Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ξεφάντωσε το καθεστώς την επέτειο του Πολυτεχνείου. διά χειρός γεροβασίλη



Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο και οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια που την συνόδευσαν  από αστυνομικούς και στρατιωτικούς του δικτατορικού καθεστώτος...

Η ηγεσία της αστυνομίας ήταν έτοιμη και τα έδωσε όλα ..

Χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί όλων των ειδών,  τους ξεχύθηκαν στους δρόμους, αρματωμένοι, τι αρματωμένοι δηλαδή στολισμένοι, με ασπίδες, με κράνη,με όπλα, με δακρυγόνα, με βόμβες,  με εξοπλισμό ρόμποκοπ  σε τίποτε δεν έμοιαζαν με  το μπασκιναριό του Παπαδόπουλου.. Το κλού  βέβαια της βραδιάς  που ξεχώρισαν με την παρουσία τους  ήταν  οι  εξαιρετικές  αστυνομικές αύρες που πρόδιδαν  τη χαρά του καθεστώτος  να μετατρέψει μία χαλαρή  επέτειο σε μια πραγματική γιορτή.. εδώ χωρίς καμία υπερβολή αντανακλούται αβάδιστα και η προσωπική πινελιά της ηγεσίας .. 

Το χώρο του επι τιμές Πολυτεχνείου τον είχαν  ζώσει από νωρίς με τον αστυνομικό πάνοπλο στρατό, το ίδιο και τη διαδρομή της πορείας,   τόσο απο εδάφους όσο και απο αέρος με ελικόπτερα, με  ντρόοουνς κλπ. Στη μαζική επιτήρησή  συμμετείχαν και οργανωμένες συμμορίες των δημοσιογράφων με τα ΜΜΕ ακριβώς όπως και τότε.

Αυτά όμως ως προς τον υλικό εξοπλισμό της επιχείρησης-επιτήρησης, στο ιδεολογικό κομμάτι το καθεστώς γιόρτασε με το μαζικό ξυλοδαρμό διαδηλωτών , τα βρισίδια απο τα όργανα της Τάξης και τα χημικά που σκόρπισαν παντού, ενώ οι αύρες περιδιάβαιναν τον τόπο της αθηναϊκής δημοκρατίας πέρα δώθε - πέρα δώθε. Οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών ήταν απο την αρχή ζητούμενο της αστυνομίας,  έγιναν όμως με συντονισμένο και πειθαρχημένο τρόπο στο τέλος της πορείας και σε συγκεκριμένο πολιτικό μπλοκ(Αναρχική Ομοσπονδία) όπως ακριβώς είχε σχεδιασθεί κεντρικά..

και αν νομίζεται ότι εδώ θα τελείωνε η γιορτή του καθεστώτος για το Πολυτεχνείο κάνετε λάθος,

Ακολούθησαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ενώ απο το ξύλο τουλάχιστον ένας αναρχικός  τραυματίστηκε σοβαρότατα απο άνδρες της αστυνομίας
Των συλλήψεων ακολούθησε η άψογη συνεργασία των αλητών δημοσιογράφων με την αστυνομία. Μόλις λίγες ώρες (1-2) μετά τις συλλήψεις και τα κανάλια των ΜΜΕ ενημέρωναν για τον αριθμό των συλληφθέντων αλλά και για την εθνικότητά τους .Άκουγες από τις αντένες των ΜΜΕ:  τόσοι έλληνες τόσοι αλλοδαποί ένας του Ρουβίκωνα!!!!!  Ο ρουβίκωνας κατακτιόνταν πλέον  ως νέα εθνικότητα στα μυαλά των μπάτσων και στα στόματα των δημοσιογράφων .. ενώ μαρτυρά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αριστεράς που όπως και να το κάνεις είναι αλλιώς. Λίγες ώρες μετά θα μαθαίναμε επίσης απο τα κανάλια και τα σαιτ όλο το πολιτικό "ποινικό" μέρος των συλληφθέντων ..αν  τους είχαν ξαναπιάσει, πού;  πότε τους ελευθέρωσαν,  σε ποια πολιτική συλλογικότητα ανήκουν,  κανονικός φάκελος που παραδόθηκε  στα ΜΜΕ προς μαζική ανάγνωση .. τέρμα οι προσωπικές πινελιές των αριστερών ..
κάπως έτσι  ταπεινά αμα με λαμπρότητα,  γιόρτασε το καθεστώς την επέτειο των δολοφονιών , των βασανιστηρίων την εισβολή στο  Πολυτεχνείο το 73΄ απο την αστυνομία και το στρατό του τότε καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.