Ας ξεκινήσουμε με μια ρητορική ερώτηση. Μέχρι τώρα οι ενημερωτικές ιστοσελίδες συνήθιζαν, σε κάθε γεγονός της επικαιρότητας, να μας γνωστοποιούν, πώς το σχολίαζαν οι χρήστες του διαδικτύου και ειδικά του twitter. (Φυσικά κάνοντας επιλογή των αναρτήσεων που παρουσίαζαν).
Γιατί, τώρα, "ξαφνικά", αυτό το "ξέχασαν", και δεν μας αναφέρουν την αντιμετώπιση που είχε από τους θαμώνες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης η επίθεση που έγινε με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας;
Η απάντηση προφανώς είναι αυτονόητη. Η αφήγηση που θέλουν να μας παρουσιάσουν, δεν έχει καμιά σχέση για τα αισθήματα του λαού προς τους μπάτσους και ειδικά σ' αυτούς που στεγάζονται στο "αμαρτωλό" Α.Τ Ομόνοιας.
Αυτό όμως δεν είναι το σημαντικό, κατά την άποψη μας. Για μας το πιο ουσιαστικό είναι ότι η λαϊκή αντιβία έστω και μ' αυτή την μορφή που εκδηλώνεται - είναι συζητήσιμο κατά πόσο είναι ουσιαστική και αποτελεσματική- νομιμοποιείται στις συνειδήσεις πλατειών λαϊκών μαζών.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Μας άφησε, ας πούμε, άφωνους το σχόλιο που ανάρτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. (Κι αυτό άσχετα τους λόγους που το έκανε, αφού μια σειρά στελεχών του κυβερνητικού κόμματος προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν η "αριστερή συνείδηση" του ΣΥΡΙΖΑ).
Δεν έχουμε ξανακούσει, όμως, βουλευτή κυβερνητικού κόμματος να αμφισβητεί δημόσια το μονοπώλιο της κρατικής βίας και με κάποιο τρόπο να "δικαιολογεί' την χθεσινή επίθεση που υπήρξε απέναντι στους μπάτσους.
Να δώσουμε επίσης και ένα μικρό δείγμα από τοποθετήσεις χρηστών του twitter που μας δείχνει ότι έφτασε η εποχή που ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, συνειδητά αποδέχεται την λαϊκή αντιβία και μάλιστα όχι απλώς δεν καταδικάζει ενέργειες όπως αυτή με μολότοφ ενάντια στο Α.Τ. Ομονοίας, αλλά εύχεται να επαναληφθούν:
Βαθύ Κόκκινο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.