Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Αφίσα εκδήλωσης/στήριξης της ΕΡΤ και των εργαζομένων απο το ΣΩ.Β.Α,  μετά  το χουντικό κλείσιμο της  ΕΡΤ
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα πραγματικό σοκ για όλους. Ήταν απο τις πιο σοβαρές και βίαιες στρατηγικές του καθεστώτος στην κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού . Οι εργαζόμενοι αλλά και ένα πλατύ μέτωπο της κοινωνίας βρέθηκαν μαζί , να υπόσχονται την ανατροπή αυτής της καθ όλα φασιστικής πράξης..
Στο διάστημα που ακολούθησε το φασιστικό κλείσιμο έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι κατάφεραν και παρέμειναν "συνδεδεμένοι" με την κοινωνία για όλο αυτό το διάστημα.
Η αθλιότητα αυτής της φασιστικής πράξης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απο το υποτελή πολιτικό προσωπικό των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ  απο τους οποίους  πολιτικούς  δεν διασώθηκε κανείς.
Μαζί με το πολιτικό προσωπικό εξέχοντα ρόλο είχε και η αστυνομία που βοήθησε με την διατεταγμένη παρουσία της σε ορισμένους πομπούς στη διακοπή του σήματος.
Το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ δημιούργησε τις δικές του εικόνες  πολιτικής ντροπής,  που ταξιδεύουν σε όλο το φάσμα της νεοελληνικής ιστορίας.

                         Δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ


«Το είπαμε και το κάναμε. Ανοίγουμε και πάλι την ΕΡΤ! Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τον υπέροχο αγώνα!», έγραψε στο facebook η Αννέτα Καββαδία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και ανέβασε φωτογραφία (αριστερά) των εργαζομένων μαζί με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ψηφίστηκε χθες στη Βουλή υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 21901920 κ.α. διατάξεις».
«Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα και θα γίνει ένα βήμα στο τηλεοπτικό τοπίο από αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα.
Προηγήθηκε ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από..
τον Ν. Παππά να φέρει σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη «ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον». Ο υπουργός Επικρατείας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν οι προτάσεις της προέδρου της Βουλής.

Η ΕΣΗΕΑ
Πανηγυρικά και με αισθήματα ικανοποίησης υποδέχθηκε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την ψήφιση του νόμου που επαναφέρει σε λειτουργία την ΕΡΤ που αναφέρει σε ανακοίνωσή της:  Ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση και ψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία η Βουλή, δικαιώνει έναν μοναδικό αγώνα διετούς διάρκειας των εργαζόμενων της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, έναν αγώνα στον οποίο από την πρώτη στιγμή συμμετείχε και η ΕΣΗΕΑ, στηρίζοντάς τον με όλες τις δυνάμεις της.
Η αναγέννηση της ΕΡΤ είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας ενάντια στο «μαύρο», που αποκαθιστά την εικόνα της χώρας στο διεθνή χώρο. Η επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ταυτόχρονα, αποτελεί μια ιστορική καμπή στα ραδιοτηλεοπτικά χρονικά και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, για ποιοτική ψυχαγωγία, εκπαίδευση και πολιτισμό.

πηγή zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.