Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Αρτα, τρικάκια Αλληλεγγυης για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων

7 του Απρίλη και παγκόσμια ημέρα Υγείας, μία ημέρα που πιθανόν να προσπερνούσαμε άλλοτε  στη βιασύνη μιας καθημερινότητας, σήμερα όμω; όχι.

Εν μέσω μιας πανδημίας με καθολικές καταστάσεις εγκλεισμού, αυτή η ημέρα αποκτά ουσιώδη πολιτικά-κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Τα κρατη αφού αποεπένδυσαν απο τη δημόσια Υγεία για να στηρίξουν τα ιδιωτικά παραμάγαζα,  επενδύουν σήμερα στον καιρό της πανδημίας  του covid-19 σε μαζικά καθεστώτα-καραντίνες , να μειώσουν τη μετάδοση του ιου (covid-19)που είναι γεγονός.
Απο την άλλη οι κύριοι φορείς οι νοσηλευτές, γιατροί, εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων(οχι των ιδιωτικών) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή,  "χωρις όπλα", μασκές, στολές, γαντια, αντισηπτικά  αλλά και νοσοκομεία χωρίς προσωπικό που απλά δεν υπάρχει.
Η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ένα σμήνος ακροδεξιών υπάλληλων λίγων ολιγαρχών είναι ούτως ή άλλως κατώτεροι των περιστάσεων, στην καλύτερη εκδοχή αυτού του ημίμετρου, παρακμιακού πολιτικού προσωπικού.
Τα ΜΜΕ έχουν προ πολλού εξαγοραστεί, μπορούν να  μεταδώσουν αλλοιωμένη  την πραγματικότητα αλλά δεν μπορούν να την αλλάξουν!
Τεστ στον πληθυσμό δεν γίνονται,νοσηλευτές και γιατροί είναι ελάχιστοι, μάσκες, και υγειονομικός εξοπλισμός δεν υπάρχει και η ακροδεξιά κυβέρνηση τοποθετεί την  αστυνομία να "καταστείλει"  ένα ζήτημα υγείας.. τραγωδία!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε έστω με ελάχιστες δυνάμεις, στις δράσεις αλληλεγγύης , στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που πραγματικά δίνουν μια τεράστια μάχη να σωθούν άνθρωποι

Απαιτούμε άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων
Άμεση στήριξη με εξοπλισμό και προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία
Δωρεαν τεστ για όλους
Άμεση οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.