Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Και οι Χούντες εκσυγχρονίζονται... (βίντεο)


"Είναι ακραίο και προσβλητικό για το πολίτευμα να λες ότι έχουμε χούντα. Τα λες αυτά γιατί δεν έζησες χούντα για να ξέρεις πως είναι. Αν είχαμε χούντα δε θα μπορούσες να λες τη γνώμη σου ελεύθερα"


Το παραπάνω αποτελεί τον μόνιμο αντίλογο στην ορθολογιστική διαπίστωση ότι η "Δημοκρατία" του Αντώνη Σαμαρά το 2014 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Δικτατορία του Γεωργίου Παπαδόπουλου επί επταετίας. Το γεγονός ότι συνεχίζουμε και ψηφίζουμε δε λέει απολύτως τίποτα. Το ότι μπορείς να βγεις στο δρόμο και να φωνάξεις ότι ο Σαμαράς και το κυβερνητικό σκυλολόι του είναι φασίστες και να μη συλληφθείς επίσης δε λέει τίποτα.

Επί επταετίας ελευθερία έκφρασης δεν υπήρχε για έναν και μοναδικό λόγο. Για να μην υποκινηθούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις μέσω αυτής. Σήμερα αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει. Τα τανκς δεν χρειάζονται. Το ρόλο των τανκς πλέον παίζουν οι δημοσιογράφοι του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Κυριακού και του Αλαφούζου. Οποιαδήποτε αντίδραση θα πνιγεί και θα κατασταλλεί από τις ερπήστριες που έχουν μέσα στα στόματά τους αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι τύποι. Τα τανκς καταστέλλουν πράξεις. Οι δημοσιογράφοι καταστέλλουν σκέψεις και μυαλά μετατρέποντάς τα σε polliticaly correct "κοινή γνώμη" πριν εκκολαφθούν και γίνουν πράξεις. Αν η χούντα είχε έναν Πρετεντέρη, έναν Ρογκάκο κι έναν Πορτοσάλτε δεν θα χρειάζονταν κανένα στρατιωτικό άρμα να μπει στο Πολυτεχνείο. Αρκούσαν τα "δημοσιογραφικά" σχόλια των τριών αυτών κυρίων στα δελτία των 8.
Η χώρα δεν κυβερνάται από κανένα αντιπρόσωπο του λαού αλλά από έναν συρφετό από εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχες και εργολάβους.

Ο θεσμός της δικαιοσύνης είναι πιο "θεσμικά" διεφθαρμένος και από χώρες της λατινικής Αμερικής.

Η αστυνομία και ο στρατός αποτελούνται και διοικούνται κατά 80% από ένστολους νεοναζί.



Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια αποτελούν άγνωστες λέξεις για το καθεστώς του Αντώνη Σαμαρά.

Η ανεξαρτησία του Τύπου και η δημοσιογραφική έρευνα που ελέγχει την Εξουσία έχουν πεθάνει προ πολλού. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν γίνει μαριονέτες και φερέφωνα του προαναφερθέντος συρφετού. Του συρφετού που αποτελεί την σκιώδη κυβέρνηση της Ελλάδας και κανένας δεν τολμάει να αγγίξει. Ο συρφετός αυτός ανεβοκατεβάζει πολιτικούς και πολιτικές, κυβερνήσεις, δικαστές και έχει λόγο στα πάντα.

Παρόλα αυτά θέλουν ακόμα να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα επειδή λέει ακόμα έχεις δικαίωμα ψήφου και μπορείς να λες ότι θες χωρίς να φυλακίζεται. Έχουμε Χούντα κύριοι. Έχουμε Χούντα πολύ χειρότερη από των Συνταγματαρχών. Και είναι πολύ χειρότερη γιατί αυτή κυβερνά από τα παρασκήνια και προσαρμόζεται σε καταστάσεις και αλλαγές κυβερνήσεων. Η Χούντα του Παπαδόπουλου μπορούσε να πέσει αν έπεφτε ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του. Η Χούντα του σήμερα απλά αλλάζει τους αχυρανθρώπους της. Ζούμε σε μια εκσυγχρονισμένη Χούντα. Πολύ πιο έξυπνα και ύπουλα στημένη από την προηγούμενη.



Στα παρακάτω βίντεο ο δημοσιογράφος Μαστοράκης ανακρίνει τα "θρασίμια" τους φοιτητές που κατέλαβαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το Πολυτεχνείο το 1973 και ο δημοσιογράφος Πρετεντέρης επιπλήττει την μαθήτρια που τόλμησε να συγκρίνει το καθεστώς Σαμαρά με το καθεστώς Παπαδόπουλου. Όπως πολύ φυσικά λέει, αν τολμούσες στη Χούντα και έκανες κατάληψη σε σακατεύανε στο ξύλο. Σήμερα δεν γνωρίζει να γίνεται κάτι τέτοιο. Από που και ως που να το γνωρίζει; Τί είναι και να το γνωρίζει; Κανένας δημοσιογράφος;






 

projector-revolt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.