Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τα βλέπει ο Μπαλτάκος και γελάει…



Για «στημένο» επεισόδιο έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης μόλις μερικά δευτερόλεπτα (!) μετά τον τραμπουκισμό του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να στραφεί η προσοχή του κόσμου σε αυτό και όχι στα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση.

Κι αν κάποιοι πιστεύουν πως ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πέσει μικρός στη… χύτρα, σας πληροφορώ πως την άποψή του συμμερίζεται σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία. Απλά, την εκφράζει με πιο κομψό τρόπο. «Η Χρυσή Αυγή βάζει και πάλι πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο τίτλος της ανακοίνωσης του κόμματος, η οποία έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία σχεδόν πέντε ώρες μετά. Ίσως γιατί «χτένιζαν» τις 47 ολόκληρες λέξεις της ανακοίνωσης. Ποιος ξέρει;

Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετοί χρήστες στο twitter και φυσικά ο «στρατός» των τρολ του αντιπροέδρου, αλλά αυτοί δεν πιάνονται. «Απόπειρα αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση για τα μέτρα που συζητιόνται στη Βουλή», λένε κάποιοι εκ των δηλωμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στα κοινωνικά δίκτυα και σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Αφού, ρε παιδιά, πρόκειται για «στημένη» προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της κυβέρνησης, γιατί το επεισόδιο δεν το κανόνισαν για την Πέμπτη, τη μέρα της ψηφοφορίας των μέτρων (και των αντίμετρων) και το «έστησαν» σήμερα; Όχι τίποτα άλλο, επειδή την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα. Με ένα σμπάρο θα πετύχαιναν δύο τρυγόνια. Ίσως δεν το σκέφτηκαν καλά…

Για να σοβαρευτούμε, όμως, λιγάκι υπενθυμίζουμε στον Άδωνη Γεωργιάδη, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στους συντάκτες της ανακοίνωσης και σε ορισμένους χρήστες που λένε τα δικά τους σήμερα, στο twitter και στο facebook, πως το μόνο κόμμα που έχει αποδειχθεί πως είχε σχέσεις με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι η Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί να θέλουν να το ξεχάσουν, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος (επί τριάντα χρόνια) του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μιλούσε σε απολύτως φιλικό κλίμα με τον Ηλία Κασιδιάρη, όχι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της νυν κυβέρνησης.

«Είχε προσωπική ατζέντα», έλεγαν τότε οι κύκλοι και τα τετράγωνα του κ. Σαμαρά μετά την απομάκρυνσή του Μπαλτάκου από το Μαξίμου. Το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε κοντά του ο πρώην πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή και την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, το 2004, μάλλον δεν έχει πολλή σημασία. Ούτε ότι από τα χέρια του περνούσαν τα πάντα την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Υ.Γ.: Για την ιστορία, αποδεικνύεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι συνολικά, την επικοινωνιακή στρατηγική του Μοσχάτου.


πηγή: Μανώλης Καλουδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.