Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βασανιστήρια στους πρόσφυγες θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ειδομένη

 
Παγκόσμια κατακραυγή κατά της χώρας μας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ειδομένη.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Ελλάδα για βασανιστήρια στους πρόσφυγες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πρόσφυγες, γιατί αυτό παραβιαζει τις ανθρωπιστικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φαντάσου να είσαι πρόσφυγας και να σε επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης» δήλωσε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυβέρνηση απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στην Ειδομένη -μετά από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα-, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να φύγουν από τα σύνορα και να πάνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Αν δεν το βάλουν στα πόδια οι πρόσφυγες μόλις εμφανιστεί ο Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να τους κουνήσει τίποτα από την Ειδομένη» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γερογαλότσα.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μοιράσει στους πρόσφυγες δωροεπιταγές της Siemens, για να τους πείσει να επιστρέψουν στη Συρία.


Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πρόσφυγες γιατί είναι λαθρομετανάστες, ενώ θα τους κάνει και μια ανάλυση για να αντιληφθούν πως απειλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή αξία της οικογενειοκρατίας.

Μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης Μητσοτάκη, η κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης είναι τραγική, αφού οι γυναίκες μαζεύουν τα παιδιά και τα κλείνουν στις σκηνές, ενώ οι άνδρες έχουν πέσει στα γόνατα και προσεύχονται. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρει να απομακρύνει τους πρόσφυγες από την Ειδομένη, θα τους επισκεφθεί και η Ντόρα Μπακογιάννη.

pitririkos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.