Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Τι «τρέχει» με την Εθνοφυλακή;



Eνα επιπλέον στοιχείο στην έρευνα - αποκάλυψη του Tvxs.gr για την υπόγεια διασύνδεση της Εθνοφυλακής με τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά προσέθεσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που υπενθυμίζει ότι ο αποκαλούμενος ως "πιο διάσημος εθνοφύλακας της χώρας" Π. Μπαντέμης είναι πρώην πυρηνάρχης της Χ.Α., καταδικασμένος για ρατσιστική επίθεση και γνωστός οπαδός του "εθνικοσοσιαλισμού".

Οι αποκαλύψεις του Tvxs.gr για τη στελέχωση της Εθνοφυλακής​
επιβεβαιώθηκαν από εξελίξεις και αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής - εθνοφύλακες σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, φέρεται να συγκάλεσαν συνάντηση των εφέδρων ερήμην του στρατιωτικού διοικητή με αντικείμενο την "επιπλέον εκπαίδευση", εφόσον η υπάρχουσα "δεν τους καλύπτει".

Εκτός από τα δείγματα αυτονόμησης φασιστικών πυρήνων συνεχίζεται και η δράση των "Λεσχών Εφέδρων" και άλλων επίδοξων "ράμπο", που διοργάνωσαν πρόσφατα πανελλαδική άσκηση, υποκρύπτουν μια άτυπη μορφή "πολιτοφυλακής" και ξυπνάνε "μαύρες μνήμες".

Στη στρατιωτική ηγεσία φαίνεται πως υπάρχει προβληματισμός και περίσκεψη ενώ σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας προκύπτει ψύχραιμη αντιμετώπιση μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του Tvxs.gr, αναμένονται εξελίξεις, ίσως και σιωπηρές προκειμένου να μην διαταραχθεί η ηρεμία του στρατεύματος σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Η κατάσταση άλλωστε οικοδομήθηκε χρόνια πριν: Αυτό που αναζητά απαντήσεις είναι πώς ένα βοηθητικό σώμα που στελέχωναν οι μέσοι κληρωτοί πολίτες, ξαφνικά μετά το 2012 επανδρώνεται στην πλειοψηφία του από χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς, τους οποίους οπλίζει η δημοκρατία αλλά ομολογούν ότι είναι εχθροί της...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.