Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Οι μισθοφόροι των Αμερικάνων, χτύπησαν πάλι.

Οι μισθοφόροι των Αμερικάνων, χτύπησαν πάλι.
Χτύπησαν ύπουλα αμάχους, παραβιάζοντας συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών. Οι θάνατοι από την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που είχε ως στόχο το λεωφορεία στο Al-Rashideen κοντά στο Χαλέπι, έχουν δυστυχώς αυξηθεί σε 70, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100. Μεταξύ τους είναι και 39 παιδιά.

Στα συγκεκριμένα λεωφορεία ήταν οι πολιορκημένοι από τις πόλεις της Αλ-Fou'aa και Kafraya που είναι οι περισσότεροι ΣΙΙΤΕΣ και ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΑΝΤ, οι οποίοι αντιστάθηκαν χρόνια στους φανατικούς, ταπεινώνοντας τους. Τα χωριά αυτά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής μιας συμφωνίας «ανταλλαγής» των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού. Προσωπικά, ως απόγονος προσφύγων, που ένιωσαν τι σημαίνει «ανταλλαγή πληθυσμών», ελπίζω να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος.

Η οργάνωση Faylaq Al-Sham είχε εκφράσει την έντονη αντίθεση της για αυτή την συμφωνία πριν από λίγες ημέρες, καθώς θεωρούσε ότι ωφελούσε περισσότερο τον Άσαντ, αφού αποδεσμεύει πολλές δυνάμεις που πολιορκούσαν τις περιοχές των σουνιτών ανταρτών, ενώ πλέον δεν χρειάζονται αερογέφυρα οι κάτοικοι του Σιιτικού θύλακα. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως τέτοιες συμφωνίες χαλούν την προπαγάνδα για δήθεν «αιμοσταγή δικτάτορα» στο εξωτερικό. Οι φονιάδες αυτοί είναι σύμμαχοι των Αμερικάνων, αφού πολεμούν μαζί με την δήθεν «μετριοπαθή» αντιπολίτευση και την Suriye Türkmen Tugayları, που υποστηρίζεται από τον Τούρκο «Σουλτάνο». Ολοφάνερα λοιπόν ποιοι είναι πίσω από την επίθεση: Ο ISIS, κι ο «άλλος ISIS», που εξοπλίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και που με θράσος ρίχνουν τα εγκλήματα τους σε άλλους. Τα παιδιά και οι άμαχοι που πέθαναν, δεν φαίνεται να συγκινούν την συνένοχη κόρη του παράφρονα Αμερικάνου Προέδρου, καθώς θεωρούνται «Αντιαμερικανοί».

Ας δούμε τώρα κάποια πράγματα: Ο Άσαντ έκανε διάφορες συμφωνίες κι υποσχέθηκε αμνηστία στους αντιπάλους του. Αυτό κλόνισε την συνοχή των εχθρών του, ενώ απέδωσε εδαφικά κέρδη, αφού πολλοί αντάρτες δέχτηκαν τις προτάσεις του. Μια τέτοια επίθεση λοιπόν έχει μοναδικό σκοπό να παρατείνει τον πόλεμο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Αμερικάνων και άλλων ιμπεριαλιστών. Κυρίως να δημιουργήσει μίσος και ανάλογα αντίποινα, ώστε να συσπειρώσει έτσι την δήθεν «μετριοπαθή αντιπολίτευση» που χάνει τον πόλεμο.

Δεν είναι τυχαίος ούτε ο χρόνος των τυφλών χτυπημάτων και των προβοκατσιών: Μόνο στα Νότια της Συρίας, στα σύνορα με την Ιορδανία, οι μισθοφόροι της Νατοϊκής συμμορίας είχαν κάποια προσωρινή μικρή επιτυχία, κυρίως γιατί ο κύριος όγκος του Συριακού είναι απασχολημένος αλλού.
Σ’ όλη την υπόλοιπη χώρα ο Συριακός Στρατός απελευθερώνει τη μια περιοχή μετά την άλλη. Η αιφνιδιαστική επίθεση τους στη Δαμασκό απέτυχε πλήρως, όπως περιμέναμε. Η μεγάλη επίθεση των τζιχαντιστών στη Χάμα τσακίστηκε, ενώ ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) «έχει πάρει φαλάγγι» τους ισλαμοφασίστες. Οι αντίπαλοι του Άσαντ έχουν λυσσάξει, είναι σε απόγνωση, καθώς είναι φανερή πλέον η έκβαση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Υ/Γ: Το 2014 τα δειλά αυτά καθάρματα είχαν βάλει βόμβα σε σχολείο στη Χομς, όπου είχαν σκοτωθεί δεκάδες παιδάκια. Πριν λίγες μέρες η Συριακή αστυνομία απέτρεψε μια τέτοια επίθεση σε σχολείο όπου φοιτούσαν παιδία κυρίως από Μειονότητες (Χριστιανοί, Αλαουίτες κα). Αφού δεν είναι ικανοί να πολεμήσουν ένοπλους, χτυπάνε αμάχους…

πηγη: Βαθυ Κόκκινοmitsos175.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.