Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Καταιγιστικές εξελίξεις στην έρευνα για τη Λίστα Λαγκάρντ. Συνέλαβαν πάμπτωχη καρκινοπαθή, αλλά δεν την εκτέλεσαν. 

"Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα" Αφιέρωση απο την εποχή της συμμορίας του σύριζα.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις  στις έρευνες για τις διάφορες λίστες φοροφυγάδων και κομιστών κεφαλαίων από διάφορες κοινωνικές πληγές. Μετά από γενναίες πολιτικές αποφάσεις της συμμορίας του σύριζα  για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, συνελήφθη από τας αρχάς , μετά από εντατικές έρευνες, γυναίκα καρκινοπαθής   που πωλούσε προσωπικά αντικείμενα για να επιζήσει στον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εναντίων μας τα ανδρείκελα των Μνημονίων. Η γυναίκα συνελήφθηκε από την αστυνομία και οι υπόλοιπες "αρχές" κάτι  εισαγγελείς ή εφοριακοί της επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ!!!!

Για την βαρύτητα τόσο της ποινής όσο και της βαρύτητας των "αρχών", πολιτικών και εισαγγελικών αρχών,  τονίζουμε ότι ήδη βρίσκονται σε προχωρημένες διαδικασίες οι ψευτοαντιπαραθέσεις  μεταξύ τους για το οριστικό κλείσιμο των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης των κατάμαυρων κεφαλαίων απ όπου και αν προέρχονται.. 


Η μαρτυρία απο την ίδια τη γυναίκα(απο το καθεστωτιτκό ΜΜΕ)  :


«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.

»Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;

»Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».

Κι ύστερα; «Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».Διαβάστε: Απαγορεύεται... η φτώχεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου