Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πλιάτσικο και καταστροφές αντικείμενων των αιχμαλώτων της Πρυτανείας, από την αστυνομία.(αναλυτική κατάσταση)



Μαρτυρίες αποκαλύπτουν ευρύτατο πλιάτσικο και καταστροφές σε αντικείμενα των αιχμάλωτων της Πρυτανείας κατά την κατάλυση  του Πανεπιστημιακού Ασύλου από τον Πανούση, τα ΜΜΕ. και την αστυνομία/εισαγγελείς.

Η ειρωνεία είναι ότι μπροστά στις αστείες κατηγορίες που επέδωσε ο "Παναθηναικάκιας" εισαγγελέας στους αιχμαλώτους αναρχικούς της Πρυτανείας , οι κατηγορίες που "κέρδισαν¨" επάξια οι αστυνομικοί είναι κακουργηματικές και ενέχουν στο ελάχιστον(τουλάχιστον) την αποπομπή τους από το "σώμα", αυτά βέβαια σε ευνοούμενες δημοκρατίες με τη δικαιοσύνη να μην είναι έρμαιο "Παναθηναικάκιδων" εισαγγελέων.

Ολόκληρη η λεπτομερής ανάβαση της αστυνομίας στο βάθρο της   δικαιοσύνης της εποχής μας.

Mερικές μικρές λεπτομέρειες για την υπόθεση της κατειλημμένης πρυτανίας.



Mερικές μικρές λεπτομέρειες για την υπόθεση της κατειλημμένης πρυτανίας. Οι μοτοσυκλέτες που ήταν παρακαρισμένες έξω από την πρυτανεία και ξέμειναν αναμεσα στα ΜΑΤ όταν άρχισε ο αστυνομικός αποκλεισμός της, βρέθηκαν, μετα την απελευθέρωση των καταληψιών με σκισμένες σέλες και σπασμένα φανάρια και καθρέφτες. Οι αληταμπουρες των Ματ δεν έχασαν το χρόνο τους μετα τη βίαιη εκκένωση της πρυτανίας... Πάλι καλά που βρεθηκαν οι μηχανές και δεν τις σήκωσαν οι μπάτσοι να τις σκοτώσουν για το χαρτζιλίκι τους. Επιπλεον μέσα στη ΓΑΔΑ η κρατική ασφάλεια κατάσχεσε τα κράνη των μοτοσυκλετιστών καθώς και τα γαντια τους. Κατασχέθηκαν επίσης όλες οι καρτες από τα κινητά, ακόμα και οι αχρησιμοποίητες, μαζί με τις τηλεφωνικές συσκευές. Και τίποτα απ' όλα όσα έδωσαν συγγενείς και φίλοι για τους κρατούμενους καταληψίες δεν έφθασε σε αυτούς. Ο,τιδήποτε παραδοθηκε στους μπάτσους πλιατσικολογήθηκε. Μέσα από την πρυτανία κατασχέθηκαν λαπ-τοπ, η μικροφωνική με τα ηχεία της, μαυτοκόκκινες σημαίες, τα πανώ της καταληψης ενώ αγνοούνται σληπινγκ μπανγκ, κουβερτες, σεντόνια, ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα των καταληψιών.

Τις μέρες της αστυνομικής πολιορκίας της κατειλημμένης πρυτανίας ο πρυτανης διαμήνυσε μέσω τρίτων στους καταληψίες, τους οποίους δημοσίως κατασυκοφαντούσε, ότι εγγυόταν την ασφαλή τους διαφυγή χωρίς να συλληφθούν αν δέχονταν να εγκαταλείψουν το χώρο και να βγουν από την πλαϊνή πόρτα επί της οδού Ρήγα Φεραίου. Νόμιζε ο καημένος ότι είχε να κανει με τίποτα ψοφοδεή λαμόγια όπως του λόγου του. Εννοείται ποια ήταν η απάντηση των καταληψιών.

Την προηγούμενη μέρα της αστυνομικής εισβολής, ο πρύτανης ρώτησε τους καταληψίες μέσω των φυλάκων που παρέμεναν νυχθημερόν μέσα στην πρυτανία σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης, αν θα επιτρέψουν να εισέλθει στο κτίριο ο αρμόδιος τεχνικός για την προγραμματισμένη από καιρό αναγόμωση του συστήματος πυρασφαλειας. Οι καταληψίες απάντησαν θετικά όπως θετικά είχαν απαντήσει σε όλα τα αιτήματα καθηγητών και υπαλληλων να εισελθουν στον κατειλημμένο κτίριο για να πάρουν από τα γραφεία τους προσωπικά τους αντικείμενα.

Την επομένη το πρωί, αντί του τεχνικού για την πυρασφάλεια που είχε ζητηθεί η εισδοδός του, εμφανίστηκε ο αντιπρύτανης μαζί με έναν εισαγγελέα και μια κουστωδία αρχίμπατσων απαιτώντας την έξοδο των καταληψιών. Ο αντιπρύτανης μάλιστα, σε μια αστεία προσπαθεια για να τρομάξει ο κακομοίρης τους καταληψίες, είπε ότι οι μπάτσοι είναι ανεξέλεγκτοι και δεν μπορεί να τους συγκρατήσει! Όταν του ειπώθηκε ότι αυτός και ο πρυτανης καλούσαν τηςν αστυνομία από την πρωτη μέρα της καταληψης και κατασυκοφαντησαν τους καταληψίες, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι που κανουν χρήση ναρκωτικών και κινδυνεύουν να πεθανουν μέσα στη πρυτανία καταπιε τη γλώσσα του.

Όταν οι καταληψίες απάντησαν ότι βαση απόφασης της συνέλευσης τους θα αποχωρήσουν από το κτίριο όταν ολοκληρωθεί στη Βουλή η διαδικασία για το επίδικο νομοσχεδιο και την λήξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, δηλ. το ίδιο βραδυ ή το επόμενο πρωινό, ο αντιπρύτανης αρχισε να παρακαλάει τους καταληψίες να βγούν αμέσως. Με λίγα λόγια παρακαλούσε τους καταληψίες να βγουν από μόνοι τους έξω και να παραδοθούν στην ανεξέλεγκτη όπως έλεγε ο ίδιος αστυνομία για να μπει αυτή μέσα και διαλύσει τη πρυτανεία. Ανθρωπάκι, όπως κι ο πρυτανης, χωρίς ήθος κι ανάστημα.

Πρέπει να τονισθεί ότι οι πρυανικές αρχές που΄έκαναν δημόσια έκκληση στην κυβέρνηση, ενδεχομένως καθ υπόδειξη της ίδιας ή μελών της όπως ο ανεκδιήγητος ψευταράς Πανούσης, να καταστείλει την κατάληψη, γνώριζαν πολύ καλά την κατασταση μέσα στην πρυτανία μέσα από τους υπαλλήλους τους φύλακες τους οποίους οι καταληψίες είχαν επιτρέψει να παραμένουν και να κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι μέσα στο κτίριο. Γνώριζαν δηλαδή ότι δεν υπήρχαν ούτε τοξικοεξαρτημένοι ούτε χρήση ναρκωτικών μέσα στην πρυτανία όπως τόλμησαν να πουν ψευδόμενοι συνειδητά ωστε να συκοφαντήσουν τους καταληψίες και τον αγώνα τους.

Αντιθέτως και επειδή όλη η περιοχή γύρω από την πρυτανία είναι από χρόνια πιάτσα διακίνησης ηρωίνης οι καταληψίες έδιωξαν από τα προπύλαια από την πρωτη στιγμή της καταληψης όλους τους εμπλεκόμενους, διακινητές και χρήστες, οι οποίοι συνεχισαν τις δραστηριότητες τους λίγο παρακάτω δίπλα ακριβώς στα ΜΑΤ, τους Δελτάδες και τους ασφαλίτες που επιτηρούσαν τους καταληψίες.

Μετα την άθλια κατασυκοφαντηση των καταληψιών από τον πρύτανη και τη διασπορα της συκοφαντίας από τα ΜΜΕ σε καθε γωνιά της χώρας οι μπάτσοι αρχισαν να προσαγάγουν και να συλλαμβάνουν εκτός από τους συντρόφους που μπαινόβγαιναν στο κτίριο καθε είδους άσχετο με την καταληψη που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας, παρουσιάζοντας ως δηθεν σχετιζόμενους με τους αναρχικούς έναν πολωνό ναρκοέμπορο, δυο αλγερινούς ενοίκους της Μεγ. Βρετανίας και στελέχη αμερικανικής πολυεθνικής, μερικούς φουκαραδες τοξικοεξαρτημενους από τους οποίους ο ενας φωναζε μέσα στη ΓΑΔΑ "Ζητω η χρυσή αυγή", κατι τουρίστες και μερικούς περαστικούς στις στασεις των λεωφορείων.

Ενδεικτικά για τη σοβαρότητα του κατηγορητηρίου που καταφεραν να συντάξουν οι μπάτσοι μετα από ώρες προσπαθειων της υπηρεσίας προστασίας του πολιτευματος να πόυμε ότι οι καταληψίες κατηγορούνται για δικεκριμένες φθορές της πρυτανίας οι οποίες συνιστανται σε καποιο αλφάδι που βρεθηκε χαραγμένο πάνω σε καποιο τραπέζι, μερικά συνθήματα γραμμένα στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου και καποιους πυροσβεστήρες που βρεθηκαν άδειοι! Η δε κατηγορία της οπλοκατοχής αφορά δέκα μαύρες και κόκκινες σημαίες. Ξεχασαν να απαγγείλουν και την διαταραξη κοινής ειρήνης μιας και η μικροφωνική μετεδιδε μηνυματα αγώνα και αλληλεγγύης σε ωρες κοινής ησυχίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.