Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει το Linksunten Indymedia / συνεχή ενημέρωση

athens indymedia

https://enoughisenough14.org/2017/08/25/german-government-bans-linksunten-indymedia




Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε σήμερα τη σελίδα linksunten.indymedia.org . Σύμφωνα με τα κύρια γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δόθηκε η απόφαση σε 3 υποτιθέμενους "χειριστές" της πλατφόρμας indymedia.

Tweet από το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο που ανακοινώνει την απαγόρευση των Linksunten Indymedia:


Minister #deMaizière hat heute die linksextremistische Internetplattform #linksunten.indymedia verboten. Weitere Infos folgen in Kürze.


Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε κτίρια, κατασχέθηκαν υπολογιστές αλλά μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έκαναν συλλήψεις. Ο κ. Thomas Strobl (CDU), υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιδρομές σε "πολλαπλά αντικείμενα". Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μαζίερ είπε ότι το Linksunten ενεργεί κατά της "συνταγματικής τάξης".

Οομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας ότι ο σκοπός και η δραστηριότητα της ιστοσελίδας Linksunten Indymedia: "παραβιάζει τους ποινικούς νόμοους." Όλα τα λογότυπα Linksunten Indymedia απαγορεύονται επίσης στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland , ο ιστότοπος ήταν εκτός σύνδεσης για σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί της Παρασκευής, αλλά αργότερα ο ιστότοπος ήταν ξανά σε απευθείας σύνδεση. Στις 10:50 π.μ. (CET) και πάλι και ο χώρος ήταν πάλι κάτω. Ωστόσο, αναμένεται ότι το Linksunten θα μπορούσε να συνδεθεί ξανά σύντομα. Το Linksunten.indymedia είναι οργανωμένο αποκεντρωμένα και αποθηκεύεται σε διαφορετικούς διακομιστές και η De Mazière παραδέχθηκε ότι δεν θα είναι δυνατή η διακοπή Linksunten σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Το Linksunten υπάρχει στην τρέχουσα μορφή του από το 2009 και δημοσίευσε προσκλήσεις για δράσεις και διαδηλώσεις, ανακοινώσεις ομάδων που πραγματοποίησαν ενέργειες, άρθρα για συζητήσεις, αναλύσεις και εκθέσεις από και για πολλά θέματα. Η πλατφόρμα έδωσε στους ανθρώπους ένα πεδίο για ανώνυμη δημοσίευση, πέρα ​​από τον έλεγχο των κρατικών αρχών.

Η κατασταλτική δράση εναντίον του Linksunten έρχεται αφού πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι το κράτος θα επιταχύνει την πάλη ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «αριστερό εξτρεμισμό». Αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν μετά από διαμαρτυρίες του NoG20 τους τελευταίους μήνες στο Αμβούργο. Το Linksunten Indymedia δημοσίευσε πολλές εκκλήσεις, αναφορές και αναλύσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διαμαρτυρίες του ΝΟ. G20.

Το γερμανικό κράτος δεν θα μπορούσε να φιμώσει το κίνημα μετά από απαγορεύσεις σε περιοδικά όπως το Radikal και πιθανότατα θα αποτύχουν και πάλι. Το κίνημα δεν μπορεί να σιγήσει. Είμαστε όλοι Linksunten!



Ενημέρωση 01:22 μ.μ. (CET): Τουλάχιστον μία σύλληψη σε σχέση με την απαγόρευση του Linksunten. Σύμφωνα με το   de.indymedia  στο οποίο τωρα απαγορευεται επίσης η πρόσβαση, ο δικηγόρος του Daniel Behrens δήλωσε ότι ο πελάτης του Συνελήφθη σήμερα στις 11:00. Αύριο το πρωί ο Ντάνιελ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για την προδικαστική σύλληψη του.
Ενημέρωση 01:28 μ.μ. (CET) : Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Mazière δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το linksunten.indymedia.org απαγορεύεται και οι άνθρωποι πίσω του θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ενημέρωση 05:33 μ.μ. (CET) : Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof, Hbf) στο Mainz της Γερμανίας, ώρα 07:00 (19:00). Δεν θα σας αφήσουμε να αποκλείσετε τις απόψεις μας!




 
Εικόνα: 20 λεωφορεία  με μπάτσους στο Freiburg, Γερμανία μετά από επιδρομές κατά του Linksunten νωρίτερα σήμερα.



Ενημέρωση 06:27 μ.μ . : Ένα από τα κτίρια που δέχθηκε την επίθεση των μηχανισμών καταστολής σήμερα ήταν το Kulturtreff στο Selbstverwaltung (KTS) στο Freiburg . Το KTS είναι ένα αυτο-οργανωμένο κοινωνικό κέντρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του γερμανικού κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης (παρακάτω εικόνα) 250 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για τις επιδρομές εναντίον linksunten. Επιχειρήσεις των μπάτσων πραγματοποιήθηκαν σε πέντε κτήρια.

Ενημέρωση 08:24 μ.μ. (CET) : Εδώ μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα οθόνης Linksunten Indy media org: http://archive.is/https://linksunten.indymedia.org/

Ενημέρωση 08:42 μ.μ. (CET) : Αυτοκόλλητο αλληλεγγύης Linksunten, φυλλάδια και avatars (αρχικά δημοσιεύτηκε εδώ ):


Ενημέρωση 09:16 μ.μ. (CET) : Για γερμανόφωνους ακτιβιστές μετά την απαγόρευση στο #Linksunten #Indymedia. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τα κείμενα σας εδώ:https://barrikade.info/

Ενημέρωση 09:25 μ.μ. (CET) : Επίδειξη αυθόρμητης αλληλεγγύης με Linksunten Indymedia στη Jena, Γερμανία απόψε (εικόνες παρακάτω):



Ενημέρωση 09:34 μ.μ. (CET)
 : Επίδειξη αυθόρμητης αλληλεγγύης με Linksunten Indymedia στη Βρέμη Γερμανία. Εικόνες από λογαριασμό Twitter  @fe_pix


Ενημέρωση 11:15 μ.μ. (CET)
 : Στην Καρλσρούη της Γερμανίας υπήρξε επίσης μία αυθόρμητη διαδήλωση κάτω από το σύνθημα "Είμαστε όλοι #Linksunten" απόψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.