot

Για το αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου και για τη σημασία της αντιφασιστικής πάλης των λαών θα δοθεί την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου στο εναλλακτικό καφενείο ΧΑΡΤΑ, στην πλατεία Μονοπωλείου.

πηγή:  Τηλεβόας / aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.