Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Επίθεση στα γραφεία της Εθνικιστικής οργάνωσης Τόλμης στα Γιάννενα



Όταν η ειρήνη τους φτάνει σε αδιέξοδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και δεν μπορεί να αντληθεί περισσότερο κέρδος από την υποτίμηση της εργασίας των από κάτω δεν μένει άλλη λύση για τα αφεντικά και το κράτος από το να περάσουν σε μορφές αντιπαράθεσης πιο συγκρουσιακές τόσο στο εσωτερικό των χωρών τους, όσο και στο εξωτερικό. Οι εθνικοί πόλεμοι είναι μια επιλογή των κρατών και των αφεντικών που έχουν πολλαπλούς στόχους, όπως στο να ανοιχτούν νέες αγορές έτσι ώστε να ξεπεραστεί η κρίση υπερσυσσώρευσης, να βγουν πρώτοι στον αγώνα δρόμου εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και να φέρουν φθηνά εργατικά χέρια από μια διαδικασία υποτίμησης της εργατικής δύναμης μέσω του πολέμου. Παράλληλα, οι αντιπαραθέσεις αυτές ακόμα κι να μένουν στο επίπεδο της απειλής, μπορούν να αποτελέσουν ένα διαπραγματευτικό χαρτί με άλλα κράτη όσον αφορά οικονομικές, εμπορικές, γεωπολιτικές συμφωνίες.

Για να βγει κάποιος νικητής σε αυτόν τον πόλεμο της αγοράς, χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν αφομοιώσει την εθνική συνείδηση και χέρια που να είναι διατεθειμένα να σκοτώσουν «αλλοεθνείς», «αλλόθρησκους» κ.τ.λ. Αρχικά όμως τα υποκείμενα που θα πάνε στον πόλεμο, πρέπει να μισούν και να θεωρούν προδότες αυτούς που τους μιλάνε και πράττουν ενάντια στα αφεντικά, αυτούς που θεωρούν ότι ο πόλεμος που ζούμε είναι ταξικός, αυτούς που δεν θέλουν να σηκώσουν όπλο ενάντια σε συναδέλφους τους στην Αλβανία, Τουρκία, Μακεδονία ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη.

Ο εθνικισμός, είναι η συμπυκνωμένη υπεροχή της εθνικής συνείδησης έναντι της ταξικής και γίνεται όλο και πιο έντονη τον τελευταίο καιρό, μιας και η μεσόγειος ( ειδικά η Νοτιανατολική περιοχή και η βαλκανική χερσόνησος) είναι ένα καζάνι που βράζει. Μια καλή αφορμή για το μπόλιασμα εθνικής συνείδησης είναι και το μακεδονικό, η έκβαση του οποίου δείχνει προδιαγεγραμμένη, με βάση πάντα τις προσταγές ισχυρών πόλων της γεωπολιτικής, αλλά και των συμπλεκόμενων συμφερόντων του ελληνικού κράτους. Η Μακεδονία πρόκειται να μπει στο ΝΑΤΟ, όσο κι αν φωνάζουν οι φασίστες στις δύο χώρες. Εν τέλει όμως αποτέλεσε μια τακτική κίνηση από τη πλευρά του κράτους και του παρακράτους έτσι ώστε να δείξει τα δόντια του τόσο στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας γαλανόλευκα ποτάμια, όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που φάνηκε από τη πρώτη στιγμή όταν το ανταγωνιστικό κίνημα αποτέλεσε πρώτο μέλημα και στόχο μερίδας φασιστοειδών (επιθέσεις σε: Ελέυθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολειο,Κατάληψη libertatia, Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, στέκι Φαβελα, αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Χανίων) τα οποία προσπαθούν να κερδίσουν χαμένο χώρο στη δημόσια σφαίρα. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια αποτέλεσαν το καλύτερο πεδίο για τους φασίστες, ώστε να ψαρέψουν στα θολά νερά της πατριδολαγνείας. Τα πρόσφατα γεγονότα, κυρίως στις συγκεντρώσεις που καλούνται στη Θεσσαλονίκη όπου οι επιθέσεις σε αντιφασίστες και καταλήψεις συνεχίζονται, το αποδεικνύουν.

Στα Γιάννενα...

Ένα τέτοιο συλλαλητήριο καλέστηκε και στα Γιάννενα, στις 6 Ιουνίου. Την ευθύνη αρχικά πήρε ένα άτομο από το Αγρίνιο, αφού πιθανά κανένας γιαννιώτης δεν θα καλούσε πρώτος. Την σκυτάλη πήρε η Μητρόπολη Κονιτσας, γνωστή στην Ήπειρο για τις αλυτρωτικές της τοποθετήσεις και κινήσεις για το «βορειοηπειρωτικό» ζήτημα αλλά και την κάλυψη σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ή παλαιότερα και σε μέλη της ΜΑΒΗ. Εν τέλει το κάλεσμα συνυπόγραψαν αρκετοί πολιτιστικοί ή κοινωνικοί σύλλογοι(πολύτεκνοι, κατηχητικά, σύνδεσμοι Βλάχων και άλλοι). Μεταξύ αυτών και η αυτόνομη φοιτητική κίνηση Τόλμη, μια γκρούπα κυπρίων φασιστών, που εξυμνούν την μεταξική δικτατορία οραματίζονται «απελευθέρωση και ένωση με τη μητέρα-Ελλάδα» κι έχουν σαν ήρωα τον Γρίβα, ιδρυτή της οργάνωσης Χ και της ΕΟΚΚΑ Β΄, συνεργάτη των ναζί και υπευθύνου για δεκάδες δολοφονίες κομμουνιστών. Πρόκειται για την τοπική έκφραση της εθνικιστικής νεολαίας της Κύπρου, που επιχειρούν να αναπτυχθούν κυρίως στο Πανεπιστήμιο.

Ορισμένα άτομα από την Τόλμη μάλιστα, σε σύμπραξη με γυμναστήρια των Ιωαννίνων, ανέλαβαν και την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, υποχρέωση που αποδείχθηκε αχρείαστη, μιας και από της 17:00, 8 διμοιρίες των ΜΑΤ στρατοπέδευσαν στην κεντρική πλατεία για να ακυρώσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί και στη συνέχεια δημιούργησαν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το εθνικιστικό συλλαλητήριο. Εκείνη τη μέρα, το αντιφασιστικό κίνημα περιφρούρησε τους δρόμους και τις γειτονιές σε όλη την πόλη, ενώ γίνονταν ισχυρές αντιφασιστικές περιφρουρήσεις γύρω από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Η συγκέντρωση του φασιστικού εσμού, περιορίστηκε στην πλατεία.

Σε μια πόλη καθαρή από φασίστες όπως τα Γιάννενα, τα εθνικιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση και όταν αποφασίζουν να ξεμυτίσουν θα δέχονται τις συνέπειες. Συνεπώς ως κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης, αποφασίσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουνίου, στις 21:30, να επιτεθούμε στα γραφεία της Τόλμης, που βρίσκονται στην οδό Νότη Μπότσαρη 8. Σπάστηκαν οι δύο πόρτες και καταστράφηκαν οι κάμερες παρακολούθησης, ο υλικοτεχνικός τους εξοπλισμός και μέρος του υλικού της φασιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, η περιφρούρηση της δράσης φώναζε αδιάκοπα αντιφασιστικά και ταξικά συνθήματα, ενώ συντροφοι-ισσες ενημέρωναν τους περιοίκους και τους διερχόμενους για το περιεχόμενο της κίνησης.

Καμία φασιστική ρητορεία δεν θα περάσει! Οι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί….

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.



Αντιφασιστικά τεφτέρια των προλεταρίων


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.