Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Κόκκινο στη διαχειριστική ανικανότητα της Πανδημίας .... έκρηξη κρουσμάτων (και) στην Άρτα !!

 Μετά από συνεχόμενους μήνες λοκνταουν πετυχανε έκρηξη κρουσμάτων και όλα βρίσκονται  στην αρχή ενός πιο κόκκινου λοκνταουν,  σηματοδοτώντας την πλήρη αποτυχία της διαχείρισης της Πανδημίας..
 
Η Άρτα μαζί με άλλες περιοχές περιορίζει και άλλο τα συνταγματικά δικαιώματα(απαγόρευση κυκλοφορίας) ,  περιορίζει  εμπορικές δραστηριότητες ελαχιστοποιώντας την επισκεψημότητα(λες και δεν έφθανε η φτωχεια από μονη της)  αλλά και κλείνοντας τα καταστήματα από της 6 το απόγευμα, ενώ  αφήνει  ορθάνοικτα τα σχολεία (γυμνάσια, δημοτικά) των 20-25 παιδιών κλεισμένα σε μικρές αίθουσες  για αρκετές  ώρες καθημερινά, χωρις να παίρνουν  για τα παιδιά κανένα μέτρο αποσυμφόρησης των ταξεων   

Αυτό είναι το  πλαίσιο των νέων μέτρων, μην ψάχνετε ούτε ενίσχυση των νοσοκομείων με νεες κλίνες ενόψει της Πανδημίας , ούτε ανάπτυξη πολλών σταθμών τεστ  για περισσότερα και επαναλαμβανόμενα τεστ, ούτε ανάπτυξη ενός μετώπου γιατρών που θα παρακολουθούν και θα συμβουλεύουν  τον πολίτη από το πρωτο κιόλας σύπτωμα. Επίσης ακόμη και τωρα δεν προβλέπεται ούτε ένα δίκτυο στηριξης των ασθενων ή “επαφων” που θα εγκλωβισθούν σε μία πολυήμερη καραντινα  κλπ.   
Aυτά δεν ταιριάζουν με τις  ακροδεξιές “λογικές”που προτιμούν   τις  αντισυνταγματικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων  !!  Ετσι αντί τους πολίτες να τους παρακολουθούν γιατροί τους παρακολουθεί η αστυνομία ..

Η Άρτα δεν είναι ούτε τουριστικός προορισμός για χειμώνα ή καλοκαίρι, ούτε εμπορικό σταυροδρόμι , ούτε έχει καμία τεράστια πανεπιστημιακή κοινότητα που να προκαλεί μαζικές μετακινήσεις φοιτητών, ούτε βέβαια έχει βιομηχανική  υποδομή από πολλά ή  μεγάλα εργοστάσια. Μια κακόμοιρη   οικονομία μικρών (οικογενειακών ως επί το πλείστον) επιχειρήσεων και μια ακόμη πιο κακόμοιρη αγροτική οικονομία μικρών ιδιοκτητών αγροτών, ενώ και η κίνηση στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποτονική . Από τα παραπάνω δεν προκύπτει από πουθενά κάποια επικίνδυνη εστία συνωστισμού που να δικαιολογεί  την έκρηξη κρουσμάτων.. .
Στο διάστημα που ωρίμασαν τα κρούσματα και την έκρηξη τους το μόνο που συνέβηκε ήταν  το άνοιγμα των σχολείων από την ακροδεξιά υπουργό Παιδείας(αυστηρα ως σχημα λόγου τους αναλογεί το “Παιδειας”) , αρχικά των δημοτικών και στη συνέχεια Γυμνασίων και Λυκείων. Το άνοιγμα των σχολικών δομών  έφερε μόλις λίγες εβδομάδες μετά, πολλαπλά  κρούσματα που από τις σχολικές αίθουσες πέρασαν στις οικογένειες και από εκεί μοιράστηκαν  σε όλη την κοινότητα, σε όλο το οικονομικό πεδίο.
 Τα ανοιχτά  σχολεία  ήταν  η πιο μεταδοτική εστία στην περιοχή. 
Aυτή λοιπόν την εστία υπερμετάδοσης, τα σχολεία,  τα νέα περιβόητα μέτρα τα αφήνουν  ακόμη ανοιχτά (εκτός των λυκείων), χωρίς κανένα μέτρο, έστω πχ μείωσης των μαθητων ανα αίθουσα .
Τι σημαίνει αυτό;
Πως εν μέσω έκρηξης της Πανδημίας και των κρουσμάτων και εντός χρονικού διαστήματος που παραδοσιακά έκρυβε πολλές ιώσεις(όπως πχ πέρυσι από τα τέλη Ιανουαρίου έως τέλος Φεβρουαρίου αρχες Μαρτιου), 20-25 παιδιά θα βρίσκονται για ώρες συνωστισμένα σε μια αίθουσα ,  εκτεθειμένα στον κίνδυνο της προσβολής από τον ιό  .
Για να δούμε καλύτερα το μεγαλείο των μέτρων, να θυμίσουμε  πως αντίστοιχα επιτρέπεται η επίσκεψη ατόμων πχ σε καταστήματα με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά , μέτρο που προφανώς στις μικρές σχολικές αίθουσες καταστρατηγείται  νόμιμα και υπεύθυνα .. αλλά θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα και μετά…!!!
Το συγκεκριμένο μέτρο της απαγορευσης της κυκλοφοριας από της 6 το απόγευμα εως το πρωι θα έπρεπε να στηρίζεται σε κάποιους είδους μελέτη(ας δημοσιοποιηθεί αν υπάρχει)  απ την οποία κάτι κατάλαβαν οι επιστήμονες ή οι  “επιστήμονες”.  Ίσως κατάλαβαν  ότι ο  ιος κινείται επιθετικά και μεταδοτικά απ το σούρουπο και μετά  όποτε να σου μια απαγορευση κυκλοφορίας.
 Αυτό όμως είναι αστείο, όπως αστείο θα ήταν και το μέτρο της απαγόρευσης αν δεν ήταν αντισυνταγματικό και πρόσβαλε πρώτα και κύρια τις ελευθερίες των πολιτών..
Προφανώς τα όποια μέτρα με ανοιχτα τα σχολεία, υπερπλήρεις αίθουσες, ανοχυρωτα νοσοκομεία,  μόνο προφάσεις υγειονομικής προστασίας υπακούουν.  Αντίθετα υποκύπτουν  στις ακροδεξιές πεποιθήσεις που προχωρούν σε συνεχείς  αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις πχ απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομοκρατία, κλπ αλλά και καίριες αλλαγές στον οικονομικό ιστό με διάλυση των μικρών καταστημάτων για όφελος των μεγάλων αρπακτικών και ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση  των εργαζομένων,ανεργων  κλπ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.