Τρίτη 14 Απριλίου 2015

“Απελαύνεται” η Task Force. Ευρωπαϊκά χαρτιά/άσυλο σε πρόσφυγες. Δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις .







Δύο ξεχωριστές ειδήσεις που μαρτυρούν τους δειλούς μετασχηματισμούς που όμως συμβαίνουν στο μεταΜνημονιακό περιβάλλον. Η πρώτη είδηση έχει να κάνει με την αποχώρηση της σεσημασμένης συμμορίας ξένων επιτελικών,  της διαβόητης ομάδας  Task Force” με επικεφαλής τον πολύ γερμαναρά Ραιχενπαχ ο οποίος εκτελούσε ουσιαστικά  χρέη πρωθυπουργού στην Ελλάδα,  τουλάχιστον για την περίοδο από το 2011 έως το τέλος του 14΄,  που στον οποίο αναφέρονταν όλοι οι υποτελείς πρωθυπουργοί και τα καθεστωτικά σχήματα(πχ υπουργός Οικονομικών) όπως  ορίζονταν από τους επικυρίαρχους μηχανισμούς του Μνημονίου,  αυτού του χρονικού διαστήματος. Πριν το σεσημασμένο Ραιχενμπαχ είχε επισημανθεί και η εξαφάνιση του επίσης διαβόητου Φούχτελ που έχει χαθεί αιδώ και αρκετό διάστημα..
Αυτή η αλητεία περιφερόταν ανά την Ελλάδα (του Μνημονίου) και συνευρίσκονταν με ντόπιούς Μπέηδες και Πασάδες καταστρώνοντας οικονομικά σχέδια με συγκεκριμένα αντικείμενα, πχ Τουρισμός, οικονομικές ζώνες απανθρωπιάς ΕΟΖ,  ενέργεια(κυρίως επενδύσεις σε αιολικά πάρκα), εργοστάσια σκουπιδιών κλπ.
Στην Ήπειρο είχαν έλθει τόσο ο Ραιχενμπαχ όσο και ο Φούχτελ τουλάχιστον από μία (δημόσια) φορά ο καθένας, και λέμε τουλάχιστον γιατί και οι δύο αυτοί αλήτες είχαν δημιουργήσει ένα ολόκληρο κύκλωμα με συζητήσεις, συναντήσεις κλπ με αυτοδιοικιτικούς, επιλεγμένους επιχειρηματίες, ΜΜΕ κλπ . Είχαν δημιουργήσει μία ευρύτατη αυλή  που συνομιλούσε με τους  δύο επικυρίαρχους που εκπροσωπούσαν μηχανισμούς της ξένης κυριαρχίας.
Να θυμηθεί κανείς πως η επίσκεψη(Ιωάννινα) του Φούχτελ συνοδεύονταν από τίτλους όπως «Μήλον της έριδος ο Φούχτελ» και φυσικά τον υποδέχονταν και τον συσκέπτονταν όλες οι βαρυσήμαντες “αρχές”  της Ηπείρου,  περιφερειάρχες, παπαδοδεσποτάδες , ντόπιοι δημοσιογράφοι της γνωστής (σ)χολης κλπ . Αν κάποιος αντιδρούσε πολιτικά σε αυτό το εκμαυλισμό που πρόσφεραν αυτά τα επικυρίαρχα τομαράκια ,  τον εγκαλούσε αυτό το αυλίσιο κυκλωματάκι ότι δεν σέβεται τις αρχές της “Ηπειρώτικης φιλοξενίας” !!!!.

 
Ο  Ραιχενμπαχ  φεύγει από την Ελλάδα και πάει να “σώσει” κάποια άλλη χώρα. Αν και ήταν γνωστό ότι  για τους ξένους αλήτες όπως του Φούχτελ και του Ραιχενμπαχ οι ημέρες της αφθονίας ήταν περιορισμένες , η αποχώρηση τους συμπίπτει και με την έναρξη των διαδικασιών των επιτροπών για τον έλεγχο  του Μνημονίου και του χρέους,  κάτι που ίσως προκαλεί ιδιαίτερες ανατριχίλες..


Πρόσφυγες

Η δεύτερη είδηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η παροχή ευρωπαϊκών χαρτιών σε πρόσφυγες που προέρχονται καταρχήν από την εμπόλεμη  Συρία,  αλλά μένουν σαφή υπονοούμενα ότι θα ακολουθηθεί αυτή η πρακτική και για πρόσφυγες που έρχονται και από άλλα   εμπόλεμα μέρη του πλανήτη . Είναι ενδιαφέρον γιατί οι άνθρωποι αυτοί που έφυγαν από τις εστίες τους λόγω πολέμου και για να ακριβολογούμε λόγω επιθέσεων των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ε.Ε,  κλπ) μπορούν να (ξανα)συναντηθούν με τις οικογένειές τους που ζουν σε κάποιο κράτος της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μιας και μέχρι τώρα οι πρόσφυγες είτε φυλακίζονταν σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε δίνονταν τροφή σε δηλητηριασμένα ΜΜΕ , και φασιστικές ομάδες. 

Η Ελλάδα δείχνει να  μετασχηματίζει τον ευρωπαϊκό της  ρόλο , από  μία ρατσιστική φυλακή / στρατόπεδο συγκέντρωσης  για πρόσφυγες,  σε χώρα μετάβασης των προσφύγων. Σαφώς και πρόκειται για μία πιο ανθρώπινη  πολιτική προσέγγιση στο θέμα των προσφύγων που αποτελούν πολεμικά αποτελέσματα   πολέμων με θύματα ολόκληρους ανθρώπινους πληθυσμούς και που προκαλούν οι μεγάλες  δυνάμεις/κρατη που θέλουν να αυτόστεφανώνονται και ως “πολιτισμένα”.


Πηγές



Φεύγει η
Task Force

Σε Ευρωπαϊκές χώρες της αρεσκείας τους οι πρόσφυγες, αποφάσισε η κυβέρνηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.