Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πώς είδαν τοπικές εφημερίδες την από κοινού τρομοκρατία των ναζιστών με την αστυνομία, στην Άρτα.





Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την κάθοδο των ναζί, μαζί με αστυνομικούς, στην Άρτα και την αντιφασιστική απάντηση που πήραν, την τρομοκρατία που ακολούθησε και την άμεσα καλούμενη αντιφασιστική πορεία που έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τα γεγονότα εξόχως πολιτικά , καταγράφηκαν και στον τοπικό τύπο από πολιτική σκοπιά όπως και έπρεπε…..

Μπορέσαμε και παρακολουθήσαμε  δύο τοπικές ναυαρχίδες , από τις πιο παλιές εκδοτικές προσπάθειες, που  κινούνται η μία στα πλευρά του ΠΑΣΟΚ έως τα δεξιά  και η άλλη στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς έως το ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο χωρίς τεκμαρτές διαφορές, αντιμετώπισαν τα γεγονότα από την ίδια πολιτική σκοπιά. 
Χαρακτήρισαν νόμιμο το κώμα των νεοναζί και κατά συνέπεια νόμιμο το δικαίωμα να μοιράζουν το ναζιστικό τους μίσος, δεν αναφέρθηκαν στις πολιτικές διώξεις και στην παράνομη προσαγωγή και κράτηση έστω λίγων ωρών των αντιφασιστών, ενώ επίσης δεν αναφέρθηκαν στην στενότατη συνεργασία των ναζί με φανατισμένους αστυνομικούς που τους κυκλοφόρησαν στο κέντρο της πόλης τρομοκρατώντας τους πάντες ή τουλάχιστον όσους δεν ήταν συνηθισμένοι σε κοινές επιχειρήσεις μοιράσματος πολιτικών φυλλαδίων από αστυνομικούς και ναζιστές ... 

Να τονίσουμε εδώ πώς ο λόχος των αστυνομικών που μοίραζαν μαζί με τους ναζί τα ναζιστικά έντυπα δεν είχε καμία, τυπικά,  υπηρεσιακή αρμοδιότητα να το κάνει μιας και η συγκεκριμένη ομάδα (ΟΠΚΕ) έχει αρμοδιότητα μόνο την παρουσία της σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και βέβαια όχι στην προστασία ων ναζί. 

Δε συζητάμε ότι και στις δυο εφημερίδες πολύ ενδιαφέροντες  όροι όπως «ναζί», «Κομμένο Άρτας», «παράνομη σύλληψη αντιφασιστών και συνεργασία αστυνομίας ναζιστών», δεν καταγράφηκαν στα δελτία τους και δεν δόθηκαν ως ενημέρωση στους πολίτες αν και ήταν κύρια χαρακτηριστικά των γεγονότωνΓίνεται αναφορά στον μικρό αριθμό αντιφασιστών το πρωί (μια αυθόρμητη κίνηση ενάντια σε μια οργανωμένη κάθοδο των χρυσαυγιτών) αλλά καμία αναφορά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Α.Τ Άρτας και στη συγκέντρωση το απόγευμα. Ήταν πάλι ελάχιστοι νέοι,  κύριοι των τοπικών ΜΜΕ;

Οι ναζί σήμερα είναι από τα κύρια εργαλεία διαχείρισης του καθεστώτος του Μνημονίου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου επιβάλλονται  ακραία οικονομικά πειράματα (μνημόνια)που απαιτούν μαζικές κοινωνικές ανθρωποσφαγές πχ οι ναζιστές του Κιέβου στην Ουκρανία. Η νομιμοποίηση των ναζιστών δεν είναι ασύνδετη με τη μετακίνηση του Κράτους προς πιο ολοκληρωτικά μοντέλα. Τα τελευταία χρόνια ο εκφασισμός του μοντέλου διαχείρισης της κοινωνίας είναι πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και ο εκφασισμός των κωμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τμήματος της κοινωνικής βάσης που τους έχει απομείνει.
Δεν προηγήθηκαν όμως ο εκφασισμός των κοινωνικών μερών του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ, προηγήθηκε η ‘’δουλειά’’ των ΜΜΕ που τα τελευταία χρόνια ανέλαβαν εργολαβικά σχεδόν την συκοφάντηση όλων των κοινωνικών/οικονομικών ομάδων που αντιστέκονταν ενώ η ζωή τους συνθλίβονταν από τα Μνημόνια. Ανέλαβαν, επίσης, την ιδεολογική στήριξη του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου, αποθεώνοντας τα πλέον διεφθαρμένα κώματα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) τους υπηρέτες του παρακράτους (χρυσή αυγή) και επιβάλλοντας τα ως τους «σωτήριους μηχανισμούς» για τη χώρα…

Είναι αυτή η κατηγορία μέσων που στα γεγονότα με τους νεοναζί για μία ακόμη φορά είδε ως εχθρούς της τους αντιφασίστες και ως νόμιμο κώμα τους ναζί. Η συγκάλυψη και ο εξωραϊσμός  τους δεν είναι τυχαίος, ούτε είναι αποτέλεσμα ανθρώπων που δεν κατάλαβαν ή δεν ήξεραν και βέβαια δεν κρύβει αλλά αποκαλύπτει τα τέρατα που υπάρχουν στους ιλουστρασιόν μηχανισμούς των μέσω ενημέρωσης  και το ρόλο τους στην «ανάπτυξη» του ολοκληρωτισμού.
Η Ιστορία  έχει δείξει που οδηγεί η "ανοχή" στον ναζισμό και ο τόπος μας το γνώρισε καλά….

                                                                                                                     gruppo de affinidad


πηγες :
 
(...)
Αν δεν είχαν προκληθεί τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν θα είχαμε επεισόδια στο κέντρο της πόλης, ούτε θα είχε δημιουργηθεί η ανάγκη, να διοργανωθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, από ελάχιστους νέους στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκτός των άλλων, αποκάλυψε την γύμνια των διοργανωτών, που επιθυμούν με λειτουργήσουν αντιφασιστικά, με φασιστική νοοτροπία.
Το ξεκαθαρίζουμε και είναι η άποψη πολλών συμπολιτών μας. Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία, η οποία θεωρητικά είναι θωρακισμένη, απ’ την διανομή εκατό εντύπων της χρυσής αυγής. Ασχολίαστο θα περνούσε το γεγονός και κανέναν μα κανέναν, δεν θα έπειθαν για να γίνει φασίστας ή νεοναζιστής. Άρα δεν χρειαζόταν να παρεμποδιστεί η διανομή αυτή.
Όμως η επιλογή κάποιων θερμόαιμων, που δηλώνουν αντιφασίστες, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και στην συνέχεια, οι ίδιοι εκτέθηκαν κατά τον χειρότερο τρόπο, μιας και επεχείρησαν να απαντήσουν στους φασίστες, δηλώνοντας αντιφασίστες, αλλά λειτουργώντας με φασιστική λογική.(...)



-Ένταση μεταξύ Χρυσαυγιτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα.. (Ηχώ της Άρτας)
(...)

Με την επίσημη απόφαση συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες εκλογές, το παρόν στον προεκλογικό αγώνα για την περιφέρεια Ηπείρου έδωσαν οι υποψήφιοι του κόμματος από όλους τους νομούς στην Άρτα.
Μοιράζοντας έντυπο υλικό οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι της ΧΑ περιόδευσαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας με πολυάριθμη ομάδα και συνομίλησαν με θαμώνες σε καφέ, καταστήματα και διερχόμενους πολίτες στην κεντρική αγορά μοιράζοντας εφημερίδες και φυλλάδια.
Ωστόσο η μαζική αυτή περιοδεία απασχόλησε τελικά και την Αστυνομία Άρτας καθότι χρειάστηκε η παρέμβαση της όταν με ανταλλαγή κυρίως συνθημάτων και πολιτικού περιεχομένου αντεγκλήσεις, υπήρξαν αψιμαχίες, με έκπληκτους πολλούς Αρτινούς πολίτες να τις παρακολουθούν(...)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.