Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η Ελλάδα της «αριστείας»




Eίναι απόλυτα λογικό όταν είσαι νεοφιλελεύθερος δεξιός να ψάχνεις κάποια έννοια, κάποια ιδέα να «πιαστείς» επικοινωνιακά. Έτσι και αλλιώς τη ζωή σου τη ζεις με όρους μάρκετινγκ.

Η μισαλλοδοξία, η κερδοσκοπία, ο κοινωνικός δαρβινισμός, η ακραία ανταγωνιστικότητα και η ασύδοτη αγορά που τόσο πιστεύεις… δεν «πουλάνε». Καινούργια είσοδος, ειδικά μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, είναι η «αριστεία«.

Η Ελλάδα της «αριστείας» που ευαγγελίζεται η πολιτική πτέρυγα της διαπλοκής, η ΝΔ και το άτυπο «Γραφείο Τύπου» της, ο ΣΚΑΙ, είναι η Ελλάδα των θαλασσοδανείων και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα του γαλαζοπράσινου πλιάτσικου, των υπερτιμολογήσεων δημοσίων έργων, της φοροαποφυγής πολυεθνικών, της Siemens, του χρηματιστηρίου, του lifestyle του Κωστόπουλου, του Σημίτη, του Άκη, των Μητσοτάκηδων… και πάσης φύσεως εγκληματικών οργανώσεων.

Άκου λοιπόν νεοφιλελέ ανθρωπάκι, που το μίσος σου για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη και η αγάπη σου για το χρήμα και την επιφανειακή επιτυχία, δίνει νόημα στη θλιβερή ζωή σου:

Αριστεία δεν είναι να έχεις κληρονομήσει την επιχείρηση του μπαμπά, να πλουτίζεις πατώντας επί πτωμάτων, να απομυζείς τη δημόσια περιουσία και να ρουφάς τα ΕΣΠΑ σαν πανάκριβο ουίσκι.

Αριστεία είναι να παλεύεις σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για να μπορούν να φάνε τα παιδιά σου.

Αριστεία δεν είναι να έχεις σπουδάσει στο Χάρβαρντ επειδή έχεις λεφτά και είσαι γιος πρωθυπουργού… ούτε είναι με το που τελειώσεις τις σπουδές σου να διορίζεσαι στην Εθνική Τράπεζα με μέσο το Σημίτη.

Αριστεία είναι να καταφέρεις να σπουδάσεις χωρίς να έχεις χρήματα, κάνοντας συγχρόνως δύο δουλειές για να τα βγάλεις πέρα.

Αριστεία δεν είναι να κάνεις χλιδάτες διακοπές και να βγάζεις σέλφι με τη γυναίκα σου σε κοσμικό νησί.

Αριστεία είναι να διασχίζεις τη Μεσόγειο πάνω σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων για την απειροελάχιστη πιθανότητα να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή η οικογένειά σου.

Αριστεία δεν είναι να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία αυτοί που έχουν χρήματα. Δεν είναι η ασυλία, ούτε η επιβράβευση των «δυνατών». Δεν είναι η νεοφιλελεύθερη μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός.

Αριστεία είναι τα ίσα δικαιώματα, οι ίσες ευκαιρίες, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η ισονομία.

Αριστεία δεν είναι να εκπροσωπείς τα χρεοκοπημένα κόμματα που διέλυσαν τη χώρα, τους μιζαδόρους της Siemens, την τηλεοπτική διαπλοκή και την οικογενειοκρατία.

Αριστεία είναι να πιστεύεις πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.

«Άριστοι» είναι οι ουτοπιστές, οι αναθεωρητές και οι κατατρεγμένοι…



ΥΓ. Προς τα παπαγαλάκια της διαπλοκής που εκτοξεύουν απειλές επί προσωπικού… Υπάρχουν αξιόλογοι ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις διαταραχών. Να αποφεύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτίθεστε! Φιλικά!

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης/altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.