Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μυγοχάφτες του Αυγούστου…




Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο, λέει η παροιμία. Τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες, λέει μια άλλη. Κατά συνέπεια, ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας γι’ αυτούς που αρέσκονται να… χάφτουν μύγες. Απ’ αυτό ορμώμενη η υπηρεσία προπαγάνδας του Μαξίμου έγραψε με την υπογραφή του Τσίπρα ένα μικρό πόνημα στο facebook, με το οποίο ο πρωθυπουργός «επανέφερε» το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Αυτοί που χάφτουν μύγες θα το χάψουν κι αυτό, είπε ο κυρ-Αλέκος, ρουφώντας ηδονικά μια γουλιά από τον αγαπημένο του φρέντο.
Το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι. Ετσι, οι λαγοί βρίσκουν την ευκαιρία να λιαστούν τεμπέλικα διηγούμενοι στα υπόλοιπα ζώα του δάσους τη γνωστή ευκαιρία: «προχτές μου ‘κατσε το λιοντάρι και το πήδηξα μέχρι που εξαντλήθηκα»! Κι άμα λάχει και περάσει το λιοντάρι, που άκουσε το σχετικό σούσουρο στη δασοπαρέα, ο λαγός την έχει έτοιμη την απάντηση: «Να, εδώ, καθόμαστε, λιαζόμαστε, λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα…»!

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την υπογραφή του τρίτου Μνημόνιου, οι προπαγανδιστές του Μαξίμου έβαλαν τον Τσίπρα να θυμηθεί τα 63 χρόνια από τη Συμφωνία του Λονδίνου, η οποία –μεταξύ των άλλων- διέγραψε και το 60% του γερμανικού χρέους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η ανάρτηση στο φατσοβιβλίο, «από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνησηθέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Παπαριές γι’ ανθρώπους που χάφτουν μύγες. Ηδη από τις 20 Φλεβάρη του 2015 είχε αποτυπωθεί στην απόφαση του Eurogroup ότι το ελληνικό κράτος θα αποπληρώσει το χρέος του μέχρι το τελευταίο σεντ, αποκλειόμενου κάθε «κουρέματος». Ο Μπαρουφάκης το διακήρυξε λίγο αργότερα (στις 6 Απρίλη του 2015) από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον μ’ εκείνο το περιβόητο ad infinitum: «Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές (ad infinitum)». Και μετά το επανέλαβε ο ίδιος ο Τσίπρας, σ’ εκείνη την Ευρωσύνοδο (Eurosummit) της 12ης προς 13η Ιούλη του 2015: το χρέος του ελληνικού κράτους θα αποπληρωθεί μέχρι τελευταίου σεντ - «κούρεμα» αποκλείεται.

Τι απομένει; Απομένει η διαχείριση του χρέους. Δηλαδή, ο καθορισμός του τρόπου αποπληρωμής του, έτσι ώστε από τη μια να στραγγίζεται ο εθνικός πλούτος που συγκεντρώνεται στα χέρια του ελληνικού κράτους και από την άλλη να διατηρείται αναλλοίωτο το καθεστώς της εργασιακής και κοινωνικής κινεζοποίησης που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό.

Στο τρίτο Μνημόνιο έγραψαν (ήταν η αβάντα στον Τσίπρα που σκόπευε να πάει σε εκλογές με τις ευλογίες της «μητερούλας» Ανγκελα) πως μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, θα επανεξετάσουν το ζήτημα του χρέους. Το επανεξέτασαν στο Eurogroup της 24ης Μάη του 2016. Και τι αποφάσισαν; Οτι θα το… επανεξετάσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του τρίτου Μνημόνιου! Για να υποχρεώσουν την τότε ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σ’ ένα τέταρτο Μνημόνιο, που θα προβλέπει εξοντωτικά «πρωτογενή πλεονάσματα», ανάλογα με το πώς θα είναι τότε τα πράγματα στην ελληνική καπιταλιστική οικονομία και πώς θα διαγράφονται οι προοπτικές της.

Εχει καλό σύμβουλο…




Παρά ταύτα, ο Τσίπρας επιμένει ότι «έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος»! Ισως γι’ αυτό η συγκεκριμένη «κουφή» ανάρτηση στο facebook ερμηνεύτηκε ως προάγγελος πρόωρων εκλογών. Εμείς δεν το πιστεύουμε. Πρόκειται απλά για μια… ανατρεπτική πολιτική τακτική, την οποία εισηγήθηκε στον Τσίπρα ο πολύπειρος σύμβουλος που προσέλαβε εσχάτως. Τακτική την οποία ο εν λόγω πολιτικός σύμβουλος εφάρμοζε επί δεκαετίες στη μεταμεσονύκτια ζώνη της τηλεοπτικής trash ιλαρότητας, εν μέσω φραπέ και πίτσας, και η οποία απέδωσε ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη του 2015.
Αν δεν μας πιστεύετε, ακούστε τον ίδιο τον σύμβουλο: «Μιλώ συχνά με τον κ. Τσίπρα. , τον επισκέπτομαι ή έρχεται σπίτι μου και τον συμβουλεύω χωρίς να ζητώ τίποτα ως αντάλλαγμα. Εμένα με νοιάζει το καλό της χώρας, όχι οι καρέκλες και τα υπουργεία».

Ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη… νέα πολιτική τακτική της παιδικής χαράς του Μαξίμου. Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι. Βέβαια, ο πρόεδρος Λεβέντης είναι αντίθετος στις ακρότητες. Το λέει: «Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι είχε αυταπάτες. Παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη. Είναι ένα παιδί 40 ετών, άπειρο και από τα οικονομικά και από την πολιτική. Γι’ αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση. Ο τόπος επιβάλλει μια ευρεία κυβέρνηση συνεργασίας»…

Απατεωνίσκοι

Και για να μην νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα, δείτε την περίπτωση του «σοβαρού» Σκουρλέτη. Απασφάλισε πάλι και ποιος τον κρατάει: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ και αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί. Αυτό βεβαίως το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί  - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Υποπτος διαπλοκής ο Πιτσιόρλας, κατά τον υπουργό Σκουρλέτη, αλλά όχι μόνο έχει διοριστεί σ’ αυτή τη θέση από τον πρωθυπουργό Τσίπρα, αλλά χαίρει και της εκτίμησής του και της στήριξής του. Το διαμήνυσε πρόσφατα η υπηρεσία προπαγάνδας του Μαξίμου, όταν ο Πιτσιόρλας είχε δεχτεί επιθέσεις από Σκουρλέτη και Σπίρτζη.

Να ήταν, όμως, μόνον αυτό, ότι δηλαδή οι υπουργοί επιτίθενται σ’ έναν κρατικό οικονομικό παράγοντα, διορισμένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό στο οποίο ο Σκουρλέτης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν είναι μόνο δική του θέση αλλά και θέση της κυβέρνησης, το έχει υπογράψει ο ίδιος και με τα δυο χέρια. Πρόσφατα μάλιστα!

Στις 20 Μάη του 2016, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) έλαβε την απόφαση υπ’ αριθμ. 33, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1472Β’ της 25ης Μάη του 2016. Με την εν λόγω απόφαση το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία, η μέθοδος «αξιοποίησης» της ΔΕΗ που αποφασίστηκε είναι η πώληση του 17% των μετοχών της, ενδεχομένως το 2016! Η απόφαση φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΚΥΣΟΙΠ Ι. Δραγασάκη και των υπουργών Γ. Σταθάκη, Ε. Τσακαλώτου, Γ. Χουλιαράκη και –μαντέψτε!- Π. Σκουρλέτη!

Ο Σκουρλέτης εμφανίζεται να διαφωνεί σήμερα μ’ αυτό που ο ίδιος υπέγραψε πριν από τρεις μήνες, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Η στάση του Πιτσιόρλα δε γεννά ερωτήματα, καθώς εφαρμόζει αυτό που του είπαν να εφαρμόσει οι υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Σκουρλέτης!
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ερωτηματικά γεννά η στάση του Σκουρλέτη. Γιατί όμως; Εμάς απολύτως φυσιολογική για συριζαίο μας φαίνεται η απατεωνίστικη στάση του: άλλα υπογράφω και άλλα λέω στον κόσμο. Είπαμε, τον Αύγουστο οι μύγες είναι παχιές και οι Τσιπραίοι νομίζουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τις χάφτουν.    

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.