Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στη Βουλή το ν/σ για την ταυτότητα φύλου.


Σε λίγες ώρες ξεκινά η συζήτηση για το ν/σ για την ταυτότητα φύλου. Έχει ενδιαφέρον η συμπεριφορά των ανώτατων κοινοβουλευτικών ταγών στο πώς  θα υπερασπισθούν τις θέσεις τους . Στην ψήφιση του ν/σ έχει εμπλακεί και το γνωστό παπαδαριό που αναζητά συνεχώς  χώρο εξουσίας με έντονες  τις οσμές  της συντήρησης, της μισανθρωπιάς και του φασισμού.

Οι θέσεις των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων   κυμαίνονται από ριζοσπαστικές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα στηρίξουν το  ελεύθερο της επιλογής,   εώς ριζοσπαστικές συντηρητικές και φασιστικές που θα στηρίξουν την σύνθλιψη, όχι τόσο του δικαιώματος της επιλογής, όσο των ανθρώπων του.

Μύθοι και πραγματικότητα για την ταυτότητα φύλου

Μέσα στον κουρνιαχτό της κινδυνολογίας που ξεσήκωσαν οι πολέμιοι του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο καλοπροαίρετος πολίτης τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Από το χουντικό τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» που άφηνε σε καθεστώς παρανομίας όποιον δεν το υιοθετούσε, η κάθε πρωτοβουλία αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περνούσε πάντα από σαράντα κύματα μέχρι να κυλήσουν όλα και πάλι ομαλά.

Η ελληνική κοινωνία ωρίμαζε και αφομοίωνε στην πορεία τους νόμους για τον πολιτικό γάμο, την ισότητα ανδρών και γυναικών, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, το νέο οικογενειακό δίκαιο, τα δικαιώματα του παιδιού, τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, την καύση των νεκρών, το σύμφωνο συμβίωσης.

Ετσι και τώρα θα διαψευστούν όσοι ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο «τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας», «καταστρέφει τον άνθρωπο», «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία», όπως σημειώνει η Ιερά Σύνοδος, ή ανοίγει τον δρόμο σε όσους θέλουν να καταστρατηγήσουν το άβατον του Αγίου Ορους, σε φυγόστρατους, σε αθλητές που επιδιώκουν κίβδηλες επιδόσεις ή σε απατεώνες και εγκληματίες που θέλουν να σβήσουν τα ίχνη τους, όπως ισχυρίστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής Δ. Κυριαζίδης της Ν.Δ., ο εισηγητής της Ενωσης Κεντρώων Δ. Καβαδέλλας και βέβαια η ναζιστική οργάνωση.

εφ συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.