Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Για της μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.





Το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου ρίξαμε κόκκινες μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται και τα πολιτικά γραφεία των «αριστερών» αριβιστών , της υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του βουλευτή Βασίλη Τσίρκα. Με αυτή μας την πολιτική δράση εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας ως ελάχιστη απάντηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων επιτίθεται στο κεκτημένο της απεργίας και ανάβει το πράσινο φως στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το κόκκινο χρώμα που φιλοτεχνήσαμε την πρόσοψη του κτιρίου συμβολίζει το αίμα των αγωνιστών και των αγωνιστριών που έχει χυθεί, τις ιδέες, τα οράματα, και τους αγώνες που δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Απαντώντας στη ανακοίνωση που έγραψε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

Όσοι αγωνίζονται καθημερινά στους δρόμους γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ της αυτοαποκαλούμενης ριζοσπαστικής αριστεράς συμμετείχε στα κινήματα με μοναδικό σκοπό να απομυζεί υπεραξία και να εξαργυρώνει σε ψήφους τους αγώνες. Οι πολιτικές βδέλλες των κινημάτων έρχονται τώρα «από τα πάνω» να μας πουν ότι διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μαζί με αυτόν. Σαν σύγχρονοι αλχημιστές αφού μετέτρεψαν το 61% του ΟΧΙ σε ένα χαμερπές ΝΑΙ και αφού ξεμπέρδεψαν και ξεπάστρεψαν όλους τους συντρόφους τους, μιλούν τώρα για ευθύνες και αγώνες την ώρα που διαιωνίζουν το παλιό πολιτικό σύστημα με τις καταστροφικές πολιτικές του, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των μνημονίων . Αυτοί που πάτησαν πάνω στα κινήματα, τώρα από θέση εξουσίας έχουν καβαλήσει το σβέρκο του λαού και του ζητούν να παραμείνει όρθιος. Τι σημαίνει αλήθεια αυτό το ΟΡΘΙΟΣ που συνεχώς αναμασούν; Σίγουρα όχι όλα αυτά που προεκλογικά με στόμφο παπαγαλίζανε, περί αξιοπρέπειας, με ελπίδα και χωρίς φόβο. Όρθια είναι και τα Ζόμπι. Αν για αυτή την κοινωνία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Όσο για την αριστερά και τα κινήματα είναι σίγουρο ότι δεν το βάζουν στα πόδια στα δύσκολα. Εν αντιθέσει, ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πιστό σκυλί της εξουσίας έβαλε και την ουρά στα σκέλια και έσκυψε το κεφάλι στα μεγάλα αφεντικά, πράγμα που είναι ολοφάνερο στην κοινωνία.

Το 2018 μας λένε είναι μια χρόνια σταθμός για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία αλλά για την διαδρομή του τρένου που έχουν χαράξει υπογράφοντας και ξεπουλώντας γη και ύδωρ δεν λένε κουβέντα.

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, φωνάζουν τα κινήματα. Αλλά οι θρασύδειλοι τεμαχιστές της αξιοπρέπειας των εργαζομένων μιλούν για μια λερωμένη τέντα, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και χρησιμοποιώντας σαν ανθρώπινη ασπίδα τον μαγαζάτορα του ισογείου. Λαϊκισμός, υποκρισία, αμοραλισμός και πολιτικός στρουθοκαμηλισμός από θέση ισχύος. Ο μόχθος χιλιάδων συνταξιούχων που φτύσανε αίμα μια ζωή και βλέπουν τις συντάξεις τους να ψαλιδίζονται συνεχώς, οι αβάσταχτοι φόροι, τα χαράτσια ,τα επιδόματα χαρτζιλίκι, η ανεργία και η γενικευμένη φτωχοποίηση που φέρνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους προφανώς δεν τους λέει τίποτα.

Όσο για τους επαγγελματίες γκεμπελιστές σφουγκοκολάριους της αριστεράς που χρησιμοποιούν την θεωρία των δύο άκρων στα κομματικά τους blog και έχουν το θράσος να μιλούν για τρίκυκλα και Γκοτζαμάνηδες, να τους θυμίσουμε την συνεχιζόμενη παρουσία των πολιτικών προϊσταμένων τους δίπλα δίπλα με τους ναζιστές της Χ.Α (βλ.21/02/2017 Ιωάννινα, 05/12/2016 Καστελόριζο) και το συνεχιζόμενο ξέπλυμά τους, το εμπόριο όπλων και τις συμμαχίες που κάνουν με τους φονιάδες των λαών (ΗΠΑ- Σαουδική Αραβία –Ισραήλ).

Μιλούν για κουκούλες και σκοτάδια, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες σε κομματικά γραφεία, σαλόνια τραπεζιτών και επιχειρηματιών, και νύχτα ψηφίζουν νόμους στα κοινοβουλευτικά έδρανα πίσω από τα ΜΑΤ.

Κυρίες και κύριοι γυμνοσάλιαγκες του ΣΥΡΙΖΑ είσαστε αυτοί που σκύψατε, βολευτήκατε, βάλατε το δάχτυλο στο μέλι και μυηθήκατε στην κρατική, καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική μαφία.

Φτύσατε και πατήσατε πάνω στους αγώνες και την κοινωνία και αυτό δεν θα περάσει αμαχητί. Όσο και να προσπαθείτε να διατηρήσετε την κοινωνική παραλυσία με το δόγμα του σοκ, ψευτοδιλήμματα, εξαγορά, αποπροσανατολισμό, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά κυρίως με τον φόβο και την απελπισία για το αύριο, να είστε βέβαιοι ότι, τα κινήματα και ο κόσμος που αγωνίζεται δεν θα σταματήσουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να διεκδικούν το μέλλον.

Ένα μέλλον χωρίς καταπίεση, εξουσία και αδικία.                                                                                                                     Αγκιτάτσια Ριζοσπαστών


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.