Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μεγάλη διαδήλωση για την απεργία πείνας του Δημητρη Κουφοντίνα




Μετά απο τις βιαιες επιθέσεις της αστυνομίας το Σάββατο, έγινε  νέα πορεία σήμερα ενάντια στο καθεστώς που απειλεί άμεσα την ζωη του απεργού πείνας και πολιτικού κρατούμενου Δημητρη Κουφοντίνα. Πορείες έγιναν σε μεγάλες πόλεις ενώ δράσεις αλληλεγγύης σε ακόμη περισσότερες. Στην Αθηνα η διαδήλωση ήταν μεγαλειώδης
Ακολουθεί άρθρο απο το the press project

Χιλιάδες ξανά στους δρόμους για αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δήμητρη Κουφοντίνα

Μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας του Σαββάτου η οποία διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία ξανά χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να πουν με μια φωνή «Να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας - Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε».

«Στη θέση μας. Με τους αγώνες, για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία, την ελευθερία» αναφέρει η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» η οποία βρέθηκε και σε αυτή τη συγκέντρωση πίσω από το μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων – Νομικών.

Το πανό της Πρωτοβουλίας των Δικηγόρων που το Σάββατο είχε δεχθεί επίθεση από την αστυνομία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πορείας με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν από πίσω του. «Να  μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας – Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» αναφέρει.

Ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας, κ. Σδούκος, πριν λίγες ώρες μετέφερε ότι «η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο» απευθύνοντας έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων… Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».

πηγη : the press project


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.