Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Για την Ηγουμενίτσα και την πολιτική δίωξη συντρόφου από πολυεθνική..



Μια σειρά απο δράσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος , ενυπόγραφες και με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων(προσωπικές μαρτυρίες αλλά και φωτογραφίες) ορίζουν το μένος μιας πολυεθνικής κατά ενός συντρόφου που τόλμησε να σταθεί απέναντι στις πρακτικές που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές (τροφίμων) για να εκμεταλεύονται το περιβάλλον με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους ..

Το επίδικο δεν είναι απλά η δικαστική δίωξη ενός ανθρώπου αλλά η προσβολή όποιου προσπαθήσει έστω  και όντως μόνος του να τα βάλει με τα θηρία των πολυεθνικών που η νομική και διοικητική (Κράτος) "κανονικότητα"  οφείλουν να τους διασφαλίζουν την όποια λειτουργία τους  ..
Τι και αν η προστασία του περιβάλλοντος έστω και  με τη μορφή της απλής ανησυχίας αλλά και της δράσης είναι αναφαίρετο κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα του ανθρώπου παντού πάνω στον πλανήτη, οι πολυεθνικές δρώντας και ελέγχοντας τους τοπικούς μηχανισμούς(βέβαια και τους εθνικούς-διεθνείς)  μπορούν και εργαλειοποιούν εναντίων του  οποιουδήποτε ένα σύνολο από μηχανισμούς(πχ δικαστικούς) που εξοντώνουν την όποια δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, αν αυτή είναι ενάντια στα κερδοσκοπικά τους συμφέροντα .
Και τι καλύτερο από συνεχόμενες δικαστικές διώξεις  από πρόσχαρους δικαστικούς υπαλλήλους που θα προσβάλλουν με μία συνεχή   δικαστική δίωξη (όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα) τον άνθρωπο που θα τολμησει να βάλει την προστασία του περιβάλλοντος μπροστά απο τα κέρδη των πολυεθνικών..

Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας ένας άνθρωπος , σύντροφός μας , καταδιώκεται εξαιτίας ακριβώς της στάσις του να μην μείνει σιωπηλός μπροστά σε φαινόμενα προσβολής του περιβάλλοντος και οι δικαστικοί μηχανισμοί(Κράτος)  ανέλαβαν το έργο τους.. την δίωξή του.

Μέλη του ΣΩΒΑ Άρτας θα βρεθούν αύριο στα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα στις 9:00 το πρωί , συμμετέχοντας και με άλλα καλέσματα(Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου) στη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο σύντροφο που διώκεται ..

Εκτός απο την Ηγουμενίτσα  Ολόκληρα οικοσυστήματα είτε έχουν καταρρεύσει είτε βρίσκονται ένα βήμα πρό της κατάρρευσης τους πχ Αμβρακικός, εξαιτίας ακριβώς αυτής της συμμαχίας των διοικητικών-δικαστικών (Κράτος)  μηχανισμών με τη μολυσματική ασυδοσία των εταιρειών ..
Ολόκληρες περιοχές της φύσης πχ ο Αχελώος με τα φράγματα και την εκτροπή του ή οι "Σκουριές"  "δημοπρατούνται" στο όνομα της ανάπτυξης και του κέρδους  και χαρίζονται σε κάθε είδους κερδοσκοπικές αλητείες   που θα εκτελέσουν και εκτελούν  εν μέσω μιας νομικής και διοικητικής κανονικότητας το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους του...

Σε κάθε περίπτωση είμαστε με τους απλούς εκείνους ανθρώπους που στέκονται απέναντι και ενάντια... Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω ο Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία,  μας δελεάζει όσο τίποτε άλλο και το δικό μας κέρδος θα είναι η Ελευθερία, η Γη,  η ίδια η Ζωή η δική μας και  των επόμενων γενιών....

Δικαστήρια Ηγουμενίτσας - Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 - Ώρα 9:00
σύντροφοι απο ΣΩΒΑ.Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.