Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη σε εργαζόμενη τηλεφωνικού κέντρου(Αθήνα). Άμεση επαναπρόσληψη της συναδελφισσας Α.A.



Η Mondial Assistance  από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 έκανε  11 απολύσεις από τις οποίες οι 10 αφορούσαν συναδέλφους απασχολούμενους σε call center εξυπηρέτησης πελατών κυρίως υπηρεσιών οδικής βοήθειας, ταξιδιωτικής ασφάλισης καθώς και ιατρικών υπηρεσιών.
Η εταιρεία στις περισσότερες από αυτές τις απολύσεις δεν έδωσε καμία σαφή αιτιολογία του λόγου απόλυσης των συναδέλφων.
Τους μίλησε για αναδιάρθρωση της εταιρείας και πως η διοίκησή της εκτιμά και κρίνει ότι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν μελλοντικά(!) στην διαχείριση των  νέων προϊόντων της εταιρείας.
Στην απόλυση της συναδέλφου Α.Α. χρησιμοποίησε και το επιχείρημα της «χαμηλής παραγωγικότητας», χωρίς ποτέ μέχρι τότε να της έχει γίνει οποιαδήποτε παρατήρηση σχετική με την «έλλειψή της.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από τους συναδέλφους που απολύθηκαν εργάζονταν στην εταιρεία από 4-10 χρόνια με αποδοχές υψηλότερες σε σχέση με εκείνες του μισθολογικά «φθηνότερου» προσωπικού  που η εταιρεία προσέλαβε, σε μεγάλη κλίμακα, σε όλο αυτό το διάστημα των απολύσεων.
Η εταιρεία μιλάει για αναδιάρθρωση και χαμηλή παραγωγικότητα ενώ στην πραγματικότητα προχωρά ακάθεκτη στην αντικατάσταση των παλιών με νέους εργαζόμενους που έχουν λιγότερα δικαιώματα και χαμηλότερα μισθολόγια, τακτική προσφιλής στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων και όχι μόνο.
Και όλα αυτά σε μια ασφυκτική εργασιακή πραγματικότητα που έτσι κι αλλιώς βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα, με μισθούς ψίχουλα, καθημερινή πίεση, διαρκώς αυξανόμενο όγκο εργασίας και συνεχή εκφοβισμό απόλυσης.

Σε μια κοινωνία που διαλύεται, με την εργοδοσία μόνιμα να εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο μόχθο και τελικά να μετατρέπει τους εργαζόμενους σε καύσιμη ύλη, προς όφελος της κερδοσκοπικής μηχανής της, εμείς αντιτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Ηλιούπολης,  την Πέμπτη 24  Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί.

Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Α.Α..
Αντίσταση, Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη σε όλα τα τηλεφωνικά κάτεργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.